Gps İle İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak_oz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,320
Yer
SAKARYA
Web
www.burakozkocacik.com
Merhaba arkadaşlar,
Gsm kapsama alanı dahilinde olmadığımız arazi şartlarında ekip arkadaşlarımızla birbirimizi harita üzerinde görebileceğimiz bir gps sistemine yada yazılımına ihtiyacımız var.Bu ihtiyacımız için ne yapmamız gerekiyor.

akıllı telefonlar için böyle bir yazılım var mı yoksa ekstra bir gps donanımına mı ihtiyacımız var ?(ekstra bir donanım gerekliyse nelerdir ?

not:iyi bir harita üzerinde birbirimizi görebilmemiz önemli değil,düz beyaz bir ekran üzerinde dahi görebilsek yeterli yön tayin etmesi açısından)

Etiketler
Ynt: Gps İle İlgili Yardım

Sorunuzu soyle cevaplayayim,
Birbirinizi gorebilmeniz icin muhakkak bir veri iletisimine ihtiyaciniz olacak ki bunlar gsm, sms, yada en basiti olan telsiz olabilir.
Gsm kapsami disinda iseniz bu ve sms secenegi iptal olur, arkadasiniz size telsiz araciligi ile koordinat verebilir sizde o koordinatlari offline map uzerinden girip yol cizebilirsiniz kendinize.
Ama yok devamli koordinat iletisimi icinde olmamiz lazim diyorsaniz veri iletisimi sart bence, program olarak ta android tabanli cihazlar icin soyluyorum bunu "family locator" adli program isinizi gorecektir.
Ancak bu kadar yardimci olabiliyorum kusura bakmayin.

UtkuBilal

cevabınız için teşekkür ederim.Android yazılımlarının tümü haklı olarak birbirini görebilmek için data iletişim istiyor.GPS ise tek yönlü bir data gönderiyor yani bizim koordinatımızı bize gönderiyor.Bizim koordinatımızı başka bir cihaza gönderebilen ücretlide olsa bir sistemi var mı onu bilmiyorum. Telsizde aprs ile bu mümkün aslında ama her bölgede aprs istasyonları bulunmuyor yada arazide bunlara erişim her zaman mümkün olmuyor.

umarım konu hakkında bilgi sahibi olan birileri vardır.

Utku Bey,
Bu family locator denen yazılımı biraz açabilirmisiniz. Yüklemedim ama kullanımı falan bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz.
Saygılar...Bu arada igo Türkiye haritası için tekrar teşekkürler...

Soyle anlatabilirim; google play den bu uygulamayi indiriyorsunuz, bir hesap olusturup kendinize, diger kullanicilara davetiye gonderiyorsunuz onlarinda cep telefonlarina kurup hesap aciyorsunuz.
Daha sonra seceneklerden diger kullanicilarin ayarlarini yapiyorsunuz.
nedir bunlar; kullanicilari admin yada child olarak isaretlemek, (child olarak isaretlediginizde her hakka sahip olamiyorlar:smiley: bendeki gibi.)
Admin olarak isaretlediginizde karsilikli olarak birbirinizi her 5 dk. Bir yerinizi gorebiliyorsunuz.
Bir daire icine alip o dairenin disina ciktigi zaman uyari alabiliyorsunuz. Anlik yer tespiti olarak karsilikli mesaj olarak alabiliyorsunuz.

Assagida ki resimler kendi cihazimdan dir,
Ben kendi ailem icin guvenlik amacli kullaniyorum,
Premium satin alip tum ozelliklerini acip kullanabilirsiniz ama bana bunlar yetiyor.

29e2156f97d5f06031c66747000735a3.jpg

10ad17950a64063f5fa8810f85e4f57b.jpg

UtkuBilal

burak_oz' Alıntı:
Merhaba
data kullanım yoğunluğu nedir ?

Birde aşağıdaki ilk 3 uygulamadan hangisi acaba ? Familiy Locator olarak arattığımda aşağıdaki sonuçlar çıkıyor.

familiy.png
2. Siradaki, yapimci; sygic

5 dk. Ayarladigimizi varsayarsak 5 dk. Bir gps uyduya baglanip size yer bildiriminde bulunuyor, yanii kb ile olculur kullandigi data.

Benim cihazimda 9-23 ocak arasi 1.25 mb data kullanimi olmus.

UtkuBilal

schweps' Alıntı:
Gsm operatörlerinin çekmediği noktalarda;

https://buy.garmin.com/en-US/US/on-the-trail/two-way-radios/rino-610/prod82797.html

veya benzerleri ihtiyacınızı karşılar diye düşünüyorum.
Aslinda guzel bir cihaz telsiz gorevi goruyor + olarak, anladigim kadari ile, 8 km icerisinde fakat o sistem sadece kanada da var gorunuyor:( 3 mil ve 5 mil capinda radyo frekansindan gorusme ve mesajlasma yapilabiliyor.

UtkuBilal

Kanada'ya özel bir durum söz konusu değil. Sadece şu var, iletişim için radyo frekanslarını kullanıyor ve iletim gücü regülasyonu ülkeden ülkeye değişkenlik gösterir. Tabi kullanılan frekans aralığı için de aynı şey geçerli. Açık arazide kullanmayı düşündüğünüze göre bunların sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Yer belirlemek için de Gps sinyallerini kullanıyor. O da Kanada'ya özel değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri