Grand Cherokee 5.2 Lpg Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigfoot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,548
Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg Yardımı

konuya cevap yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

dün sabahtan beri sıkıntım farklı boyut kazandı.şöyleki 2 gün önce akü kutup başlarındaki korozyonu temizlemek adına sök tak işlemi yaptım.(tabi bu arada aracımın merkezi kilidi yok)aküyü bağlayınca farlar yanıp sönmeye başladı ;D.ilk önce ''yandık valla'' dediysemde maslak özel oto atilla sayesinde sıkıntıyı telefon ile hallettik atilla kardeş buradan sana boooool booool selamlar.cumartesi görüşeceğiz.
herneyse konuyu dağıtmayayım.

kutup başları temizlendikten sonra araç stop etmez hale geldi.şuan diyebiliyorumki sıkıntı bitti.akşam iş dönüşü check engine ışığı yaklaşık 3 dk. yandı.daha sonra söndü.sanırım elektrik sisteminde sorun var.elektrik arızası dememin sebebi şu diye düşünüyorum motorun ön tarafında devirdaim hotumlarının yakınında 8-9 tane kablonun sanki ısıdan sebeb dış koruyucu blendajın parçalandığını gördüm.elle kontrol ettim şase vs. yapmasın adına. tabi buradaki elektrikçilere göstermek istemiyorum.şu saatten sonra yapılacak tek şey master servise ekspertiz yaptırmak.umarım fazla sıkıntı çıkarmaz.severek ve isteyerek aldığım araç beni üzmez :'( :'(

paylaşımdan ötürü teşekkürler.

Etiketler

inşallah üzmez dostum ben de 1 ay oldu alalı temiz de aldım çok da seviyorum ufak tefek cilveler olacak karı koca arasında kalsın tabi bunlar..siteden tecrübeli bi arkadaşın dediği aslan besleyen yemini düşünmez lafı sloganım oldu benim de biraz da onun etkisiyle aldım aslında zj mi...hepimizize hayırlı olsun..

master serviste adem usta gerçekten iyi bir usta işallah sorunu çözer, birde yine aynı snayide anıl jeep altında sky star masum usta ( İsmi öyle bir şey kusura bakmasın şimdi çıkaramadım veya mahsun usta olabilir ) göster derim o da insana alternatif sunabiliyor. kolay gelsin

kutup başını söküp taktıktan sonra merkezi kilidin çalışmaması ve farların yanıp sönmesini nasıl hallettiniz? bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz

valla az önce bahsetmeyi unuttum bende benzer bir hadise yaşadım, aman dikkat araçlarımızın bilindiği gibi orjinal alarm ları varmış fabrikasyon, ama bizler bu araçlara bunlara uyumlu diye alarm takdırıyoruz, adamlar takarken büyük ihtimalle orjinal modülleri devre dışı bırakıyorlar, çünkü benimde akü teyp dinlerken uzun bir ara sonrası tıkladı neyse lafı uzatmayayım takfiye dergen aracın orjinal alarmı devreye girdi araç bir türlü çalıştıramadık, sonra aracın beynini söküp maslaktaki form elektronikte ibrahim ustaya araçla beraber yolladık çekiciyle valla sorun anca orda çözülebildi , istersen ondanda fikir alabilirsin kolay gelsin tekrardan geçmş olsun

kasirga1' Alıntı:
kutup başını söküp taktıktan sonra merkezi kilidin çalışmaması ve farların yanıp sönmesini nasıl hallettiniz? bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz

pek tabiki memnuniyetle.

seçenek olarak

1-bagaj kapağını kilitleyip açmak.
2-sol kapıyı kilitleyip açmak.

teşekkürler,

ben sizin kadar şansız değildim çok kısa sürede halloldu.

bigfoot' Alıntı:
pek tabiki memnuniyetle.

seçenek olarak

1-bagaj kapağını kilitleyip açmak.
2-sol kapıyı kilitleyip açmak.
sağolasın benim derdime çare olmadı ama illaki birinin işine yarar.
benim sol ön kapımerkezi kilidi birden bire çalışmaz oldu kumandadan açılıp kapanmıyor içeriden kapıları düğme ilede açıp kapatıncada haraket yok.sağlam olduğunda anahtar ile hiç kapatıp açmadığımdan sol ön kapıyı anahtarla açtığınızda diğer kapılarda açılıyormu yoksa sadece o kapımı açılıyor ?

sadece sol ön kapı açılıp kapanıyor.

herkese merhaba,

hafta sonu aracıma yapılanları paylaşmak istedim.
ilk olarak Ünal beyden cumartesi görüşemememizden ötürü özür diliyorum.nedenini yazının sonunda daha iyi anlarsınız.
bildiğiniz üzere lpg sisteminde bir sıkıntıdan bahsetmiştim.sorun hiç olmadık şekilde kaybolmuş başka bir sıkıntıdan sebeb master jeep servise hafta sonu gitmeyi planlamıştım.master servisten selçuk usta ilede görüşüp cumartesi sabah için randevu aldım.büyük bir heyecanla servisin yolunu tuttum.hatta daha servistekiler gelmeden kapının önünde beklemeye başladım.mesai başlayıp araç kabulünden sonra aracımı hem ekspertiz için hemde yaşadığım sorunları anlatarak emin ellere bıraktım.eh artık benimde bekleme salonundaki yerimi almamla beraber işe koyuldular.

yaklaşık 1.5 saat sonra sıkıntılar kalem kalem yazılıp selçuk usta ile istişare yapmaya başladık.maddeleri okumaya başlayınca beynimden kaynar sular dküldü :'( :'(.seve seve aldığım araç bir anda planlarımı alt üst etti.

-aracın motorunun sıkıntılı çalıştığını.(iteceklerin değişmesi ve akabinde çıkabilecek belki silindir kapağı sıkıntısı)
-ana şanzıman sorunu.(şanzıman kapağını söktüklerinde içinde kırık segman çıktı.bizzat gördüm.)
-sol ön rotiller
-direksiyon pompası yağ kaçağı
-direksiyon yağ kutusu yağ kaçağı
-şanzıman yağı
-şanzıman yağ filtresi
-eksoz
-vs.vs.vs.....
diye birkaç kalem madde daha var.

aracın satışını aldım fakat salı sızdırmazlığa girip çarşamba günüde muayeneye girip ruhsat üzerime geçeceğinden ötürü en azından bir kısım maddeyi yaptırmam gerekiyordu.muayeneden geçmesi için.rotiller-direksiyon pompası-direksiyon yağ kutusu vs...
işler bittikten sonra artık müsade istedim.tabi çok dikkatli ve aracı sıkıştırmamam kesinlikle tembih edilerek.çerkezköyden bu halde geldiğim için tekrar gidebileceğimi düşündüm. masterdeki arkadaşlar kesinlikle doğabilecek şanzıman sorunu hakkında beni uyardılar.nihayetinde bu hafta muayeneye kesinlikle girmem gerekli çünkü satış tarihinden sonra 1 ay içinde ilgili trafik şubesine başvurulmalı.

konuyu fazla dağıtmadan devam ediyorum.çerkezköye yaklaşık 20 km kala şanzımanda bir tıkırtı geldi ve durdum.görünürde yağ kaçağı veya kılan parça olmadığından yavaş yavaş gitmeye başladım.ilerleyen vites değişimlerinde şanzımanın 1. ve 2. vitese rahat geçtiğini 3. vitese biraz devir aldığında fakat 4. vitesin kaybolduğunu farkettim.

gerçi bu saatten sonra diyecek bişey kalmadı.

yandı bitti keten helva

şimdi yana yana şanzımanı yaptıracak bir yer arayışına gireceğiz.tabi motordaki sıkıntı ne olacak :-\ vallahi yandık.....

ünal bey umarım sıkıntımı anlamış ve bana hak vermiş olursunuz.bir sonraki maslak ziyaretimde mutlaka görüşmek üzere.

bu arada servis boyunca ilgi alakalarını esirgemeyen Selçuk kardeşime,Sn. Adem beye ve araç kabuldeki Sinan beye ve çay servisi yapan ablama teşekkürler.
kadıncağız ne yapsın sabahtan beri aval aval dolaştığımdan olsa artık'' çay alacağın yeri biliyorsun rahatsız olmadan al'' demeye başlamıştı.

ne demek tabiki ne zaman müsait iseniz o zaman beklerim genelde maslaktayım nasıl olsa ) dediğim gibi her zaman yardımcı yada yapabileceğim bişe olursa hiç çekinmeden arayabilirsiniz

özgür bey teşekkürler.

yanlış hatırlamıyorsam masterdeki satılık araç sizinkiydi.umarım en kısa zamanda müşteri bulursunuz.