Gezgin Arkadaşlar Neredesiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,010

Ynt: Gezgin Arkadaşlar Neredesiniz?

gecen yaz tekneyle rodosa gıttık kale ıcınde bı dukkan var sadece salak şemsiye satıyo arkadaslarada söluorum
-ulan hangı denyo burdan bu sıcakta şemsıye fln alır, salak acmıs dukkanı bakıo mıllete fln derken acaba satıomudur dedıkten snra ıcerden bı ses turkce cok ıyı satıslar merak etme dedı :D:D
bende pişkinlıge vererk yanına gıttım oooooooo abı sendemı turksun neresındensın dıe sormustum ama cok utanmıstım :D

aktarma için zürih havaalanına indim, 1 saat bekleyeceğim. bari gezeyim dedim... bir baktım swissair masasında check-in yaptıran birkaç kişi, görevliyle türkçe konuşuyor; görevli de türk :smiley: neyse mağazaları filan dolaşıyorum, 2 türk mağazasından öte önüme gelen türk çıkıyor :smiley: kendi kendime herhalde avrupadaki türklerin özel bir gezileri, izinleri var yada herhangi bir başka olaydan dolayı böyle bir türk yoğunluğuna denk geldim sanırım dedim. neyse, 2 hafta sonra istanbula dönüş için yine zürih havaalanındayım... bu sefer okkalı bir yuh çektim; havaalanının neredeyse tamamı türk, herkes türkçe konuşuyor :D renkli gözlü sarışın avrupalılar aralarda tek tük turist kalmışlar resmen :D bu sefer kendi kendime "galiba üçüncü havaalanını zurihe yapmışız" dedim :D

oxford'da boynumda fotoğraf makinesi dolaşmaktan yorulmuş eve dönerken, süpermarkete girip birşeyler alayım dedim. girişteki güvenlik görevlisi hemen yanıma geldi "fotoğrafçı mısın" dedi başladık muhabbete. adam pakistanlı ve amatör fotoğrafçıymış. ayaküstü uzun bir muhabbetin ardından alışverişime döndüm, et reyonlarını gezerken meğerse pakistanlı beni takip ediyormuş :smiley: bir et ambalajını elime alıp ne eti olduğuna bakarken hızla yanıma gelerek heyecanla sordu "are you muslim?" adam heyecanla sorunca ben de heyecanlandım birden, naptım yahu yine paniklemesiyle "ofcourse, and you?" dedim :D adam pişkin pişkin ona ofcourse denmez edasıyla "elhamdullillah" dedi ve o an bittiğim andır sedat abi dedim ben de kendi kendime :D :D meğer marketteki etler helal değilmiş, yanlışlıkla almayayım diye beni takip ediyormuş :smiley:
ofcourse :D

kos adasındayım gece cıkmısız dehset bı ortam var barlar sokagında 1. kız geldı konusoruz vs nerelısın turkum tak dondu arkasını gıttı 2. kız aynen ole 3. aynen dondu gıttı allh dedım naapcaz :D 4. suyle konusorum dedı nerelısın dedım ıtalyanım :D aa dedı bende demezmı ıtalyan dılı okuorum ben zoonk basladı ıtalyanca konusmaya ( ıtalyanca yok tabı :D ) bende dedım
- tatıle ınglızcemı ılerletmeye geldım ıtalyanca konusmamaya aileme söz verdım prensıplerımı bozamam demıstım :D :D

tabı tatıle ıtalyan berk oarak devam ettım :D - nerelısın floransanın guneyınden hahahha

Las-vegas'tan San Francisco'ya dönüyoruz, yolun yarısında direksiyonu Türkiye'den yeni gelen askerlikten ranza arkadaşım sevgili badime verdim ;D badim Trabzonludur, felaket gazlar kendisi ;) dedim burasi 5 numarali karayoludur, sakat bir yoldur, her türlü radar mevcuttur, uçak radarı, spor araçlı sivil devriyeler vs. vs.
Ben uyumuşum bi uyandım biz makaslar atıyoruz yolda, bi sağ bi sol, hızımız da 105 mil :eek: benim badi diyo ki "arkamizda bir amerikali vardir verecem şimdi onun eline" ;D ben yapma duuur yavaşlaa demeye kalmadan arkamızdan acı bir siren sesi duyuluyor, arkadaki arkadaş hem amerikalı hem de polismiş meğerse :D sağa çekiyoruz polis elinde fener bir eli de silahında geliyor yanımıza, tırsmış tabi bizi gangster zannetti herhalde(böyle araba kullanmak Türkiye'de çok normal ama orada sadece banka soygunu sonrası bu şekilde kullanılıyor ;D)
Temiz tipler olduğumuzu anlayınca rahatladı, dedi ki siz yarış mı yapıyorsunuz, intahara mı meyillisiniz?
Dedik okula yetişecektik ::smiley:(klasik) polis dedi ne okulu nezarete gidiyosunuz :eek: benim badinin cezası normalde 100mili aştığı için 3000 $ + 10 gün hapis ama polisin cezayı yazmaya pek de niyeti yok gidip geliyo habire, bizim nerden olduğumuzu soruyor (hemşeri çıkamadık haliyle ;D) USA baskette Arjantine nasıl yenildi falan diyo :p biz de biraz ağlayınca dedi ki "tamam size 99 mil yazıyorum, yanınızda ne kadar para var?" biz şaşırdık tabi dedik para yok Vegasta harcadık kumarda bişey kalmadı, sonra polis cezamızı yazıp bırakıyor bizi ancak burda resmen rüşvet istedi çünkü Amerika'da polisin ceza tahsil etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Mahkemeye çıkıyorsunuz ve cezanızın miktarını kredinize göre mahkeme belirliyor. Hatta benim badi uzak diye mahkemeye bile gitmedi 2 sene oldu :D Bunun sebebi aslında sosyal güvenlik numarası almamış olmasıydı dolayısıyla takip edilemedi ;) Çıkarılacak sonuç Amerika da mükemmel değil rüşvet de var takipsizlik te :D

İtalya' ya geçen yaz çoğu çocuk izciden oluşan 140 kişi ve üç otobüsle giderken Yunanistan Igoumenitsa' dan Bari' ye feribotla geçmemiz gerekiyordu. Feribota bindik ve bizim çocuk izciler ortalığı birbirine katmaya başladılar. Yaptıkları gürültü Yunanlı bir şoförü uykusundan uyandırıp odasının kapısını açıp bulunduğumuz yere bas bas bağırmasına sebep oldu.

Bir ara bulunduğumuz bölüme elinde, bulduğu su tabancasıyla bir kamarot geldi ve "problema , problema" diyip bizi bilgilendirdi. Düşünsenize Türk çocukları feribotu ele geçirdiler :D Güney Kıbrıs bandıralı feribotta su savaşı yapıyorlar :D

Aramızdaki orta okul çağındaki bir üyemiz ortam yabancı olunca rahat rahat yabancılara küfür etmenin tatsızlıkla sonuçlanmayacağını biliyor. Kafeterya bölümünde tost v.s. yapılan yere geldi ve görevli bayandan tost istiyordu. Ama ne istemek. Öyle okkalı küfürler ediyordu ki ben utancımdan arkamı dönüp biraz uzaklaşmaya çalıştım. Bayana sayısız Türkçe küfür etti ama aldığı cevap güler bir yüzle "thank you" oldu. En çok güldüğüm şeylerden biri de bu oldu. Bayan herhalde kendisine söylenenlerin anlamını bilse daha farklı şeyler söylerdi. :D

pariste kiz arkadasim rahatsizlandigi icin sabahin korunde eczane aramaya baslamistim.Bildigim bir laz markete sorup ogrendikten sonra en yakin eczaneyi bulup kapisina dikildim.Saat nerdeyse 10 oluyordu ve hala kapaliydi tabi bende korku ve sinir haliyle okkali bi kufur etmistim eczanenin kapisina sonra eczanenin yaninda ki kurutemizleciden gelen sesle kizarmaya basladim
- sinirlenme yigenim saat 10 da aciyorlar. gel bi cayimizi ic o ara.

Ne güzel başlıkmış burası. Bi' tane de benden olsun :

Yıl 2000 ya da 2001. Bir arkadaşımla otostopla Türkiye turuna çıkmışız. Artvin'in Arhavi ilçesinde caddede yürüyoruz. Sırtımızda çantayı gören bizi yabancı turist zannediyor. Derken karşımıza 19-20 yaşlarında bir genç çıktı.
- Hello! Hav ar yu? deyince ben,
- İyiyiz, sen nasılsın, diye karşılık verince çocuk önce bir afalladı. Sonra bombayı patlattı :
- Aaa, Türkçe turist! ;D ;D ;D

yol' Alıntı:
aktarma için zürih havaalanına indim, 1 saat bekleyeceğim. bari gezeyim dedim... bir baktım swissair masasında check-in yaptıran birkaç kişi, görevliyle türkçe konuşuyor; görevli de türk :smiley: neyse mağazaları filan dolaşıyorum, 2 türk mağazasından öte önüme gelen türk çıkıyor :smiley: kendi kendime herhalde avrupadaki türklerin özel bir gezileri, izinleri var yada herhangi bir başka olaydan dolayı böyle bir türk yoğunluğuna denk geldim sanırım dedim. neyse, 2 hafta sonra istanbula dönüş için yine zürih havaalanındayım... bu sefer okkalı bir yuh çektim; havaalanının neredeyse tamamı türk, herkes türkçe konuşuyor :D renkli gözlü sarışın avrupalılar aralarda tek tük turist kalmışlar resmen :D bu sefer kendi kendime "galiba üçüncü havaalanını zurihe yapmışız" dedim :D

Tüm Avrupa'nın gözü neden Türkiye'de şimdi daha iyi anladım. Yahu biz adamların ülkelerini çoktan ele geçirmişiz doğal olarak onlar da kendilerine yeni yaşanabilir yerler bulmaya çalışıyorlar.. Ama Midyat'a giderken evdeki bulgurdan olmuşlar haberleri yok :smiley: Tüm dünya üzerinde yaşayan gurbetçi kardeşlerimize selamlar :smiley:

eşim sinop durağan ilçesine tayin oldu.

ankaradan kızılcahamam -çankırı-ılgaz-tosya üzerinden sinop yapacağım.

bu yol u kullanan varmı acaba?

ben ılk kez gıdecegım.

baymineral' Alıntı:
Hangi ülkeye gidersek gidelim emin olmadan Türkçe küfür etmeyelim. Yoksa böyle şeylerle karşılaşmaya devam edebiliriz ;D

Her an her yerde karşılaşabiliriz katılıyorum. :smiley:

Orduya 13 km uzaklıkta kayadibi köyündeydim şimdi şehire indim ama aklım orada kaldı. Ağaçlar, temiz hava, bol oksijen birde görüşümü engelleyen sis olmasa diyeceğim ama manzaraya ayrı bir lezzet katıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR