Grand Cherokee 2001 Vitesi D'ye Aldıgımızda Kaç Saniyede Devreye Girer?yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,897

blueplane

V8 4.7 WJ
Merhaba arkadaşlar,yeni bi konu açma geregi duydum,Grand Cherokee WJ'si olan arkadaslar bu konuda cevap yazarlarsa cok mutlu olurum,vitesi D ye aldıgınız zaman devreye 1,2 saniye icinde mi devreye giriyor,yani otomatik kendi gazı verme süresinden bahsediyorum,1 saniye veya bazen 2 saniye bi gecikme yasanması normal midir?Yoksa D ye takar takmaz hemen otomatik gazı verir mi?Örnegin yokustayken 1,2 saniye gec devreye girince arac geriye kacıyor,tabi normalde biraz frene basıp Dye vitesi takıp sonra frenden ayagımızı cekmek daha saglıklı diye duymustum ama tam olarak bilemem.Yokusta vites d de iken aracım geri kaçıyor?Biraz dik yokusta geri kacırır mı?
Birde şu dikkatimi cekti.Vitesi R ye taktıgım zaman hemen devreye giriyor,otomatik gazı veriyor, Ayrıca Vitesi Dye aldıgımızda bazen hic sarsıntı yapmayıp,bazen de hafif bi sarsıntıyla kalkması normal midir?Vuruntu demiyorum,cünkü vuruntu daha siddetli olur.acaba Tcm (Transmission Control Module) ayarı yapılıp bu sorun düzeltilebilir mi?Sanzıman kalibrasyonuyla bu sorun cözülür mü?Aracıma ayar yaptırmayı düsündügüm icin aracımın önceki durumuyla ilgili bilgi verdimki eger anormal bi durumsa düzelttirmeyi düsünüyorum.Şimdiden Teşekkürler.

Ynt: Grand Cherokee 2001 Vitesi D'ye Aldıgımızda Kaç Saniyede Devreye Girer?yardım?

rampanın dikliğine göre geri kaçırma yapabilir ama D ye aldığınızda 1 saniyede geçer vitese ve rampada bunu frene basarak yapın şanzımana zarar verir. düz yolda o kadar zararlı olmayabilir ama rampada kesin zarar verir.

Ynt: Grand Cherokee 2001 Vitesi D'ye Aldıgımızda Kaç Saniyede Devreye Girer?yardım?

mertbirincioglu' Alıntı:
rampanın dikliğine göre geri kaçırma yapabilir ama D ye aldığınızda 1 saniyede geçer vitese ve rampada bunu frene basarak yapın şanzımana zarar verir. düz yolda o kadar zararlı olmayabilir ama rampada kesin zarar verir.
teşekkürler mertbirincioğlu,diger arkadaslarında yorumlarını bekliyorum.

cherokee kullanıcısı değilim ama büyük arazi araçlarında rampada geri kaçırma normal kabul edilir.

kullanıcı kitaplarında ayak frende iken R ve D ye geçirin yazar.

ayrıca geri vitese takarken aracın tam durup durmaması,meyil, vs gibi etkenlerle vuruntuda yapabilir,tertemizde geçebilir..

bana göre bahsettikleriniz sorun değildir aracı kurcalatmayın derim.

not:eek:tomatik şanzıman yağının periyodik olarak değiştirilmesi şahsımca önemlidir.

selamlar.

ayrıca mert arkadaşa katılmakla birlikte

şanzımana aşırı yük bindirmemek adına park ederken

önce aracı boşa alırım
el freni tam çekilip arac sabitlendikten sonra vitesi parka alıp stop ederim.

bu sistemi uygularsanız

şanzımanınız çok daha uzun ömürlü olur.

selamlar.

çağlar' Alıntı:
cherokee kullanıcısı değilim ama büyük arazi araçlarında rampada geri kaçırma normal kabul edilir.

kullanıcı kitaplarında ayak frende iken R ve D ye geçirin yazar.

ayrıca geri vitese takarken aracın tam durup durmaması,meyil, vs gibi etkenlerle vuruntuda yapabilir,tertemizde geçebilir..

bana göre bahsettikleriniz sorun değildir aracı kurcalatmayın derim.

not:eek:tomatik şanzıman yağının periyodik olarak değiştirilmesi şahsımca önemlidir.

selamlar.

çağlar' Alıntı:
ayrıca mert arkadaşa katılmakla birlikte

şanzımana aşırı yük bindirmemek adına park ederken

önce aracı boşa alırım
el freni tam çekilip arac sabitlendikten sonra vitesi parka alıp stop ederim.

bu sistemi uygularsanız

şanzımanınız çok daha uzun ömürlü olur.

selamlar.

Teşekkürler Çağlar Bey,haklısınız,dediklerinizi uygularım, selamlar.

Arkadaslara katiliyorum arac yokusta iken veya duz yolda iken kesinlikle frene basarak vites degsimi yapmak gerekir aksi halde buyuk zaralar olusabilir...

huseyin brc' Alıntı:
Arkadaslara katiliyorum arac yokusta iken veya duz yolda iken kesinlikle frene basarak vites degsimi yapmak gerekir aksi halde buyuk zaralar olusabilir...
Haklısınız Hüseyin bey,özellikle dediginiz sekilde kullanmaya devam edicem.

1 saniyeden daha kısa süre içinde aracın ilerlemesi beklenir.. kendi aracımda (wj) düz yolda D'ye alır almaz araç kendini ileri atıyor. siz de 2 saniyeye kadar bi tepki vermiyorsa baktırın derim şanzumana

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,830
Kayıtlı Üye Sayımız
166,934
Kaydolan Son Üyemiz
Yalnızadam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR