Grand Cherokee 5.2 Ve Cherokee 4.0 Kıyaslaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asistdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,846

asistdr

Yeni Üye
merhabalar,
supersport motosiklet deneyimleri,oncesinde modifiye araçlardan sonra yaş 38 olunca durulan ve offroada merak salan bir arkadaşınız olarak herkese merhaba adım mustada,çorlu-istanbul arası ikamet ediyorum .offroad konusunda sıfırım.
siz degerli jeep deneyimi olan arkadaşları sorum şudur eger cevaplarsanız;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-orjinal-160000-de-prins-lpg-183813372/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-4.0-sport-high-overput-1996-model-offroad-donanimli-176352181/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true
bu iki araç arasında kaldım gönlüm 1. den yana ama offroadda şanzımanda özellikle sorun yaşayacagım soyleniyor bu araçla 2. seçenek oneriliyor... siz ne dersiniz? 1. aracın kmde yetkil iservise designdan konfora bi çok avantajı var bilemiyorum,degerli bilgilerinizi rica ediyorum selamlar

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 Ve Cherokee 4.0 Kıyaslaması

iki model de güzel araçlar ama fiyatları yüksek biraz . ne kadar offroad yapacaksın ve öncelikle çorluda bu araçtan anlayan bir usta bulmalısın zırt pırt istanbula bakıma getirilmez araç...

Kullanım amacınız ne olacak acaba? Aynı amaçlı gibi görünebilirler ancak çok farklı 2 araç ikisi.

orta agır offroad amaçlı kullanıcam...bazen de piknik vs benzeri yerlere giderim heralde, kare kasayı tip olrak begmiyorum 5.2 nin ona yakın direnç gosterecegini bilsem hiç dusunmeden alıcam... buarda alternatif ne onerirsiniz offroad agırlıklı ama birazda ondan bundan olan ;) tşkler

bu aslında jeep kullanıcıları tarafından daha cevaplanmamış bir konu araçlar bölümünde jeep marka başlığına bakarsanız sayfalar boyu okursunuz ama sonuç yok :D

şöyleki kare kasa diye adlandırılan xj kasa daha saf arazi aracıdır mekanik elektroniği az olan araç buna istinaden arka koltuk felaket rahatsız içi dar bir yapıya sahiptir

diğer 5.2 zj kasa daha konforlu elektronik olarak daha kapsamlı yarı arazi yarı asfalt dizayn edilmiş en bilinen ürün diye yazıyorum range rover tarzı lüks konforlu 4x4 araçlara rakip üretimdir

zor karar jeep kullanıcıları için bile asrın sorusu

ZJ asfalt kullanımına daha yatkın ancak şaft ve aks ları XJ gibi mafsallıya çevirirseniz arazide XJ nin performansına yakın olacaktır, tabi buda iyi bir maliyettir. Gerçekten iki araç içinde hangisinin iyi olduğu konusunda net bir çözüme gidilememiş olsada işin erbabı abilerimiz ve servislerin yorumu XJ nin yapısı gereği safkan arazi aracı sınıfında olduğu yönündedir. ZJ modifikasyonlar sonrası arazide oldukça başarılıdır.
Xj yakıt olarak zj den ekonomiktir, elektronik azdır, donanımları yeterlidir. Zj nin kükremesi fazla yakıtı görmezden gelmenizi saglar, şimdiki bir çok sıfır araçta olmayan donanım vardır.

91 xj, 98 xj (şuanki aracım), 96 zj amerikan versiyon, 97 zj avrupa versiyon ile tecrübelerimiz oldu.
91 xj mercedes yay ve get ile yükseltilmişti yaklaşık 6" e yakın yüksekliği vardı, mt lastikler vardı, konfor sıfırdı.
98 xj skyjaker kit ve get ile yükseltme var, 5" üzerinde şuan, 33 mt lastik kullanıyorum, konfordan yana pek şikayetim yok, beni fazlası ile tatmin ediyor.
96 zj rough country kit 4", kit takıldıktan sonra araziyi görmeden ön şaft istedi araç aynayı bozmadan götürdük ön şaftı mafsallıya çevirdik, 265-75-16 mt lastik kullanıyoruz, araç gayet heybetli oldu ancak kitin sertliğinden dolayı ciddi konfor kaybo yaşadık, iron rock kullanan arkadaş var aracını test ettik gayet konforlu.
97 zj de fabrikanında önerdiği gibi 2" get kullandık, 31" lastikle hiç bir sıkıntısı yok, orijinal konforu devam ediyor. Şuan için bir tadilat isteği yok gibi.

Hangi aracı tercih ederseniz edin çok ciddi ekspertiz yaptırın, bu araçlarda en ufak arıza belirtisi size üç sıfırlı rakam olarak geri dönemekte, eğer ustanızda iyi değil ise boşa yapılmış masraflara hazır olun. ;D

Ayni konusmalar yillardir yapiliyor zahmet edip ni okumanizda fayda var

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zahmetten bahseden arkadaş zahmet edip yazma hatta okuma bu topicigi..git adamca ihtiyacı olanlara yanıt ver

asistdr' Alıntı:
Zahmetten bahseden arkadaş zahmet edip yazma hatta okuma bu topicigi..git adamca ihtiyacı olanlara yanıt ver

Sinir yapacak hele ahkam kesecek bir durum yok ortada. Sizin sorduğunuz soruların yanıtlarını uzakta aramayın bu topik içinde bile var. İşin aslı doğru söylüyor yazan arkadaş...

Twitter : Overland_Tr
Instagram : overland_turkey

asistdr' Alıntı:
dilde pabuc gibi masallah.yazdiklarinin aynilari var ac bak.sorularina cevap veren cikmamis.neden diye dusunmek lazim..

Sent from my iPhone using Tapatalk

ülkemizde arazi araçları malesef çok çeşitli olmadığından bu forum ortamında yada farklı forumlarda hep tartışılmış konular aslında arkadaşımız bunu anlatmak istemiş sanırım agresif olmaya gerek yok

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=185.0 başlığı altında birden çok ZJ ve XJ konusu bulunmakta uzun uzun gerek kullanıcı gerek ise usta arkadaşların arızalarından yakıtlarına kadar hatta modifiyelerine kadar tüm kullanım maliyetleri karşılaştırıldı

arazi aracı olarak Jeep Land rover Mitsubishi Toyota ve Nissan ürünlerinden ülkemizde çok olmadığı gibi son dönemlerde kişilerin off-road merakı yüzünden fiyatların yukarı seyretmesi ve yakıt fiyatlarının ülkemizde hep pahalı olması sebebiyle tartışma hep olacaktır

biraz forumu incelersenizki forum kültürü bunu gerektirir diye düşünüyorum aradığınız cevabı bu konudaki cevaplardan daha fazla bulacağınıza eminim keyifli forumlar

Herkes kendi konu açmak, herkes kendi soru sormak istiyor niyeyse yazılanlar okunmuyor sanırım eski mi bulunuyor ama bilginin eskisi yenisi olmaz. Maalesef internet forumlarında, bloglarda veya kendi sitesi olan herkes bu konudan muzdarip. Ben artık yazmayı kestim diğer üye olduğum forumlarda da tekrarlanan sorulara.

Offroad araçlarına özel de şöyle bir sıkıntı var, gönlüm X'ten yana, şu araç nasıl derken tabi yanında ya ikinci bir araç ya da diğer araçlar hakkında bilgi isteniyor. Yazıyorsunuz,saatlerce anlatıyorsunuz ya o gönlündekini alıyor ya alakasız bir araç aldığını görüyorsunuz. Daha da can sıkıcı olanı geri dönüş yapılmayan konular. Mübarek yaz ne aldığını veya almadığını bari de açtığın konu sonlansın.

O yüzden cevap vermemek en iyisi, zaten birçok konuya da cevap yazılmadığını görüyorsunuz son zamanlarda forum biraz madem yazdık cevapta verelim, gönlünüzden ne geçiyorsa onu alın.

forum kültğrğ veren arakdaşlar,herhalde sanıyorum belli bir iq seviyesine elbet ulaşmışsınızdır.eger zahmet edi,p forum kültürünüzü yenilerseniz,dili pauç gibi olamayan vatandaş da topicde şu sorunun cevabının olmadıgını görecektir.
2.cisi bilmiyorsanız veya anlayamıyorsanız yanıt vermeden okuyup geçersiniz insan gibi cevap veren arkadaşlara da saygısızlık yapmamış ,forum kültürünüzü de geşitirmiş olursunuz.burası adı üstünde forum insanlar sorular soracak bilenler cevaplayacaktır ,herkes sizin 2 kelime bildiginiz ve cevap vermek istediginiz soruları sormakzorunda degil,siz de cevap verip akıl vermek zorunda degilsiniz...
özetle soru ilk de oldugu gibi aynen şu;
gönlüm 1. den yana ama offroadda şanzımanda özellikle sorun yaşayacagım soyleniyor bu araçla 2. seçenek oneriliyor

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105666.0#ixzz3JiQ7ao1H
bilmiyorsanız sukunet içersinde okuyun ve bilen arkadaşların da yazmasını insanları bilgilenmesini saygısızca engellemeyin...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33758.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105851.0

linklerinde gerekli cevaplar var

bu arada yazayım yeniden her iki model araç ilede tecrübem olmuştur ZJ ve XJ kasalar için, her iki araç ilede şanzıman problemi yaşamanız olası daha önceki sahibinin bakımları nasıl yaptırdığı ile ilgilidir şanzıman arızası ZJ kasalarda atak bir motor olduğu için kullanıcılar biraz GTI havasında kullandıkları için yorgun olabiliyor şanzımanlar ayrıca şanzıman bakımı ile ilgili bilgisizlik çok olduğundan bu sorun daha da büyüyor

bu arada toplam 4 mesaj yazıp forum kültürü hakkında bilginizi savunur iken her forumda ilk mesajlar kendinizi tanıtmanız ile alakalıdır

iq seviyeme gelince yeterinden fazla kişilerin iki mesaj ile hemen bu şekil agresif olmaları kendi kelime haznelerinin kıtlığı ile karşı cevap yazamamaktan hemen sıfatları ortaya koymalarıdır bu forumda üye konumunda olsam da yeterince farklı konuları içeren forumlarda etkin görevlerim var yıllardır da forum ortamı yönetirim

Okursan konuları cevabı var, hem de birebir. Ayrıca belki bin defa elektronik artınca offroadda sorun yaşama riskiniz artar diye XJ daha sade, ZJ daha konfora yönelik diye söylendi. Haliyle elektroniği artar araç ZJ de de olan bu. Hadi onu geçtim sitede yüzde defa belki aşağıdaki gibi mesajlar geçmiştir.

"@MC , Bu iş biraz da maddiyatla ilgili, XJ masrafsız bir araç, az yakmıyor ama yürütme maliyetleri çok düşük, eski teknoloji basit bir araç ve bu nedenle de sorunsuz, ZJ kullananların yaptıkları masrafları sitede okuyoruz; hesap ortada parası çok olan tercih edebilir; bana göre değil"

Ne anlıyorsunuz bundan? İlla sizin istediğiniz bire bir cümleler mi olmak zorunda? Ayrıca burada kimse kimseye birşey öğretmiyor,ben cevap bile vermiyorum zaten konu açılmış ondan yazdım. Okumuyoruz, forumda yazılanlar okunmuyor. Ayrıca bu araçlarla ile alakalı tecrübesi olan, bir de bunu gelip forumda paylaşan binlerce insan yok. Toplasan 15-20 tane kişi ya var ya yok çünkü insanların birçoğu bu tecrübelerini satarak para kazanıyor. Buradan bedava birçok bilgiye ulaşıyorsunuz ki biz de faydalı olmak için yazıyoruz. Ama biraz da bizim açımızdan bakın, artık aynı şeyleri yazmaktan yorulduk. Anlatmaya çalıştığımız bu, yoksa size ders vermek veya birşey ıspatlamak değil.

iq seviyesi ve kelime dagarcıgı çok geniş arkadaş,4 mesaj burda yazdıysam senin gibi iqsu tavan yapmış bir kaç arkdaştan ögrenmek içindir ...kaldı ki,senin ve diger arakdaş gibi üçü biraraya getirip kıt kanaat araçlar oluşturarak motor sporlarına gönül vermedik... muhteleif her tür aracı ( ne olduklarını söylemeye lüzüm bile gormuyorum)daha dün edinmedim senin rüyanda bile göremeyecegin araçlar kullandık,test etttik, deneyim yaşadık,deneyimlerimizi senin ve senin gibi agresiv yaklaşımlı insanlar gibi ,buenzer hobilere merak salmış yeni arkadaşları sogutarak aktarmadık o güzel forum kültürüyle.... herneyse kendiniz çalıp oynamaya devam edin,soru soranları da burdan kaçırıp,münakaşanıza devam edin...kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR