soğuk havada özellikle 2007 den sonraki makyajlı modellerde trim sesi oluyor malesef. 10 senedir bizde 2009 modeli var. bunun haricinde 140 150 gibi süratlerin üzerinde seyahat, frenleme ve yol tutuş açısından riskli bence( bu süratlere çıkınca motor duyuluyor, yeni nesil bir SUV gibi değil), yoksa problemsizce 190 a kadar hızlanabiliyor, tedirginlik hissedilmiyor. hatta 140 civarına tam gaz giderken araca birşeyler oluyor ve tork konvertörünün tam kilitlenmesi sayesinde gelen torku hissedebiliyorsunuz. 180 190 sonrası hızlanması yavaşlıyor, kütük gibi tasarımdan mütevellit rüzgar direnci ağır basıyor ve 210 km nin üzerine çıkması pek zor görünüyor. biz yokuş aşağı çıkabilmiştik. bence ideal sürüş hızı 120 130 km nin üzerinde olmamalı. 110 km civarında kalmayı başarırsanız uzun yolda 8 litrenin altında tüketim değerlerini kolaylıkla yakalarsınız. yok ben acele ederim derseniz 8.5 litre filan yakıyor. şehir içinde sırf dur kalk kış mavsimi derseniz 15 litre gördüm ama normal insani kullanımlarda 10-11 litre ortalaması olur.