Ynt: Grand Cherokee 4.0 Seriler Hakkında Ne Dersiniz?
Grand 4.0 lt de kullanılan motor XJ nin motoruyla aynı olmasından dolayı 5.2 ye göre çok daha sorunsuzdur...biri düz 6 diğeri (5.2) v8 dir... 4.0 lt daha basit bir yapıya sahiptir.Donanım olarak ZJ kasanın bütün özelliklerini taşır , ancak tıpkı büyük motorlu ağbisinde olduğu gibi exstralar da farklılıklar gösterebilir... kendi içinde 4.0 lt ler şanzıman da değişkendir , sürekli 4 çeker ve ağır 4 çeker olduğu gibi , 2 çeker- part time 4 çeker ve ağır 4 çeker ile 2 çeker- part time 4 çeker sürekli 4 çeker ve ağır 4 çeker olmak üzere 3 çeşit şanzıman modeline sahiptir... Bildiğim kadarıyla Türkiyeye giriş yapmış olanlar 1. ve 2. şanzımanlılar ancak bunlarında dez avantajı part time 4 çeker modunun kuru zeminde kullanılamaması. 3. seçenekde olan kombinasyon ise tamamiyle xj şanzımanı ile aynı özelliklere sahiptir ... Benim seçimim şanzıman problemi yaşamamak için kare kasadan yana olurdu. Konfor olarak zj ye göre eksiği olsada sağlamlığını ve dayanıklılığını kanıtlamış, süreçte değer kaybetmeyen bir model olduğu için elden çıkartmak istediğinizde zorlanmayacağınız bir araçdır... Ben eğer şu anda kullandığım aracı almamış olsaydım tercihim kare kasa olurdu... 4.0 lt Grand Cherokee ye sahibim ancak aracım elçilik çıkışlı olduğu için şanzıman kombinasyonu xj ile aynı , yani özel olarak gelmiş bir araç.... Başta yazdığım gibi avantajınız motorun sağlamlığı ama şanzımanın görece kullanışlılığı olduğundan dolayı xj bana göre daha uygun bir Jeep....