Gezenbilir Niğde Aladağlar Tırmanış Etkinliği (23 - 25 Nisan 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,932

EKARAIS

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git
Yer
İstanbul
23 Nisanın Cuma gelmesinden istifade ederek 3 günlük bir dağ etkinliği düzenliyoruz. TDF' den bir rehber arkadaşımızla birlikte Niğde Aladağlara gideceğiz. Muhtemel hedefler Güzeller (3466 mt), Eznevit (3549 mt) ya da Emler (3723 mt) zirvesi olacak. Dağdaki kar durumuna göre risk içermeyen rotaya karar vereceğiz.

Bu etkinlikte herkez kendi malzemesini getirecektir.

ULAŞIM
Bu etkinliğe toplu olarak kiralayacağımız bir araçla gideceğiz. Aracın güzergahı Düzce - Ankara - Aksaray - Niğde olacak. Hareket 23 Nisan sabahı 08h00 Düzce'dendir.
İstanbul'dan kendi aracımızla Düzce'ye gideceğiz. Bolu ve Ankara' dan araca binebilirsiniz. Ya da kendi aracınızla Niğde'ye gelebilirsiniz.

Bu tırmanışı TDF kurallarına göre 11 kişi olarak sınırlandırmak mecburiyetindeyiz. Bu sebeple aşağıdaki listeye adınızı yazmakta acele edin.

MALZEME
Hernekadar takvim olarak kış tırmanış sezonu sona erse de Aladağlar 3000 metrenin üzerindeki zirveleriyle halen kış şartları hakim. 23 Nisan' a kadar hava ısınacak ve kar azalacaktır. Buna rağmen bir kış tırmanışına hazır olarak gideceğiz.

Emniyet malzemesi olarak
Kask
Kazma
Krampon
Emniyet kemeri
HMS

Kıyafet
Kış dağcılığna uygun krampon takılabilir bot
İçlik, Ara katman, Dış katman olarak alt - üst kıyafetler
Tozluk, 2 çift çorap, eldiven, kar maskesi, balaklava, yün başlık, vb...
Baton

Diğer
Güneş gözlüğü, güneş kremi, başımızı ve vücudumuzu güneş yanığından koruyacak kıyafet ve şapka
Günlük yürüyüş için sırt çantası, enerji veren yiyecekler, termos, matara

Kamp malzemesi
Bu etkinlikte çadırlı konaklama ya da AKUT'un dağevinde kalma olarak iki ihtimal var. Rota belirlenince buna karar vereceğiz. Çadıra karar verilirse gereken kamp malzemesini yazacağım.

PROGRAM
Cuma
-Niğdeye seyahat ve kamp kurulması (yolda bir yemek molamız var)
Cumartesi
-Antrenman yürüyüşü
-Emniyet malzemelerinin kullanılmasıyla ilgili nazari ve tatbiki eğitim
Pazar
-Sabah erken saatte kalkarak yürüyüşe başlama ve inşallah zirve yapıp geri dönüş. Aracımız Pazar gecesi Düzce'ye dönmüş olacaktır. Yolda yine yemek molamız var.

ÜCRET
Araç kirası ve rehberlik ücretini paylaşacağız. Rakam kesinleşmedi ancak 11 kişi katılım olursa adam başı 130-150 TL civarı tutar. Yemek konusunu herkes kendisi çözecek.

İnşallah hava iyi olur.

Selamlar

Efe

Aşağıdaki katılım listesini kopyala yapıştır ile kendi mesajınıza taşıyıp adınızı ekleyebilirsiniz.

KATILIM LİSTESİ:
1- Efe Karaismailoglu, İstanbul
2- Murat Albayrak, Ereğli (Zonguldak)
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
----------------------------------------------------

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Niğde Aladağlar Tırmanış Etkinliği (23 - 25 Nisan 2010)

Çok güzel Planlanmış bir etkinlik katılabilmek için şartlarımı zorlayacağım inşallah bende gelebilirim.

Selamlar

Ender

endy' Alıntı:
Çok güzel Planlanmış bir etkinlik katılabilmek için şartlarımı zorlayacağım inşallah bende gelebilirim.

Selamlar

Ender

Evet güzel bir etkinlik olacak Ender bey.Katılımınızı bekleriz.

Saygılar,

Murat

Şimdiden başarılar diliyorum.
Keşke gelebilsem bende.
Konuyu Etkinlikler sayfasına taşısak mı arkadaşlar.??

22-23 Mayıs da Eğirdir Dedegöl Şenliğini de unutmayın.
:smiley:

TezzMertek' Alıntı:
Keşke gelebilsem bende.

22-23 Mayıs da Eğirdir Dedgöl Şenliğini de unutmayın.

Teşekkürler Murat bey

Konu yaklaşan etkinlikler içerisinde görünmektedir.

Efe, dizimin durumu iyi olasaydı ve daha önceden başka bir etkinliğe söz vermemiş olszydım sizlerle birlikte çok özlediğim Aladağlar'da olmak isterdim.

Önümüzdeki yıl mutlka hepbirlikte Niğde-Aladağlar'da olmalıyız..

Sizlere şimdiden keyifli tırmanışlar diliyorum..

TezzMertek' Alıntı:
Keşke gelebilsem bende.

22-23 Mayıs da Eğirdir Dedgöl Şenliğini de unutmayın.

Murat sizin Nif dağı etkinliği ile çakışıyor farkındayım. Gelebilsen ne iyi olurdu. Ben dağcılık faaliyeti olduğundan burada açtım konuyu. Hani dağcılıkla ilgilenenler daha ziyade buraya bakar diye. Takvime de koydum. Etkinlikler bölümü daha uygunsa taşırım.

Selamlar,

Efe

Etkinlikler derken GEZGİNİN GÜNLÜĞÜ / ETKİNLİKLER bölümünü kastediyor diye anladım. Ama yanlış anlamış olabilirim. ???

ceranus' Alıntı:
Efe, dizimin durumu iyi olasaydı ve daha önceden başka bir etkinliğe söz vermemiş olszydım sizlerle birlikte çok özlediğim Aladağlar'da olmak isterdim.

Önümüzdeki yıl mutlka hepbirlikte Niğde-Aladağlar'da olmalıyız..

Sizlere şimdiden keyifli tırmanışlar diliyorum..

İnşallah Zerrin. Çok geçmiş olsun bu arada.

Etkinlikler Bölümü Doğa Sporları Alt başlığı olacak Efe ..

Efe, zirve olarak nereyi düşünüyorsunuz?

ceranus' Alıntı:
Efe, zirve olarak nereyi düşünüyorsunuz?

Merhaba Zerrin Hanım,

Efe bey'in iş yoğunluğu nedeniyle bu soru uzun zamandır cevapsız kaldı.Katılım durumuna göre bir kaç zirve alternatifi var Zerrin hanım.Özellikle ben Eznevit'i istiyorum ama katılımcı durumuna göre her halde değişecek.Bu zirvede krampon ve kazma şart.Eksik malzemesi olan arkadaşları düşündüğümüzde biraz daha zirvesinde karların erimiş en azından teknik malzemenin gerek olmadığı bir kaç zirve söz konusu.

Selamlar,
Murat

Eznevit Zirve

2.jpg

Sağda Eznevit ortada Karasay ve Kızılkaya hepsi 3.500 mt'nin üstü.Çok harika manzaralar öyle değilmi.

3.jpg

Herkese merhaba
Katilmayi cok isterim. Henüz bilemiyorum yetisebilir miyim. Gidis dönüs saatleri daha kesin verebilirseniz Zürih-Istanbul-Zürich icin bilet bakicam. Simdilik bu kadar... selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri