Gezenbilir Uludağ Zirve Tırmanışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahasan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,033

seyyahasan

Kamp II
Yer
BURSA
Alınan ani karar neticesinde gezenbilir üyeleri ile ilk Uludağ Zirve Tırmanışımızı gerçekleştirdik. Gezi ile ilgili kısa kısa notları aktarmak istiyorum şimdilik (gezi ile detaylı yazı hafta içi burada bulacaksınız) ;
Saat 11.30 uludağ otellerdeyiz.
Saat 12.00 tımanışa hız kazandırmak ve eğlencenin doruklarına, kiraladığımız atv motorlar ile volfram tesislerine ve oradan kar çukuruna off_road yaparak ulaşıyoruz.
Saat 13.50 kar çukuru önünden tırmanışa başlıyoruz.
Saat 16.00 Gurubumuzda ilk kez tırmanış gerçekleştiren arkadaşlarımız sıkı bir performans sergilediler ve neticede 2 saat 10 dakika gibi dağcılara taş çıkartacak bir süratle Gezenbilir olarak zirveye ulaşmayı başardık. Zirve defterinin imzasının ardından dönüş yolculuğumuza başladık.
Saat 17.54 Dönüşte yoğun bir sise yakalanmamıza rağmen zirve misyonumuzu tamamlayarak başlangıç olan kar çukuru noktasına ulaşıyoruz. Toplam tırmanış süresi (molalar dahil) 4 saat 4 dakika 20 saniye ;D
atv motorlarımızla yine sıkı bir off_road parkurundan oteller bölgesine varıyoruz.

Gezenbilir olarak harika bir gün geçirdik ve zirve defterine tatlı bir hatıra olarak imzalarımızı bıraktık.

Geziye katılan Gezenbilir dostlarıma bu keyifli faaliyet için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ;)

Etiketler

Ynt: Gezenbilir Uludağ Zirve Tırmanışı

Gezenbilir 2543 m yükseklikte doğanın sesinin içinde sessizliğe büründü ;)

Çok keyifli bir tırmanıştı, bulutlar izin verseydi biraz İstanbul tarafını da görecektik ama olsun :-\
Çok gösterişli bir zirvesi var Uludağ'ın, hemen aşağısındaki göllerin manzarası da muhteşem, seneye o göller bölgesine kampa gidelim derim, tırmanış rotası çok daha kısa olacak.
Ayrıca ilginç bir tespitimiz oldu, bildiğimiz zirve aslında zirve değilmiş :D Zirve defterinin olduğu yeri GPS 2541m. ölçtü, hemen batısındaki yükselti ise 2546m. idi.
İhtişamlı olduğu için 2541m. olanı zirve ilan ettiler belki de ;)
Zirve defterine de yazdık bu zirve değil diye ;D ;D

bir ip çekip teraziye alsaydın belki gps yanılmıştır ;D ;D ;D ;D

yok iki zirve arasına ip geriyorsun (bayağı bir gerceksin tabi sehim yaptırmayacaksın), sonra su terazisi marifetiyle bakıyorsun eğime ;D ;D ;D ;D
zirve muhabbetini zırva muhabbetine çevirdim helal bana ;D ;D ;D ;D

Öncelikle sevgili Deep başta olmak üzere arkadaşlardan özür dilerim.

Ctesi akşamı Mert ile telefonlaşıp bir şekilde karşılaşmak üzere sözleştiğimiz halde, çok farklı bir organizasyonun yanlış planlanmasından dolayı onu düzeltmekle tüm enerjimi harcadığımdan (hala uğraşmaktayım :'( ) değil, arkadaşlarla tanışabilmek, kendilerini arayamadım bile.

Kusuruma bakmasınlar.

Umarım farklı etkinliklerde biraraya gelir, tanışma fırsatı elde ederiz.

Aradığınız için çok teşekkürler ayrıca...

Taiga, Selamlar olsun
Keşke sizde orada olabilseydiniz,
Gerçekten çok keyifli bir gün geçirdik.
İnşallah bu tırmanış beraberinde diğer faailyetimizinde temeli olacak.
Bu sefer Aksu köyü tarafından göller bölgesine arazi araçları ile çıkılıp göller bölgesinde kamp yapmayı ve bu noktadan tırmanışı gerçekleştireyi düşünüyoruz.
Kısmetse bu faaliyette beraber olabiliriz.
Tırmanışı gerçekleştiren gezenbilir dostlarım adına,
Hoşçakalın...

VitaEsMorte' Alıntı:
Hocam tebrikler. Fotoğrafları bekliyoruz.

Murat paşam,
Ufak bir unutkanlık sonucu fotoğrafların siteye aktarılması gecikecek.
Tırmanış sırasında hava oldukça soğudu ve fotoğraf makinesinin bataryası bu soğukta hemen eriyi verdi.
Bu yüzden bende çekim harici bataryayı cebimde taşıyordum (bu arada fotoğraf makinesi mert'in) dönüştede batarya bende kaldı.
Bu sebeptendir ki fotoğrafları siteye yükleyemedik. Ama harika fotoğraflar çıktı.
Ortam oldukça etkileyici coğrafi ve meteorolojik koşullara sahip.
En kısa zamanda fotoğraflar siteye yüklenecek.

Hiç problem değil Haldun hocam
bi sonraki aktivitede görüşürüz daha çok aktivite yapacaz inşallah
Uludağ Göller bölgesine kampa gidicez daha, belki kar geç yağarsa bu sene bile yapabiliriz bu aktiviteyi ;)

taiga' Alıntı:
Öncelikle sevgili Deep başta olmak üzere arkadaşlardan özür dilerim.

Ctesi akşamı Mert ile telefonlaşıp bir şekilde karşılaşmak üzere sözleştiğimiz halde, çok farklı bir organizasyonun yanlış planlanmasından dolayı onu düzeltmekle tüm enerjimi harcadığımdan (hala uğraşmaktayım :'( ) değil, arkadaşlarla tanışabilmek, kendilerini arayamadım bile.

Kusuruma bakmasınlar.

Umarım farklı etkinliklerde biraraya gelir, tanışma fırsatı elde ederiz.

Aradığınız için çok teşekkürler ayrıca...

Atv'lerle uludağ otellerden çıkıyoruz

Zirvenin altındaki Volfram madenine atvlerle gidiyoruz

tırmanış başlıyor

zirve yolundaki plato üzerindeyiz

Güney taraftaki manzara, kuzey tarafta sis yüzünden görüş pek yok

Bu da Uludağ'ın 2546m. lik gerçek zirvesi, sanırım yakışıklı olmadığı için zirve olarak kabul edilmemiş

Ve zirvedeyiz (zirve olmayan zirvede ;D)

Zirveden göllerin sisler ardından manzarası

Zirve defterini imzalıyoruz

Zirvede GPS ekranı (2541m. lik yanlış ama ihtişamlı zirve ;D)

zirve defteri

zirveden hatıra fotoğrafı :smiley:

Dönüş yolunda güney yamacın manzarası

Evet çok güzel gündü dönüşte biraz dengemiz bozuldu ama o kadar olur :smiley:

Aşağıdaki fotoda da dikkatlica bakılınca 2546 m okunabiliyor GPS'te. Benim cepten çekilen fotoda bu kadarına da şükür :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR