Ynt: Grand Cherokee 5.2 Hakkında Yardım
Sayın snkl. Bu ve benzeri konular sitede defalarca açıldı ve tartışıldı. Eğer konu başlıklarını iyi incelerseniz tatmin edici bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kısaca cevaplamak gerekirsede ön şaftsız performansı düşmüyor demişsiniz. Şaftı taktırın nasılda düşüyormuş o zaman görürsünüz. Bende zj mi aldığımda ön şaftı yoktu. Araç o kadar güçlü ki binen kişide performans kaybı yok zannediyor. Ancak aracınız şu an iki çeker nasıl olmasın performans kaybı? Sadece var olan size yetiyor hepsi bu.
Ergun abinin uyardığı konu çok önemli dikkat edin. Araç 'P' konumunda kaydırır. Benimkine ses tesisatı çekerken tesisatçıya şöförsüz girmişti
Çok dik bir yokuşta veyahutta yüksek bir kaldırıma çıkmayı deneyin çıkamazsınız yada zorlanırsınız. Ön şaftı olan bir zj hiç bir şartta pati çekmez ama sizinki çeker.
Çok yakıyor ondan söktüm lafı tam bir balon. Ben iki ay ön şaftsız gezdim yakıt ortalaması ile ön şaft takılı iken ki ortalama aynı. Çok akıllının biri az yakar sök demişse sökmüş olabilir. İnşallahta öyledir. Çünkü öyle değilse difransiyel problemi var demektir. Buda biraz maliyetlidir.
Ben taktırdıktan sonra bir uğultu eklendi arabaya tamire gerek görmedim öyle biniyorum. Ucuz atlattım yani
umarım sizede böyle olur..
Ama ilk işiniz mutlaka ama mutlaka taktırmak olsun. Aracınız şu an dengesiz siz henüz hissetmemiş olabilirsiniz kibar bir kullanıcısınızdır belki ondandır. Ama asla yoldan çıkmayan bu zj yi ön şaftsız sert girdiğim bir virajda ters döndürdüm. Güvenliğiniz için kesinlikle taktırın. Hemen yarın!
Yan aynalara gelince
Bu hususta konu bile açtım ben sitede
çömezliğimin ilk günlerinde .. Hala çömeziz o ayrı mesele tabide
Zj lerin aynaları katlanmaz. Esnektir çarpan olursa esner katlanır ve düzelir. Zorlamayın elinizde kalır
Direksiyon kutusuna gelince daha tecrübeli abilerimizin değerlendirmesi uygun olur. Benim bilgim size yetersiz kalır.
Aramıza hoş geldiniz..