Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben Tokattan dahil olurum. Bu arada İsoff yaptı bir gezi. Tırlarla araçlar geldi. Kendileri uçakla geldiler. Gezdiler sonra araçlar tırlara yüklendi. Uçağa binip gittiler. Tabi sponsor desteği ile.
ya aslında düşünürseniz yaklaşık 1000 km için 4-5 bin YTL fiyat isterler bir araç taşıyıcısı için nakliye ücreti. Bir taşıyıcı en az 8 araç alır sanırım. Yakacağınız yakıt gidiş geliş 8 araç için km ye 350 kuruş yaksa 4-5 milyar eder. İstanbul dan tabi. Büyük tırlar km ye 1 YTL yaksa 2000 YTL mazot 3000 de kendisi kira alsa. Uçak parası ekstra olacak.
Sanırım sitedeki çoğu gezgin için asıl amaç varılacak destinasyondan çok "yolda" olmak. En azından benim tercihim bu yönde olurdu. Haritaya bakınca uzun gözüken yollarda yaşanan tecrübeler gibisi yok. Herşey bitip eve dönünce bir yol anıları kalıyor çünkü, varılan yer hep orada nasıl olsa...
haklısın murat yolda olmak ayrı keyif tabi yakıt meseleside kanayan yara keşke sponsorlarımız olsa yada sadece yakıt sponsorumuz olsada tüm karadenizi dolaşsak ben bi vesileyle tüm karadenizi geçtim lada ile artvine kadar okadar yol gidip rizeye artvine uzanmayan pişman olur derim ;D bi yöntemde 4er kişi uygun araçlarda toplanıp yakıtı paylaşmak acılar pansuman yapmak :
Geçerken Uzungöl'ü, Ayder'i, Camili'den hemen önce Karagöl'ü pas geçmeyeceksinizdir herhalde...Aslında Ayder üstünde Elevit vs. gibi tepe Kaçkar noktaları da var ama ne kadar vakit ayırdınız, ona bağlı...Güzel bir rota... ;D
merhabalar
aylardır gezenbilir forumunu takip ediyorum ve içimde olan bastırılmış off road duygularını ortaya çıkardıgı için gezenbilire çok teşekkürler bende karadeniz teknik üniversitesinde öğrenciyim.malesef arabam yok ama trabzon ve çevresinde yapılacak olan etkinliklere araç kiralama yöntemiylede olsa katılmak istiyorum ve gezenbiir sizi burda görmek istiyorum....