Grand Cherokee 4.0 Seriler Hakkında Ne Dersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arazici Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,992

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee 4.0 Seriler Hakkında Ne Dersiniz?

benımde ıyıce aklıma yattı bu aralar cherokeelere sardım cj yi satarsam kesın alıcam

Grand 4.0 lt de kullanılan motor XJ nin motoruyla aynı olmasından dolayı 5.2 ye göre çok daha sorunsuzdur...biri düz 6 diğeri (5.2) v8 dir... 4.0 lt daha basit bir yapıya sahiptir.Donanım olarak ZJ kasanın bütün özelliklerini taşır , ancak tıpkı büyük motorlu ağbisinde olduğu gibi exstralar da farklılıklar gösterebilir... kendi içinde 4.0 lt ler şanzıman da değişkendir , sürekli 4 çeker ve ağır 4 çeker olduğu gibi , 2 çeker- part time 4 çeker ve ağır 4 çeker ile 2 çeker- part time 4 çeker sürekli 4 çeker ve ağır 4 çeker olmak üzere 3 çeşit şanzıman modeline sahiptir... Bildiğim kadarıyla Türkiyeye giriş yapmış olanlar 1. ve 2. şanzımanlılar ancak bunlarında dez avantajı part time 4 çeker modunun kuru zeminde kullanılamaması. 3. seçenekde olan kombinasyon ise tamamiyle xj şanzımanı ile aynı özelliklere sahiptir ... Benim seçimim şanzıman problemi yaşamamak için kare kasadan yana olurdu. Konfor olarak zj ye göre eksiği olsada sağlamlığını ve dayanıklılığını kanıtlamış, süreçte değer kaybetmeyen bir model olduğu için elden çıkartmak istediğinizde zorlanmayacağınız bir araçdır... Ben eğer şu anda kullandığım aracı almamış olsaydım tercihim kare kasa olurdu... 4.0 lt Grand Cherokee ye sahibim ancak aracım elçilik çıkışlı olduğu için şanzıman kombinasyonu xj ile aynı , yani özel olarak gelmiş bir araç.... Başta yazdığım gibi avantajınız motorun sağlamlığı ama şanzımanın görece kullanışlılığı olduğundan dolayı xj bana göre daha uygun bir Jeep....

Kesinlikle katılıyorum, çok başarılı Aykut bey.

Ben de 93 model 4.0 ZJ kullanıcısıyım. Serviste değişen tüm Mopar parça kodları aslında XJ kodları. Yani servis maliyeti görece daha ekonomik. 94 ve sonrasında çıkan modeller daha elektroinik ama mesela 93 model bunlara nazaran daha mekanik bir araç. Benim araçta transfer case Aykut bey'in belirttiği 2. tip (2W, 4PT, 4L) case. O yılların XJ transfrer case'leri ile aynı. Farklı fabrikalar farklı üretimler yapmış olduğu için aracın VIN'i ile sorgulatıp hangi fabrikada imal edildiğini öğrenmek lazım. Daha aydınlatıcı olur.
Selamlar,
Kaan

Hatta alttaki link'e VIN'inizi girerseniz size aracın tüm bilgilerini verecektir.
http://www.jeep.avtograd.ru/VIN/vin_en.asp
Çok güzelmiş yeni buldum bu siteyi.

Bende kullanmaktayım . Aracım 94 GC ZJ 4.0 . Arkadaşların tüm söylediklerine katılıyorum . Temizini bulursanız güzel araçlar ...

fiyatları nasıl piyasada orjinal haliyle 93 94 lerin, birde yakıt tüketimi ve yıllık vergisini söyleyebilirmisiniz

ben memnunm yakıt lpg 350 .400 ykr arası kullanımı zevkli vergi yıllık 600 ytl

sahibinden e baktım bir iki kişi yıllık 260 lira yazmış birşeyi atlıyorum ama neyi anlamadım
sizin araç kaç model

1989 model 4000 cc 300 artı 300 ben ödedim yaş sınırından bayaa vergiden muaff bu araçlar

sanırım kasko değeri üzerinden daha az ödemek mümkünmüş ben biraz daha araştırıım

sizin kaç model aracınız birde vites bende otamatik sizin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR