GPS TÜRK 7''Araç Navigasyon Cihazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,315

Jeep34

Zirve
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar şehir içi işime yarayacak olan bir Navigasyon cihazına ihtiyacım vardı.. Magellan XL serisinden çok memnun kaldığım için, yine aynı firmaya ait ve Türkiye için geliştirilen 7'' araç navigasyon cihazını dün aldım..

İnanılmaz derecede keyifle ve rahat seyahat edilebilen bu cihazdan şimdilik çok memnunum.. Ekran boyutu çok kullanışlı... Araç çakmak çıkışından ve 220v şebeke ceryanı ile çalışabiliyor.. Müzik, video ve resim koyabiliyorsunuz.. Tüm sesleri aracınızın hoparlörüne verebiliyorsunuz... Pc bağlantısı var... Paket içeriğinde cama montaj aparatıda mevcut.. Dokunmatik ekrana sahip...

Kullandıkça artılarını ve eksilerini sizlerle paylaşacağım...

Etiketler

Ynt: GPS TÜRK__7.5 ''Araç Navigasyon Cihazı

Günahsız 800 ytl :D Türkiye'ye geleli 2 gün olmuş..Bende karga mıçmadan aldım :smiley:

Ynt: GPS TÜRK__7.5 ''Araç Navigasyon Cihazı

Merhabalar Reha bey...Sitesine bende baktım ama, galiba henüz çok yeni olduğu için göremedim..
Saygılar...

Ynt: GPS TÜRK 7''Araç Navigasyon Cihazı

7 inc ekranlı ilk navigasyon cihazı GPS9006 modeli bir navigasyon cihazı, film gösterici, müzik çalıcı olmasının yanında, sesi FM özelliği ile araç ses sistemine iletir. Takılma donma gibi problemleri kesinlikle yaşatmayan Samsung işlemci ile donatılmış cihaz en optimum çözüm sunmaktadır. Kullanımı kolaylaştıran Türkçe menüye ilave olarak Türkçe Sesli Yönlendirme de mevcuttur.

9006_B.gif

gps90061.gif

Ürün Özellikleri;
http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=product&cat=14&id=70

Selam arkadaslar,
yanliz dikkat ediniz, bu cihaz ayni Garmin Nuvi'de oldugu gibi trackleri ve waypointleri kayit edemiyor gorebildigim kadari ile (tabii yaniliyor olabilirim) .. reha

Gezdiğiniz yerleri kayıt etmiyor. Ama sanırım tüm navigasyonlar böyle. Magellan XL GPS gibi gezdiğiniz yerleri kaydedip klasörleştiremiyorsunuz.

Selamlar,
navigasyon cihazlari waypoint kaydi yapıyorlar (tabii yukarida adi geçen cihazda bkz. http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=product&cat=14&id=70) .. Zaten, bir zahmet yapıversinler, bu özellik olmazsa/olmaz özellik bence.. iyi gunler, reha

Bu cihazı baya süredir kullanıyorum :smiley: genel itibariyle memnun olduğumu söyleyebilirim.

En önemli artısı işlemcisi, rotadan saptığınızda bir-iki saniye bile geçmeden yeni rotayı hesaplayabiliyor. Diğer navigasyon cihazlarında bu süre oldukça yüksek.

Alıştıktan sonra kullanımı oldukça kolay. Örneğin araç anahtarı park konumundayken gideceğiniz noktayı seçiyorsunuz, kendi pili olmadığı için marşa basıldığı anda cihaz kapanıyor ve yaptığınız tüm işlemleri tekrar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu önlemek için iki yol var birisi işlem yaparken aracı çalışır durumda tutmak, diğeri ise park konumundayken rotayı hesaplatıp, cihaz açılıp kapandıktan sonra geçmiş menüsünden tekrar aynı noktayı seçmek. Ben bu eksiyi bu şekilde kapattım. Ama firma birkaç saniyeliğine (aracı çalıştırırken) açık tutabilecek bişeyler yapabilirmi bilmiyorum. Doğrudan elektriğe bağlanabilir ama yinede benim için bir eksi.

Ayrıca Fadime 2.0 fena değil ama "önce sağa dön, sonra tekrar sağa dön" yerine "u dönüşü yap" (yada sedat için P dönüşü yap :smiley: ) diyebilse. Nokia n95 te vardı bu özellik küçük bi ses dosyası cihazı daha karizmatik yapabilir bence.

Ayrıca istanbulda ve bursada yeni yolların bir kısmı, tek yönlerin ve araç trafiğine kapatılmış yolların bazıları haritasında yok acil bir güncelleme lazım. Ancak yinede 10 üzerinden 8 diyebilirim.

Çakmaklığım 2 adet olduğu için, bir tanesi gücü kontaktan almıyor dolayısı ile kesintisiz güç elde edebiliyorum.Eğer sizde böyle yaparsanız daha rahar edersiniz :smiley:

Bu cihazın siparişini verdim bende ama henüz elime ulaşmadı. Bu cihazın haritaları nasıl arkadaşlar kullananlar bilgi verirse çok sevinirim. Hangi haritalaru kullanıyor acaba. Eğer IGO değilse IGO alıp yükleyebiliniyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Kıbrıs'tan çıkıp Türkiyeyi ziyaret etmeyi planlıyoruz. Aracımıza alabileceğimiz en doğru Navigasyon ve GPS cihazı hangisi ?
Kaybolmıyalım oralarda :smiley: Mobil yada araca monteli ?

Not: ingilterede Navigasyon cihazları kullandık. Oranın kendi markalarından. Londra gayet detaylıydı. Harita 3 boyutlu, ve konuşmalıydı.
300 mt sonra soldaki yola sap diyor. köprüye geliyorsun gibi konuşuyordu....burdaki arkadaşlar macellan iyi diyorlar. güney kıbrıs ın yol haritasını da nasıl yükleyebiliriz? Cyprus diye geçiyor olması lasım.

yardımlarınız için teşekkürler

Türkiye gezinizde istediğiniz gps cihazını kullanabilirsiniz. Çoğu 50 ilşe kadar tüm detayları ile gösteriyor. Bence ucuzunu alın nasıl olsa Kıbrısa geri döneceksiniz. Almış olduğunuz Navigasyon cihazına belki Kıbrıs'ı yükleyemezsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR