Grand Cherokee ZJ İçin 2'' Yükseltme İle En Uygun Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,237

serkann

Zirve
Yer
İstanbul/beylikdüzü
kendi yapıcak olduğum 2'' yukseltme kiti akabinde M/T fedral lastikte karar verdim..ölçü olarak sürtme ve konforuda göz önünde bulundurarak daha önce kullanmış arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum...ben 235x75x16 düşünüyorum?

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee ZJ İçin 2'' Yükseltme İle En Uygun Lastik

Hocam bahsettiğin değer 29.9" e falan geliyor . 30" dersek bence bu ebat sorun yaratmaz . Tabi üstadlar son sözü söyeyecektir .

Forumu takip ediyorsun MT nin avantaj ve dezavantajları malum . Ben BFG AT takıcam ama ikinci bir takım mtr de alıp koymayı düşünüyorum . Çünkü şimdiye kadar gördüğüm mtr ler özellikle yazın asfaltta kısa sürede bitiyor .

Son olarak hocam hangi malzemeden nasıl yapıyorsun ? Bende yurtdışından sipariş etmek üzereydim 2 " yükseltme malzemesini ... Hatta forumda sormuştumda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak için ama sanırım pek 2 " yükselten yok 3 ve üzerine geçmiş durumda gezenbilirciler :smiley:

Görüşmek üzere ...

serkann' Alıntı:
kendi yapıcak olduğum 2'' yukseltme kiti akabinde M/T fedral lastikte karar verdim..ölçü olarak sürtme ve konforuda göz önünde bulundurarak daha önce kullanmış arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum...ben 235x75x16 düşünüyorum?

serkan bence yükselteceksen 40 kere ölç biç ondan sonra karar ver. ben 3.5" yükselttim. 31" lastik taktım. şimdiki aklım olsa 33" lastik 4.5" yükseltme seçerdim. ;D hala seçebilirim :D

2" yükseltmede 30x10.5x16 takabilirsin ama önce bu ebatta lastik var mı onu araştır...

federal arazide çok başarılı ama araziye pek girmeyeceksen bence bf goodrich at leri düşün derim...

ssbman' Alıntı:
Hocam bahsettiğin değer 29.9" e falan geliyor . 30" dersek bence bu ebat sorun yaratmaz . Tabi üstadlar son sözü söyeyecektir .

Forumu takip ediyorsun MT nin avantaj ve dezavantajları malum . Ben BFG AT takıcam ama ikinci bir takım mtr de alıp koymayı düşünüyorum . Çünkü şimdiye kadar gördüğüm mtr ler özellikle yazın asfaltta kısa sürede bitiyor .

Son olarak hocam hangi malzemeden nasıl yapıyorsun ? Bende yurtdışından sipariş etmek üzereydim 2 " yükseltme malzemesini ... Hatta forumda sormuştumda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak için ama sanırım pek 2 " yükselten yok 3 ve üzerine geçmiş durumda gezenbilirciler :smiley:

Görüşmek üzere ...
benim şuanti lastiklerim çok iyi sıfır ayarında A/T nin yapacağını neredeyse yapıyor..M/T kış için düşünüyorum.yaznı yine normal lastiklerimi kullanırım..hemen hemen her haftasonu çıkıyorum araziye...
yukseltme parçalarını polireten dedimiz malzemeden yapıyorum..hatta şuan bunları yazarken yapılıyor imalatta..:smiley:
iş bitsin detaylı anlatım yapıcam görüşmke üzere barış..

dronder' Alıntı:
serkan bence yükselteceksen 40 kere ölç biç ondan sonra karar ver. ben 3.5" yükselttim. 31" lastik taktım. şimdiki aklım olsa 33" lastik 4.5" yükseltme seçerdim. ;D hala seçebilirim :D

2" yükseltmede 30x10.5x16 takabilirsin ama önce bu ebatta lastik var mı onu araştır...

federal arazide çok başarılı ama araziye pek girmeyeceksen bence bf goodrich at leri düşün derim...
abi fazla abartamıyorum çünkü şehir içindede ailece kullanıyoruz...aracı..;D yoksa ben ona yapacamı biliyorum..

serkann' Alıntı:
abi fazla abartamıyorum çünkü şehir içindede ailece kullanıyoruz...aracı..;D yoksa ben ona yapacamı biliyorum..

bende tam olarak böyle başladım ve şuan eşime jimny almaya karar verdik ;D ;D ;D

yükseltmeyi kendin yapıyorsan rot ayarına çok dikkat ettir... her hafta çıkacaksan araziye mt al... ama mt kışın iyi diye bişey yok. mt çamur lastiği. buzda kabak lastik tadında oluyor... yağmur da çok dikkatli kullanmak gerekli. ve son olarak asfalttada öyle çabuk bitmez...

bu işler çok karışık. karar vermek zor. hadi hayırlı bakalım...

Serkan bugün yapılıyorsa yarın takarsın artık :smiley: Valla siparişi erteliyorum senin iş ortaya çıkıncaya kadar . Belki rehberlik edersen burda yaptırırız yada senin orda yapılabilir , elin Amerikalısı kazanacağına ......

Goodyaer Mt takılı pajeronun yağmurda durmak istemediğine birçok kez şahit oldum :smiley: Tabi temkinli kullanıldıktan sonra neden olmasın .

Her hafta araziye çıkan birisi için yaz kış mt takılı olması daha iyi sanırım . Bu benim dediğim

Lastik konusunda Mastercraf ın methini duyuyorum çevreden . Fiyatlarıda nispeten uygunmuş .

dronder' Alıntı:
bende tam olarak böyle başladım ve şuan eşime jimny almaya karar verdik ;D ;D ;D

yükseltmeyi kendin yapıyorsan rot ayarına çok dikkat ettir... her hafta çıkacaksan araziye mt al... ama mt kışın iyi diye bişey yok. mt çamur lastiği. buzda kabak lastik tadında oluyor... yağmur da çok dikkatli kullanmak gerekli. ve son olarak asfalttada öyle çabuk bitmez...

abi zaten benim niyetimde öyle...6. ayda muayeneye normal haliyle giricem..sonra hahıma bir araba ve devimi büyütmeye başlıycam..:smiley:

bu işler çok karışık. karar vermek zor. hadi hayırlı bakalım...

ssbman' Alıntı:
Serkan bugün yapılıyorsa yarın takarsın artık :smiley: Valla siparişi erteliyorum senin iş ortaya çıkıncaya kadar . Belki rehberlik edersen burda yaptırırız yada senin orda yapılabilir , elin Amerikalısı kazanacağına ......

Goodyaer Mt takılı pajeronun yağmurda durmak istemediğine birçok kez şahit oldum :smiley: Tabi temkinli kullanıldıktan sonra neden olmasın .

ben bir yandan yapıp bir yandan takıyorum..yarın test sonuçlarını söyleyebilirim..siparişini ertele istersen bencede..burdan çıkacak maliyeti söylerim..kıyasını yaparsın yine istersen sipariş ver...yaptığım parçaları americadaki sitelerden örnek aldım..malzeme aynı malzeme ölçüyüde zaten söküp üzerinden alıyorum..

M/T için en ideali federal dendi tecrübe sahipleri..yumuşak hamurlu olduğu için emniyet açısından daha iyi..
zaten cherokeemle sürat yapmayı pek sevmiyorum..o benim kükremesiyle gücünü gösteren devim..;D

Her hafta araziye çıkan birisi için yaz kış mt takılı olması daha iyi sanırım . Bu benim dediğim

Lastik konusunda Mastercraf ın methini duyuyorum çevreden . Fiyatlarıda nispeten uygunmuş .

Tamam hocam , umarım istediğin performansı alırsın . Bu durumda siparişi erteliyorum . İnceleme yazınıda merak bekliyorum .

Çalışmanı paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim ...

Görüşmek üzere
Barış

Eh..! Serkan sen kararini vermissin bir kere, ama inan bana araban 2" in üzerinde durdugu anda karsisina gecip " tüh be...! keske biraz daha kaldirsaydim" diyeceksin....

ssbman' Alıntı:
Tamam hocam , umarım istediğin performansı alırsın . Bu durumda siparişi erteliyorum . İnceleme yazınıda merak bekliyorum .

Çalışmanı paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim ...

Görüşmek üzere
Barış
ben teşekkür ederim sizlerle paylaşmayıp ne yapıcamki..:=)

beatrix' Alıntı:
Eh..! Serkan sen kararini vermissin bir kere, ama inan bana araban 2" in üzerinde durdugu anda karsisina gecip " tüh be...! keske biraz daha kaldirsaydim" diyeceksin....
2'' ten fazlası farklı işlemler gerektirdiği için onu ilerleyen zamanlarda düşünebiliriz abi...5'' gibi mesela..alıştıra alıştıra..;D

serkan aynı şekilde 2 inch düşünüyorum bende, uzun süredir foruma giremiyodum eğer sonuçları fotoğrafladıysan link verebilir misiniz, sen taktırdın mı? sonuç nasıl, duruma göre bende sana yaptırabilirim barışın dediği gibi elin amerikalısı kazanacağına :smiley: ankarada bulamadım 2 inch yükseltme kiti..

birde konuyu dağıtmamak adına 2 inch için en uygun lastik ölçüsünü bilemiyorum ama ben 245 80 16 lastik arıyorum yükseltmeden sonra kullanmak için, bu acaba uygun bir ölçü olur mu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR