Grand Cherokee 3.1 tdi (2000-2001) Nasıl Bilirsiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,511

ercumentoflas

** insan hayatta şanslı olacağına şansız olmasın
Yer
İSTANBUL
Alınması gereken araç 3.0 crd olmadı 2.7 - 2.8 crd dizel olarak ama fiyat farkı neredeyse yarı yarıya. 30-35000 ytl gibi rakamlara alınabiliryorlar.Tutulmuyorlar ama neden Jeep kötü bir araç yaparmı ?
Kronik sorun ve problemleri konusunda fikirlerinizi bekliyorum.Bu modeller neden alınmaz diyorlar ? Motoru Wm ama oda köklü bir firma silindir kapağı çatlatıyor diyor servisler kaç tane yaptınız diyorum 2 ?

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 3.1 tdi (2000-2001) Nasıl Bilirsiniz ?

Esas konu şurdan çıkıyor, 3.0CRD mercedes motoru ve ABD'de Jeep'in pazarına sunduğu ilk dizel makine... VM motori den aldığı motorları ABD pazarına sunmadı. VM motori ile ilgili önceden yaşanmış 3.1 G.Cherokee problemi var... duyduğuma göre bu araçların çoğu geri çağrılmış ve gerekli modifikasyon yapılmış ama Turkiye'de bu işler çok zayıf yürüyor...

2.7-2.8CRD de performans olarak tatminkar ama problemsiz değil... JK'da alındığı günden beri gaza basınca belli bir devirde tiz bir ses çıkıyordu 5 kere gitti servise en sonunda garantiden bir parça değişti...geçenlerde de bir sensör bozulmuş 70km'yi geçmiyor...kontağı açıp kapayınca düzeliyor...o da garantiden değişecek... bunlar benim canlı olarak gördüklerim.... kullananlarla ve master servisle konuşmak gerek... Araçlar sağlam mesela geçenlerde KJ'nin altına yatma şansım oldu ;D epey kemikli çocuk....

aldım arabayı masraf çıkarmaz inşallah 3.1 tdi napacaksammm

3.1 tdi motorlar pıyasada tutulan bır model degıldır chorekenın en degerlısı 2.7 crd mercedes motorlu ve buyuk sanzımanlı modelıdır bunlarda 2002 de baslıyor2005 kadar 2006 da 3000 crd motorlusu cıktı.

Hay Allah yaw ben de tam 3.1 'lere sardırmıştım. Çok da hoşuma gitmişti. Problemli oldukları için mi fiyatları düşük?

Jeepcj7' Alıntı:
Esas konu şurdan çıkıyor, 3.0CRD mercedes motoru ve ABD'de Jeep'in pazarına sunduğu ilk dizel makine... VM motori den aldığı motorları ABD pazarına sunmadı. VM motori ile ilgili önceden yaşanmış 3.1 G.Cherokee problemi var... duyduğuma göre bu araçların çoğu geri çağrılmış ve gerekli modifikasyon yapılmış ama Turkiye'de bu işler çok zayıf yürüyor...

2.7-2.8CRD de performans olarak tatminkar ama problemsiz değil... JK'da alındığı günden beri gaza basınca belli bir devirde tiz bir ses çıkıyordu 5 kere gitti servise en sonunda garantiden bir parça değişti...geçenlerde de bir sensör bozulmuş 70km'yi geçmiyor...kontağı açıp kapayınca düzeliyor...o da garantiden değişecek... bunlar benim canlı olarak gördüklerim.... kullananlarla ve master servisle konuşmak gerek... Araçlar sağlam mesela geçenlerde KJ'nin altına yatma şansım oldu ;D epey kemikli çocuk....

70 den yukarı cıkmaması hava akış bilmem nesi ile ilgili turbonun bir parcası hafta içi bizim passatın degıstı ucuyo araba dunde arkadasın wv cady sinde değişti oda eskisine döndü ve ucuz bir parça ben 70 e aldım sorunda Türkiyedeki mazotların kalıtesızlıgınden kaynaklanıyo galıba

Dün sahibinden.com daki 1990 model bir xj ye bakmak için İzmire gittim.Araca yetkili bir servis olan Aydın Otomotivde ekspertiz yaptırdım.
Mekanik kontrol sürerken jeep veri tabanından şase no ile aracın siciline bakan hanım getirdiğimiz xj nin 5 tane "recall" çağrısı bulunduğunu söyledi.Recall demek jeep firmasının araç kaç yaşında olursa olsun o seriye-modele ait kronik arızası olan veya arıza çıkarma ihtimali olduğu belirlenen parçaların tamamen ücretsiz bir şekilde (işçilik + parça bedeli) değiştirilmesi için servise çağrılması uyarısıymış.

Özet olarak yetkili servis sizi arayıpta "gelin" demiyor ama yetkili servise düzenli aralıklarla uğrayan bir şahıs sahip olduğu araç 20 senelikte olsa Jeep merkezden yapılan bir çağrı (recall) olduğunda bundan haberdar oluyor ve aracındaki sıkıntılı olabileceği düşünülen parçayı ücretsiz değiştirtebiliyor.

1990 model bir araç için bile bu hizmet geçerliyse 2000-2001 model bir araç için -eğer yetkili servis bakımlıysa- endişelenmeye gerek olmadığını düşünüyorum.Yani 90 model xj nin fren pedalının piminin peşine düşen Jeep firması 2000 model aracın hatalı silindir kapağını (o da hatalıysa tabi) zaten çağırıp değiştirmiştir sanırım.
Saygılarımla..

benimde anlamadığım serviste bile yaramaz deyip geçiyorlar. nesi yaramaz bilen yok
ben ilk fırsatta bir tane alacağım.fiyat fayda ilişkisinde durumu bence çok iyi

en ıyısı 2.7 crd modelıdır hem ekonomık hem vergısı dusuk hemde cok guclu ve mercedes motor ve sanjımanlı olması ayrı bır guzellıktır sen sen ol 2.7 crd den vaz gecme

3.1 gerçekten fiyatına göre iyi bir seçenek gibi görünüyor..

BENDE VAR BEN İYİ BİLİRİM COKTA MEMLUNUM ARABAYI ALICAKSAN YORULMADIGIN DAN EMIN OL YOKSA HER ARAC SORUN CIKARABİLİR BENIM 3.1 DEN HİÇ Bİ ŞİKAYETIM YOK BENIM HER İSTEDİYİME CVB VERİYOR BENIM İÇİN ÖNEML OLANDA BU

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri