Grand Cherokee ZJ 4.0'ı, Sonunda Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,721

ssbman

Zirve
Yer
Ankara
Selamlar ,
Öncelikle forumdaki herkese yardımlarından ve bu güzel ortamı yarattıklarından dolayı çok teşekkür ederim .

Aracımı bugün itibairyle aldım . Araç 1994 model Grand Cheroke Limited 4.0 . Araçta 4*2 seçeneği yok ama napalım onu bulmak mesele , buldun temiz olması meselesi vvar derken bu denk geldi ve aldık . Araç 200 binde . İlk sahibinden aldık . Bütün bakımları Ankara Akgün&Aydın Servisinde yapılmış kayıtları mevcut . Biz yinede almadan Akgüne götürüp baktırdık. Radyatörde ufak bir sızıntı var . Birde arka difransiyelde çok hafif(biz farketmedik) bir uğultu var dedi usta . Radyatör kolay , uğultuda bilyedendir yaza doğru bakarız istersen deiştiririz önemli değil dedi . Bunun üzerine işlmleri hallettik ve aracı aldık .

Zaten araç şuan serviste ufak teke rotüş ve genel bakım için bıraktık . Teslim alınca birkaç foto koyarım . Şimdi yavaş yavaş lastik , yükseltme kiti , Birde kilit var aklımda ama bakalım sırayla yapmaya çalışıcaz birşeyler .

Şimdi arkadaşlar araca LPG taktırıcam . Kimi arkadaşlar ısrarla Atiker çok iyi boşuan para verme LPG ye diyor . Kimileri ise BRC iyidir diyor . Prins en iyisi ama hayli pahalı . Nerdeyse brc ile arasında 1000 ytl var . Ankara :Mocanla konuştum brc için 2100 ytl 10 tkasti yapıyorlar . Ayrıca 2 yıl 100binkm garantisi var sistemin . Siz nedersiniz ?

Ruhsatı inceleyince aklıma takıldı . Araç ruhsatta grand cherokee jepp diye geçiyor . yani limited falan yazmıyor . Acaba sorun olur mu ? Birde noter normal cherokee 4.0 dan hesaplamış ücreti ve kasko bedelini (satış kısmında rusattaki gibi yazıyor) bu rosun olmaz sanırım . Ayrıca bu model kasko beden listesinde yok . Yani benim bulduğum en yakın grand cherokee(motor gücü belirtilmemiş ) sanırım bu seçenek kullanılacak yanılıyor muyum ?

Araca geçen sene michelin kışlık lastik takılmış . Ama yazında kullanıldığı için yıpranmış . Arkalar iyi ama önler aşınmış .NEden böyle acaba ?

BirdeLPG takınca muayeneye gidecek . Hiç hoş olmayan hikayeler duyuyoruz . Zorluğun yanısıra içerde(bizim giremediğimzi alanda) Araca kötü davrandıkları yönünde şeyler kulağıma geliyor . Acaba muayeneye giden var mı Ankarada yada başka bir yolunu bilen ?

Araç gelsin daha çok sorum olacak heralde ;D

Herkese tekrar teşekkürler .
Barış

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee ZJ 4.0'ı, Sonunda Aldım

eğer çok fazla yol yapmayacaksanız bence lpg takırmayın... bende sıralı sistem tartarini var çok memnunum ve çok fazla yol yaptığım için değiyor ama çok km yapmıyorsanız bence değmez. bagaj alanını çok daraltıyor... hesap basit iyi bir sıralı sistem 2.500 ytlden az değil... ara. ortala lpg de 100 km de 30 ytl benzinde 50 ytl yakar... 100 km de 20 ytl kar edersiniz... 2500/20=125*100=12.500km sıralı sistem kendini en az 12.500 km de amorti eder. gelelim sadede ben 7 ayda 15.000 km yaptım. bence lpg mantıklı. ama siz yılda kaç km yapacaksınız ? eğer yılda 3-5 bin km yapacaksanız hiç lpg ile uğraşmayın derim...

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.
Bende XJ varken,sağıyla soluyla oynadığımdan Ankara da muayene etmiyorlardı.
Çözüm olarak Pazartesileri Gölbaşı
cumaları Çubukta ki muayene istasyonlarından geçiriyordum.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
Şu andaki aracım standart onun için muayenenin peşini bıraktım.Çubuk ve Gölbaşı devam ediyorsa bir sorun olacağını zannetmiyorum.( özellikle Gölbaşı.)
Bence muayene yakınsa oynamadan önce muayeneye girin derim.

Herkesin iyi dilerkleri için çok teşekkür ederim . Sağolun .

Önder Hocam , araç günlükte kullanılacağından yılda 15-20 bin km yapar . Tabi artık doğa gezilerimiz artacağından daha fazla da yapabilir . Sizin hesaba dyanarak LPG şart :smiley:

Yazargezer hocam , LPG den sonra zaten muayeneye girmesi gerekecek . Bu sebeple oynaları muayeneden sonra yapıcam . Kazasız belasız geçelim de zaten 2 yıla uzadı artık süremiz . 2 yıla tüv de durum ne olur görürüz ama eski usülden çok farklı olacağını sanmıyorum .
Bu arada Ankarada tüm istasyonlar tüv oldu . Yakında tüv olmayan hiçbir ilde kalmadı neyazık ki ...

Güle güle kullanın. Muayene süresi 2 yıla mı çıktı? Ben yeni duyuyorum bunu , her yıl değil artık , bu iyi bir haber..

Hayırlı olsun,
Bence araban henüz standart halinde iken hiç bir şey eklemeden (LPG) dahil önce muayeneye sok. Çok daha kolay geçme şansın olur. Sonra istediklerini eklersin, sonraki muayenye kim öle kim kala...:smiley:

Bu durumda LPG'yi ruhsata işletmesi için tekrar muayeneden geçmesi gerekecek, bence eğer takılacaksa ruhsat çıkarmadan LPG taktırıp, muayene - LPG ruhsata işlenmesi falan bir arada yapılsa daha iyi olur.

Tekrar Teşekkürler iyi dileklere .

Hocam arkadşın dediği gibi LPG yi işletmek için Muayeneye gitmek zorunda . Bu yüzden mecbur gidicez 1 ay içinde .

Arkadaşlar kasko için 1000 ytl civarında fiyat aldım koç allianzdan . Sanırım bu sene %50 indiririmim var (bu indirimli hali) . Başka önerisi olan var mı ? Birde trafik sigortasdı sanırım serbest piyasaya döndü ve sabitr değil artık fiyatı ? Hangi civarda fiyatar ve şirketler arası fark çok mu acaba ?

Saygılarımla ...
Barış

Arkadaşlar 1000 YTL ye Allianz a kasko yaptırdım . Kasko bedeli 20 bin ytl sanırım . Herşey dahil poliçeye ... 227 YTL de trafik tuttu .
Aracı teslim aldım bugün ilkkez uzun kullandım . Gerçekten güzel bir hissi var ama direksiyon tepkilerine , yüksekliğine ve yaylanmasına alışmak gerek .
Yarın sabah LPG ye götürücem . BRC Sıralı kit takılacak . Bakalım memnun kalacak mıyız.... LPg ve Muayene işi bittikten sonra , lastik , yükseltme ve kilit sorularımla başınızı ağrıtmaya başlıycam :smiley:
Tedirgin kullanmama rağmen(ilkkez otomatik kullandım sayılır) . Şehir içi trafiğinde(17:00 civarı) 17 litre yaktım ortalama . Sanırım fena bir değer değil .
Araçta uzaktan kumanda yok . Servis orjinali çok pahalıdır . Başka bir çözüm ayarlarız dedi .
Bunlarım km sayaçlarında(yaptığı km yi gösteren sayaç hıb ibresi değil) sanırım mil yok . Çünkü üstünde km yazıyor ve klavuzda da milden bahsetmemiş . Belki Avrupadan gelen bir araç olduğundandır .
Birde arkadaşlar kullanım kılavuzu gerekli . Aracın bütün klıvzları falan var ama Almayadan geldiği için almanca . Almancasını isteyen varsa kopyalayıp gönderebilirim :smiley: Bunu nerden indirebiliriz . Yada elinde olan var mıdır ?

Brc ıyı bır fırma emınım memnun kalıcaksınız.gulegule kullanın arcınızı,ıyı bır secım yapmssınız.17 lıtre 4.0 için uygun bır degerdır ben 20 nın altına cok zor dusuyorum.

en kisa zamanda resimlerini bekliyoruz delikanlinin,
Güzel bir duygu ama deilmi???

Selamlar ,
Şuan LPG montajında ... Bakalım nasıl oacak ...

Duygu süper anlatılmaz . Şu evrak işleri bitsin lastiklerimi falan takıp araziye çıkınca çok mutlu bir insan olucam galiba ;D

Hala bulamadın , ingilizce kullanım klavuzunu ...

Birde arkadaşlar Bu araçlaın şasi numaraları nerde yazıyor ? Önce bir plaket var motor kaputunun altınd ama okunması pek mümkün değil . Başka biyerinde yazıyor mu ? Yoksa yazdırmak falan mı lazım . Malum LPG den sonra muayeneye gidicez ... Bildiğim kadarıyla motor numarası bulunamayınca hafif kusurlu geçiyor ama şasi no bulunamayınca geçmiyor araç .

hayırlı olsun aracınız....şasi numarası ön camın solunda yazıyor (dışardan bakınca)...kolay gelsin

Selam Barış,

Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsın umarım.

Benim kasko ve LPG'yle ilgili sorularım olacak.

Kaskoyu 1.000 ytl'ye yaptırdım dedin doğru mu? Benim 97 cherokee'ye 2.500 lira kasko fiyatı çekmişlerdi. Hangimizde yanlışlık var?

Bir de bildiğim kadarıyla (çok emin olmamakla birlikte), arabana lpg taktırdıktan sonra kaskodan sorun yaşayabilirsin. Çünkü sigorta şirketleri LPG'li ve LPG'siz araçlara farklı fiyat uygulaması yapıyor. LPG'li araçlar daha yüksek risk sınıfına girdiği için daha yüksek prim ödeniyor. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca eğer bu fiyata kasko yaptırabilirsek hemen ben de yaptırıcam, o yüzden soruyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR