Gezenbilir'de T-5'liler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,744

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Gezenbilirde t-3 ler t-4 ler var t-5 lileri de bekliyoruz t- 5 ile ilgili bütün bilgileri paylaşmak üzere

Ramazan bayramı sabahı gökkuşağı süpriz oldu ramazan bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim

[attachment=1]

20-09-2009 RAMAZAN BAYRAMI GÖKKU?A?I SÜPR?Z?..jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir'de T-5'liler

Merhabalar ;

İlk ben başlayayım fikir almaya.2005 model t5 2,5 luk 130 bg otomatik vites aracım var.Uzun yol 27 kr yaktı sizce nasıl.birde araç vip yapılı fakat yaptırmak istediğim tadilatlar var , ön sağ koltuğu geriye dönebilir yapmak istiyorum birde 1 adet de arka tarafa tekli döner koltuk ekletmek istiyorum.bu koltukları çıkma temin edebileceğim yerler varmıdır?
tüm t serisi sahiplerinden haber bekliyorum.

karakoosh' Alıntı:
Merhabalar ;

İlk ben başlayayım fikir almaya.2005 model t5 2,5 luk 130 bg otomatik vites aracım var.Uzun yol 27 kr yaktı sizce nasıl.birde araç vip yapılı fakat yaptırmak istediğim tadilatlar var , ön sağ koltuğu geriye dönebilir yapmak istiyorum birde 1 adet de arka tarafa tekli döner koltuk ekletmek istiyorum.bu koltukları çıkma temin edebileceğim yerler varmıdır?
tüm t serisi sahiplerinden haber bekliyorum.

İkitelli dolapdere san sit de otur şeyler yapan biri var. Gecen deri ön ikiliyi 1.000 tl ye verdiler. Güzeldi.

s.n arkın kaplan bey cevabınız için çok tşkrler ne iyi yaptınız cevapladınız ben karakoosh önder beyin dalamıyorum linkine bir takıldım kendisine dalmakla ilgili konulara girdikten sonrada gelip burayı cevaplandırcaktımki dalııııııkkkk gitti , sonra yazlığa falan derken siz yazmışsınız bile tşkrler.
aslında her ne kadar ben sıfır olarak t-5 aldım isede benim araç hakkında pek teknik bilgim yok , fakat istediğim an komşum olan ustamdan anında bilgi alabiliyorum, benim esas branşım ne kadar lüx olursa olsun binek mercedesleri ve bmw araçları kesip biçip sonrada eklemektir , ve vito ile transporter arasında çok gittim geldim ama komşum olan ustalar ve benim karasör ve sac aksamlarla olan bilgim neticesinde sonunda t-5 te karar kıldık .
bu formu açmamdaki maksadım -t-5 ile ilgili sayfanın olmamasındandır ,bende sizlerin ve kendimin t-5 ile ilgili tüm aksessuar ve teknik bilgilerimizi burada paylaşmayı düşündüm yoksa t-5 ile fazla bilgim yoktur.
ayrıca aracıma kendi imkanlarım ile yaptığım bazı ilaveleri gerekli gereksiz olanları burada paylaşmaya çalışacağım.

s.n arkın bey evet sizinde dediğiniz gibi bir çok çıkmacıda bu tür şeyler mevcuttur hatta illa volksvagen olmayabilir araştırıldığınıda görülüyorki avrupa birliği sebebi ile bir çok aracın diğer araçlarla parçaları hem tutabiliyor hemde birebir aynı çıkabiliyor, tecrübelerim ile sabittir .
çıkma parçalacıların yoğun olduğu yerler ikitelli sanayi bölgesinde : bağcılar güngören sanayi , dolapdere sanayi , atatürk sanayi ve bu civarlarda bulmak mümkün.
saygılar.

sayın dağcıark ve sayın seyyah ikinizede cevap için teşekkür ederim ama maalesef işim gereği bükreşe gelmek zorunda kaldım ve sanırım 1-2 ay burdayım artık burlardan bakacağım birşeyler , bulgaristan ve romanya tam bir araba cenneti özellikle bulgaristan hurdalıklarla dolu neredeyse her sokak başı hurdalık ucuz olduğunu tahmin ediyorum ama maalesef tek handikap buralarda t5 tutulmuyormuş.bulmak zor ama arayacağım artık.

merhabalar , ustadlara bir soru ,
aracın bakımını yaptırmıştım yola çıkmadan önce yaklaşık 3500 km oldu araçta su ikazı çıktı , aracın su haznesinde su kalmamış , su takviyesi yaptım.
1.soru ; antifiriz de eklemelimiyim
2.soru ; su haznesinin içinde yağ gibi çamur gibi kahverengi bir şey vardı acaba antifrizmiydi,
3.soru ; bu su kaybı devirdaim pompasından kaynaklanır dedi izmirdeki usta acaba söküp sıvı contayla tekrar takmak işi çözer mi, yada ne önerirsiniz.

s.n karakoosh
1-Ben öyle ustalar gördümki öyle araç bakımlarında motor suyunu falan kontrol etmezler. sizin motor suyunuzun kaybı bakım yapıldı suyu da vardı anlamına gelmez.
2-Su ikazı çıktı su haznesinde su kalmamış ? ama en son ne zaman ve kim tamamladı suyunu ?
3-Bir birbuçuk litre su eklemekle antifiriz eksilmiş olmaz. çok azda olsa zararsız olmakla birlikte donma derecesi düşer.
4-Evet bazı antifirizlerin kahverengi olanlar var ama bunu siz ayırt edemessiniz. yani motor suyuna yağmı karıştı yoksa rengimi öyle .en doğrusu bir ölçüm cihazı ile antifiriz ölçümü yapılmalı.
5-Su haznesinin içinin veya su radyatörünün içinin öyle yağlı veya köpüklü bir su halinde ise, durum motor açısından iyi bir durumda olmadığını gösterebilir.mesela motor yağının suya karışması gibi ,buda devirdaimin çevresinden olacağı gibi motor kapak contasından kaynaklanan bir durum olabilir. bu su motor yağına karışıyorsa bunu hemen tespit ettirmelisiniz.
6-kalorifer su giderlerini de kontrol etmek lazım.
7-Bu aracın gerçek km si nedir ? araç orjinal kaç km de dir. model nedir? bunları belirtmemişsiniz

Ben mekanikçi değilim fakat yıllardır duyduğum bilgilerle aklıma gelenler bunlar yinede çok iyi bir ustamız olmalı ve güven veriyorsa ona güvenmeliyiz vakit geçirmeden kontrol ettiriniz bazı şeyler için geç kalınınca daha büyük faturalara sebebiyet verilebiliniyor.
saygılar.

seyyah-34' Alıntı:
s.n karakoosh
1-Ben öyle ustalar gördümki öyle araç bakımlarında motor suyunu falan kontrol etmezler. sizin motor suyunuzun kaybı bakım yapıldı suyu da vardı anlamına gelmez.
2-Su ikazı çıktı su haznesinde su kalmamış ? ama en son ne zaman ve kim tamamladı suyunu ?
3-Bir birbuçuk litre su eklemekle antifiriz eksilmiş olmaz. çok azda olsa zararsız olmakla birlikte donma derecesi düşer.
4-Evet bazı antifirizlerin kahverengi olanlar var ama bunu siz ayırt edemessiniz. yani motor suyuna yağmı karıştı yoksa rengimi öyle .en doğrusu bir ölçüm cihazı ile antifiriz ölçümü yapılmalı.
5-Su haznesinin içinin veya su radyatörünün içinin öyle yağlı veya köpüklü bir su halinde ise, durum motor açısından iyi bir durumda olmadığını gösterebilir.mesela motor yağının suya karışması gibi ,buda devirdaimin çevresinden olacağı gibi motor kapak contasından kaynaklanan bir durum olabilir. bu su motor yağına karışıyorsa bunu hemen tespit ettirmelisiniz.
6-kalorifer su giderlerini de kontrol etmek lazım.
7-Bu aracın gerçek km si nedir ? araç orjinal kaç km de dir. model nedir? bunları belirtmemişsiniz

Ben mekanikçi değilim fakat yıllardır duyduğum bilgilerle aklıma gelenler bunlar yinede çok iyi bir ustamız olmalı ve güven veriyorsa ona güvenmeliyiz vakit geçirmeden kontrol ettiriniz bazı şeyler için geç kalınınca daha büyük faturalara sebebiyet verilebiliniyor.
saygılar.

sayın seyyah ;
ilk başta cevap için teşekkür ederim.
araç 2005 model 146000 km de , 130 beygir otomatik vites.
aracın son bakımı 142000 kmde yapıldı zaten aracı da o zaman aldım , götürdüm özel bir servise hem kontrol hemde bakım yaptırdım yağ yağ filtresi, hava filtresi ve mazot filtresi değişti , suyu kontrol edildi ,motoru genel olarak ve yolda performans olarak test ettiler.motorun ve şanzumanın iyi olduğunu sadece t5 lerde devirdaim pompasının su kaybının hastalık olduğunu değiştirmek isteyip istemediğimi sordular bende aracı deneyim eğer su kaybı olursa değiştirmeyi teklif ettim.daha sonra antalyaya gittim geldim 1300 km yol yaptım suda eksilme yoktu.aracı çok sıkıştırmadım şu ana kadar aracın harareti hiç 90 dereceyi geçmedi.ondan sonrada romanyaya geldim işte o kadar.2200 km de bu yol tuttu.yani 3400 km de su ikaz verdi.hazneyi doldurdum 1 yada 1.5 lt o kadar.

Bu durumda hemen o işçiliğinden emin olduğunuz usta veya servis ile irtibat kurup bu suyun gittiği yeri acilen bulmanız lazım. hani 3400 km de 1-1.5 litrede su kaybı çok fazla değil diyeceğim, ama o zaman benim aracım 12 bin km oldu neden hala su eklemiyorum.gerçi bu işin çok değişik izah tarzları olabilir mesela aklıma şuda geliyor o kadar yolu siz yüksek devirde yaptınız ve bu sebeble buharlaşma yoğunluğu gibi ,yani bir normal şehir içinde gider gibi yapmadınız o km yi. hani bir varsayım !!
ayrıca ben bu aracımı alalı henüz 7 ay kadar oldu ama almadan önce yanımda volksvogen özel servisi olan esnaf komşumun bana olan tavsiyesi şöyle idi ,kemal usta sen bu aracı niçin alıyorsun. bende dedimki sadece gezi ve bazı ihtiyacım olan şeyleri taşımak için (bahçeli yazlığı olanın işi bitmez de :D) ve bana o halde 105 lik almamı söyledi. nedenini ise diğer 130 luk ,174 lüklerin çok daha masraflı ve motorlarının daha çabuk pes edebileceğini , yakıt sarfiyatının da fazla, parça fiyatlarınında 105 liklere göre daha pahalı olabileceğini değerlendirdi. zaten piyasa dedikodusu da bu yönde.
o bunları bana söylemese bile benim tecrübelerim de her ne olursa olsun ne kadar ilave o kadar masraf, ne kadar elektronik o kadar çile olduğunu bana söylüyordu yıllarca.
saygılar

Onder iki uc ay ordami kalacaksin? Su eksiltme devirdaimden yapiyorsa mutlaka degistir. T5 in durumunu bilmem ama normal bir devir daim su kacirmaya baslarsa yakin zamanda su kayibi cogalacak hatta su hic durmuyacaktir.
Devirdaimi degistiriken sente ayari kaciyormu? Eger kacacak durumdaysa mutlaka iyibir usta degistirsin.
Gelelim senin burdaki araclara. Ben yarim kaportadaki araci ne yapacam? Fiyat hangi usta konusunda fikir ver. Senin ustadan haber yok. :(

merhaba arkadaşlar t-5 liler kervanına yaklaşik iki yıl önce bende katıldım aracım 2006 model 105 lik caravelle dir.rengi siyah krom aksesuarlı ve termallidir.kendisi beni şimdiye kadar hiç üzmedi.beraberce gezilere çikarız ben arka 3lü ve ikili koltukları söktüm yerine yatılabilir bişeyler yapmak istiyorüm.bugünlerde onunla meşgulüm. selamlar.

gezgen' Alıntı:
merhaba arkadaşlar t-5 liler kervanına yaklaşik iki yıl önce bende katıldım aracım 2006 model 105 lik caravelle dir.rengi siyah krom aksesuarlı ve termallidir.kendisi beni şimdiye kadar hiç üzmedi.beraberce gezilere çikarız ben arka 3lü ve ikili koltukları söktüm yerine yatılabilir bişeyler yapmak istiyorüm.bugünlerde onunla meşgulüm. selamlar.
S.n gezgen bu link belki size veya bu tür gezi yapabilecek herkese faydalı olabilir. ilgli link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48581.0

Bende 2004 105 sahibiyim. Maşşalahı var araçlarımızın. Her konuda en doğru seçimi yapmışız

Selamlar

Merhaba Arkadaşlar,
Bende de 2006 model 130 bg lik T5 var. İçin aldığım zaman ertexe yaptırmıştım. Aracaımdan memnunun fakat muayene işi beni çok yoruyor. Araçta önde 2 adet tekli, arkasında dönebilen 2 adet tekli ve arkada da 3 lü yatar koltuk var toplamda 7 koltuk. Fakat ruhsatı minibüs 9+1 gözüküyor. Zamanında şehir içi trafiğine rahat gitmek için böyle yapmıştık. Fakat şimdi her sene muayene sırasında koltuk sök 9+1 yap, muayeneden sonra tekrar eski haline gel bu bana çok zor gelmeye başladı ve çok zamanımı alıyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR