Google Earth ile Realtime Navigasyon

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,453
Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon

google maps'i Nokia E61'de kullanıyorum, aynı zamanda PDA 'da denedim. GPRS/EDGE olduğu sürece oldukça başarılı.

Peki google maps'i nasıl yükleyeceksiniz?

1) PDA veya telefonunuzdan www.google.com 'a girin.
2) Eğer Türkçe sayfa gelirse aşağıdaki English linkine tıklayınız.
3) İngilizce gelen sayfada More Google Products linkine tıklayınız.
4) Sonraki sayfada Maps (Download) linki gelecektir. Gelmiyorsa Not in Turkey link görünecektir. Buna basın.
a) Not In Turkey linkine bastıysanız ülke listesi gelecektir. Bu listeden United States'i seçin.
5) Maps (Download) linkine tıklayın ve programı indirip kurun.

Yükleyin ve kocaman notebook kullanmaktan kurtulun :smiley:

Bu arada Turkcell hattı kullanıyorsanız Türkiye'nin çok büyük bölümünde GPRS/EDGE ile haberleşme sağlayabilirsiniz.
Turkcell'den aylık 150 MB'lik internet alın 29 YTL, hiç sınırım olmasın derseniz 1 GB =59 YTL.
Ben 150 MB kullanıyorum e-mail'larımı okuyor, internette sörf yapıyorum ve yeterli oluyor.

Ben Bluetooth GPS ile google earth kullandım. Nokia E61, Turkcell PDA'da 2005 ve Mobile 2006 ile denedim. Gayet başarılı.
 

Etiketler
Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon

Herkese Merhaba , foruma yeni üye oldum ve gerçekten çok beğendim.Böyle bi başlık bulduğuma da cok sevindim.Neyse uzatmadan hemen konuya gireyim ;
Nokia N70 cep telefonum var.İnternette birsürü arama yaptım ama pek kale alınabilicek bişey bulamadım.Tek istediğim Şehir haritalarını(Özellikle İzmir) içinde barından bir program.Realtime aramıyorum yani , ama o özellikleri de içinde barındıran bi program olursa fena olmaz tabi , yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
 

Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon

Sayın efegumus foruma hoşgeldiniz.
Ben de bir senedir N70 kullanıyorum ve GPS olayını para vermeden çözmek için neredeyse denemediğim program kalmadı. GPS olarak bluetooth Holux 240 kullanıyorum.
Son zamanlarda kullandığım en iyi uygulama MGMaps oldu. Elimden geldiğince anlatmaya çalışayım:
1- Önce http://www.mgmaps.com/download.php adresinden MGMaps programını indirip telefonunuza yükleyin. Burada önemli olan hem jad hem de jar dosyalarının ikisini de yüklemek. Ama sadece jad çalıştırılması yeterli.
2- Daha sonra http://www.mapcacher.com/ adresinden ne tür harita oluşturmak istiyorsanız onu seçip, haritada istediğiniz bölgeyi işaretleyip .MAP dosyası oluşturuyorsunuz.
3- http://www.mgmaps.com/cache/gMapMaker-setup.exe adresinden gmapMaker programını indiriyorsunuz. Burada istediğiniz bir klasör içinde MGMapsCache klasörü oluşturuyorsunuz ve Cache folder adresini bu klasöre yönlendiriyorsunuz. Programın alt kısmında Operating Mode seçeneğini "MgMaps mode, use a .map file" işaretli olarak ayarlayıp GO dediğiniz zaman 2.maddede oluşturduğunuz .map dosyasını soruyor. Dosyayı seçtiğiniz zaman işlem başlıyor.
Fakat biraz uzun sürüyor ve sürekli internet bağlantısı gerektiriyor.
4- İşlem bitince MGMapsCache klasörünü hafıza kartına kopyalıyorsunuz. program ayarlarında Settings/Map Browsing bölümünde Stored Maps kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.
5- Aynı şekilde Settings/Map Types bölümünde ise indirdiğiniz harita tipine göre (Google Map, Google Satellite....vs) gerekli haritayı işaretleyip "save" etmeniz gerekmekte.
6- GPS/Setup/Select Device ile bluetooth veya diğer gps cihazınızı tanıtabilirsiniz.
7- GPS/Setup bölümünde Mobile Tracking seçeneğini aktif hale getirirseniz siz ilerledikçe haritanın da ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Web Tracking seçeneği ise GPRS bağlantısı gerektirir ve konumunuzu internet üzerinden başkalarının da izlemesine olanak verir.
8- Harita görüntülemesi sırasında muhtemelen sürekli olarak "User data" okunmasına izin verip vermeyeceğinizi soracaktır. Bunun için telefonun menüsünde "Manager" veya "Application Manager" yazan uygulamayı çalıştırıp burada Mobile GMaps üzerine tıkladığınızda açılan menüden Suite settings seçeneğine girip "Read User Data-Always Allowed" şeklinde işaretlemeniz gerekmekte.

Ben ingilizce menü kullandığım için size hep ingilizce komutları aktardım. Bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen.
Programı çalıştırmadan önce bluetoothun açık olmasına dikkat edin yoksa gps bağlantısını yapmıyor.

Hemen hemen bütün detayları aktardığımı düşünüyorum. Kafanıza takılan bir soru olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada son olarak şunu da belirtmek gerek. Program navigasyon yapmıyor. Yani bulunduğunuz konumdan istediğiniz adrese sizi yönlendirmiyor. En azından ben yapamadım :smiley:

saygılarımla


efegumus' Alıntı:
Herkese Merhaba , foruma yeni üye oldum ve gerçekten çok beğendim.Böyle bi başlık bulduğuma da cok sevindim.Neyse uzatmadan hemen konuya gireyim ;
Nokia N70 cep telefonum var.İnternette birsürü arama yaptım ama pek kale alınabilicek bişey bulamadım.Tek istediğim Şehir haritalarını(Özellikle İzmir) içinde barından bir program.Realtime aramıyorum yani , ama o özellikleri de içinde barındıran bi program olursa fena olmaz tabi , yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
 

Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon

Real Time Tracking denilen harekat halindeyken konumunuzun takibi olayini ben de çözdüm.
Laptop için ebay'den aldigim usb i-gps kullaniyorum. Bluetooth'a tercih etmemin sebebi pil sorunu olmaması, usbden alıyor elektriği. Raster altliklarimi, ki bunlar nette bedavaya buldugum 100 binlik eski Sovyet haritalari oluyor genelde- Oziexplorer'a atiyorum. referans noktalarini girdikten sonra i-gps su geçirmediği için rahatlıkla aracın camından çıkarıp tavana alttaki mıknatısından tutturuyorum. Laptopa da çakmak şarjı almıştım, pil sorunu olmuyor. Ozi hemen hemen bütün formatlari destekliyor. Ufak bir araştırma yaparsanız en popüler gps yazılımı olduğunu görürsünüz.
Eğer GE'te görmek istersem canlı rotamı, gideceğim sahayı online iken 100% netliğe kadar geziyorum yola çıkmadan ki GE buraları cache'ye alsın. sanırım goops de aynı mantıkla çalışıyor. Zire yolda kablosuz ya da başka internet olmayacak. GE'yi kapatıp gps'yi usb'ye bağlayıncaya kadar bir dha çalıştırmıyorum zire GE her açılışında cachedeki görüntüleri tazelemeye çalışıyor internet açıksa. Bu arada gps özelliği sadece GE Pro'da var unutmadan.
PDA için ise ayni yöntemi OziexplorerCE programi ile çözdüm. Laptoptaki bütün kolayligi pda da yaşıyorum. En çok da tezim gereği arazi çalışmalarında işime yarıyor pda. gps anteni üzerine entegre olan bir model (yakumo delta gps 300) kullandığım için bluetoothlu gpsye ayrıca ihtiyacım yok. Bu işi pda ile yapacaksanız kesinlike asus veya yakumo gibi üzerinde gps anteni olan modelleri tercih etmelisiniz. Ama isteyen bluetooth alıp hem pda da hem de N serisi vb telefonunda da kullanabilir, hatta laptopunda da.
Dileyen arkadaşlar gps konularında biilg ve deneyimlerim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar.
 

Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım,

ben 3-5 ay önce real-time navigasyon için program yazmıştım, ama forumdan yeni haberim oldu. buradaki programa real-time navigasyon özelliği ekleyeceğim.

bu gpsgate ürünlerini tanıyorum. bu tracker cihazlar hem çok maliyetli hemde sadece takipte kullanılan bir cihaz. ben daha kullanılabilir ve maliyeti çok düşük olan mobil ve sunucu uygulaması yapıyorum ve çok düşük maliyetle yakında satışa çıkaracağım. eğer destek olursanız türkiyede, türkçe ve yerli malı bir gspgate oluşturabilirim.

mt1vs6.jpg


mt2ox2.jpg


cep bilgisyarı için programı daha dağtmaya başlamadım, hazır olduğunda forumda sizlerle paylaşacağım.

selamlar.
 



Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon

slm arkadaşlar ben beykıra türkiye harıtasını yuklemek istiyorum ama yapamıyorum yardımcı olursanız memmun olurum
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,199
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst