Gezi / Doğa Filmleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,255

canaydemir

Ana Kamp
Yer
Izmir
Selam arkadaslar gezi ve doğa icerikli bildigimiz filmleri paylasalim, benim izledigim ve aklima gelenlerden bazilari:

Before Sunrise: Viyana'da tanisan iki gencin oykusu, guzel Viyana goruntuleri ve akillica diyaloglarla dolu bir film.
Eurotrip: Avrupaya giden 4 Amerika'li gencin oykusu, ABDlilerin Avrupa'ya bakis acisini anlatan bir komedi filmi.
Spanish Apartment: Avrupa'nin farkli ulkelerinden gelip İspanya'da tanisan Erasmus ogrencilerinin hikayesi.
Into the Wild: Gercek bir yasam'dan esinlenilmis hikayede sehirdeki zengin hayatini ve ailesini terk edip Alaska'ya dogru bir yolculuga cikan ve kendini tamamen dogaya veren bir gencin oykusu.
The Art of Travel: Konusu biraz Into the Wild gibi, Orta ve Guney Amerika agirlikli bir gezi hikayesi.
Sizin de bildiginiz filmler varsa yazin ben de izleyeyim :smiley:

Etiketler

Ynt: Gezi / Doğa Filmleri

127 Hours ( 127 saat ) kesinlikle tavsiye ederim.

burada trailer da var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61384.0

kesinlikle sanctumson dönemlerde izlediğim en güzel doğa filmlerinden biriydi.sanırım bize doğa anaya karşı saygılı olmamızı ve yeni yerler keşfederken asla kafa tutmamamızı anlatıyor.127 saat filminden çok hoşlanmadım.sürekli kan kaybediyor yiyecek yok idrarını içiyor falan filan hikaye gibi-durağan geldi.ve bizler bilirzki asla gittiğimiz yer hakkında bilgi vermeden rotamızı belirtmeden yada belirlemeden en azından ana hatları bellidir yola çıkmayız.ve asla pervasızca hareket etmeyiz.en ufak noktalara dahi dikkat ederiz.açıkçası hoşlanmadım.

bu arada touching the void belgesel ama çok güzel anlatılmış.bu belgeselde dünyadaki bilinen tek ip kesme olayı anlatılmıştır.

K2 - The Ultimate High da güzel bir fil tavsiye ederim yalnız türkçe alt yazısı henüz yok

Sizin tavsiyeleriniz üzerine İnto The Wild adlı filmi izledim dün. Psikolojikman etkileyen büyüleyici bir film.
Artık arşivime kattığım, ve şimdiye kada rizlediğim en güzel filmler arasında kendine yer bulan bir film.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Saygılar, hayırlı seyirler.

lourse -ayı, filmi çok iyi bir doğa filmidir
vertical limit -dikey limit, iyi bir dağ filmidir
127 saat, tamamen gerçek bir hikayedir iyi syılacak bir film
into the wild, yine tavsiye edeceğim gerçek bir gezi hikayesi

dersu uzala eski bir rus filmi çin-rus sınırında geçen bir gezginin öyküsü ...

[font=verdana, geneva, sans-serif]Ölümüne Kaçış Essential Killing: Konusu doğada geçtiği ve hayatta kalma mücadelesinin yer alması sebebi ile buraya uygun olduğunu düşündüğüm bir film, zevkle izledim hiç de kötü olmayan kendini izlettiren hoş bir yapım...

[/font][font=verdana, geneva, sans-serif]Afganistanlı mücahid Muhammed, amerikalı askerler tarafından afganistan da yakalanması ve onlardan kaçışını konu alan bir filmdir. Muhammeden amerikalı asker tarafından Avrupa da hiç bilinmeyen bir yerde bir cezaevine götürülmeye karar verilir .Götürülürken yolda aracın kaza yapması sonucu Mohammed özgürlüğüne kısa bi süre kavuşur.Artık Muhammed için zor anlar başlamıstır hiç bilmediği kar altındaki bi ormanda kaçış içindedir.Resmi kayıtlarda varlığı olmayan bir ordu tarafından acımasızca izlenir.Muhammed hayatta kalmak için öldürmekten başka çaresinin olmadığını anlar. Vincent Gallo nun bu rolü Venedik Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne uzanmasına katkıda bulunmustur[/font]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri