Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,538
Ynt: Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri

yol' Alıntı:
Başka bir Gezenbilir yok ama önce bizler alt yapımızı hazırlamalıyız ki, projeleri geliştirip tüm üyelerimize sunabilelim :smiley: Yukarıdaki mesajlarımda da dediğim gibi, tüm yaz boyunca projelerimizi olgunlaştırarak sonbahara hazır etmeye çalışacağız... Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri, onlarca projemiz arasından sadece biri ;)

Inanilmaz bir atak var... heyecanla takipteyiz... direk katilimci olacagimiz gunleri bekliyoruz. :smiley:

Etiketler

Kendi adıma bende heyecanla beklemekteyim.Arama Kurtarma gerçekten çok kutsal bir görev,tüm forum üyelerininde gerektiği yerlerde maddi -manevi ellerinden gelen tüm desteği vereceklernden şüphem yok.Şimdiden hepimiz için hayırlı olsun...

İzmirde enduro motosiklet grubumuz içinde yaptığımız toplantılarda birkaç kere konuşmuştuk bu konuyu fakat sonunu getiremedik biz de bir türlü.Grup olarak İzmir çevresinde ki hemen hemen tüm dağları ve dağ yollarını biliyoruz,bir acil durumda helikopterden sonra bölgeye en çabuk ulaşabilecek kişiler biziz,yine gruptaki herkes doğayı ve arazi koşullarını tanıyan ve çözüm üretebilen insanlar.Tüm bu nitelikler elimizde olduğu sürece eğer hakkını verebilecek bir organizasyon oluşturulursa biz de destek vermek isteriz.

vosdost' Alıntı:
Nejat abiye gonulden katiliyorum.
Hem akut gonullusu hemde gezenbilir arama kurtarma gonullusu olmamizin gezenbilir yonetiminde sorun yaratacagini zannetmiyorum.
Tabi yonetim ne der ? Ne dusunur ?

Hocam mesajınızı yeni gördüm kusuruma bakmayın, yoğunluktan sık sık başımıza gelen birşey...

Hem Akut, hem Gezenbilir, hem de bir başka arama kurtarma oluşumunun içinde tabi ki yer alabilirsiniz. Zaten ilk çalışmalarımız arama kurtarma birimi kurmak değil, hali hazırdaki arama kurtarma birliklerine lojistik destek sağlayacak (temel arama kurtarma eğitimlerini almış) birimleri oluşturmak olacak. Arama kurtarmacı olmak kolay bir iş değil, 20 saatlik temel eğitim alarak arama kurtarmacı olunmuyor malesef. Arama kurtarmacılık hiçbir zaman bitmeyen bir eğitimdir ve teorikten ziyade pratik tecrübe gerektirir. Elbette hedefimiz konusunda uzman bir birim oluşturmak olacak ama ilk iş asıl uzman olduğumuz konuda elimizden geleni yapmak olacak. Türkiye çapında 1000'e yakın kayıtlı 4x4 aracımız var. Bu çok ciddi bir potansiyel ve faydaya dönüştürmek lazım. Yurt çapında böyle bir koordinasyonu sağlayabilirsek ne mutlu bize...

Sedat Bey merhaba

olası birikimlerin her zaman yetersiz kalacağı bir konu'da yol almaya çalışıldığı tespitinize tamamen katılıyorum

toplum olarak olası sorunları ötelemek ve umarsızca unutma eğilimimiz malesef bu konu'da gelişim sağlayabilecek birimlere ulaşmayıda oldukça zorlaştırıyor

grup'ta yer alan profesyonellerin varlığından söz ettiniz,
konu hakkında ana başlıkları ortaya koyup bireysel olarak gelişim/eğitim sürecini öncellemek fayda sağlıyacaktır

alt/üst yapıyı hazırlamaktaki birikimlerinizi bizlerle de paylaşırsanız seviniriz

oligarşik bir yapı sistematik olarak hızlı sonuçlar alınmasında faydalı olabilir ama her zaman sonuçsuzlukları içinde barındırır

saygılarımla,

Yazdıklarınızda son derece haklısınız Nejat bey, konu olgunlaşmaya başladıkça forum üzerinden duyurularını da yapmaya başlayacağız zaten. Ancak o zaman daha net konuşabiliriz.

Selamlar,

Ülke olarak en çok ihtiyacımız olan şey; DUYARLILIK....
Bu formda da gördüğüm müthiş bir DUYARLILIK enerjisi var...
O yüzden teşekkürler.... :smiley:
Kayseriden de gönüllü arama kurtarma eğitim katılımlarına hazırız...

Bu konu ilgimi çekti ama güncellenmeyeli epey olmuş.
Sanırım henüz netleşen bir şey yok, ya da bir gelişme..

Doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama...
Bu tip yapılanmalarda görev alan kişilerde ne tür özellikler aranmaktadır?
Elbette ki görevlendirileceği konuma göre değişecektir ama yine de belli başlı kriterler vardır diye düşünüyorum.

Tahminlerime göre "Özgürlük" bir kriter olsa gerek.
Çalışan birkişinin mesai saatleri içinde "afet bölgesine" gidebilmesi ya da gidememesi durumu... Ya da ertesi gün işe gitmesi gerekliliği gibi... ( İlk aklıma gelen )

Cahilliğimi bağışlayın lütfen.
Bu konularda hassas ve elinden geleni yapabilmek isteyen ama tamamen bilgisiz biriyim. Mazur görün.

Not : Konuyu dağıtan bir mesaj olduysa silinebilir. Daha doğru bir yerde yeniden sorabilirim :smiley:

arkadaşlar bugün istanbul ve trakyada yaşanan sel felaketi bir kez daha göstermiştir ki ülkemizde her türlü felaketler olabiliyor ve gönüllü arama kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var.keşke bu oluşum şu an amade durumda olsaydı ve belki tek bir can dahi olsa kurtarabilseydi.ne olur elimizi çabuk tutalım.bu arada bu felakette yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet;tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum.

lunaworks' Alıntı:
Doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama...
Bu tip yapılanmalarda görev alan kişilerde ne tür özellikler aranmaktadır?
Elbette ki görevlendirileceği konuma göre değişecektir ama yine de belli başlı kriterler vardır diye düşünüyorum.

Tahminlerime göre "Özgürlük" bir kriter olsa gerek.
Çalışan birkişinin mesai saatleri içinde "afet bölgesine" gidebilmesi ya da gidememesi durumu... Ya da ertesi gün işe gitmesi gerekliliği gibi... ( İlk aklıma gelen )

Cahilliğimi bağışlayın lütfen.
Bu konularda hassas ve elinden geleni yapabilmek isteyen ama tamamen bilgisiz biriyim. Mazur görün.

Not : Konuyu dağıtan bir mesaj olduysa silinebilir. Daha doğru bir yerde yeniden sorabilirim :smiley:

özgür ruhlu olmakta iyi bir seçenektir. :D

en büyük sıkıntılardan birine bir bakıma değindiniz.
acil müdahale ekiplerini sınıflarsak bir bakıma meraklarınız cevap bulabilir.

1- profesyonel ekipler. ( itfaiye, sivil savunma, 112 vb.) bu birimdekiler devlet tarafından işe alınmış ve aylık ücretleri karşılığında bu işi yaparlar. seçilmelerinde ve eğitimlerinde listeler dolusu kriter vardır.

2- gönüllüler ( akut, gea, gezenbilir. ..... ) bu ekipler dernek, vakıf gibi oluşumlarla biraraya gelmiş, hayatlarını başka işlerde kazanan ve imkanları dahilinde afetlerde acil müdahale ekiplerine yardımcı olan insanlardan oluşmaktadır. aldıkları eğitimlerle kriterlerini şekillendirmektedirler.

3- kamu personeli görevli ve gönüllüler. ( belediye, polis, maliye gibi devlet kuruluşları ) bu ekipler gönüllülük esasına dayalı olarak kamu çatısı altında teşkil edilmektedirler.

4- şirket ekipleri ( netaş, dhl, siemens ...... ) ticari işletmelerin kanuni zorunluluk yanı sıra kendi imkanları doğrultusunda oluşturdukları ekipler.

5 - Vatandaş --- birey olarak hepimizin içinde olduğu bu çoğunluk aslında en çok kurtarma hizmetini sunuyoruz. o anlar bizim başımıza geliyor. bizler ilk etapta birbirimizin imdadına koşuyoruz. burada hiçbir kriterden sözetmek mümkün değildir. bakkal amca, komşu hatçe teyze, sen, ben hepimiziz. yapılacak en iyi şey bu tür eğitimler veren kurumlara müracaat edip aklımıza ne kalırsa diyip bilgi almaktır.

İlginize teşekkür ederim Hakan Bey.

Sınıflandırmada sanırım 2. şıkta yer alıyorum. En azından gönüllülüğümle..

Her hangi bir afet vb. durumda tv başında vah vah demektense, en azından ihtiyaç sahibinde bir tas çorba ikram edebilecek olmak bile, vicdan muhasebem sırasında beni biraz ferahlatacaktır.

Bu tip bir oluşum gerçekleşirse, aranızda olmak beni sevindirecektir.

Yönlendirmeleriniz ile kendimi geliştirme ve daha yararlı olma çabasında olacağımdan da emin olabilirsiniz.

Herkese merhaba..Daha önce, benzer bir çalışmayı motorize ekip ile Bursa'da gerçekleştirdik.Proje devam etmekte, gezenbilir ailesi olarak da iyi işler çıkarabileceğimizi düşünüyorum.Ve konuyu merakla takip ediyorum. Sevgiler..

Yaz bitti,kurtarma gönüllüleri ile ilgili çalışmalar ne durumda?Ankara'da eğitimlere ne zaman başlıyoruz?

Projeler arasında, ağırlık verilmesi gerektiğini düşündüğüm bu proje ilk sırada olmalı bence. Herkes elini taşın altına koymak istiyor fakat kimse ne yapacağını, nereden işe başlayacağını bilmiyor. Yardıma muhtaç bir sürü insanı televizyonun başında seyredip ah, vah! demeyi kimse istemiyor. Eminim herkes elinden gelen yardımı, o anda orda olup yapmak istiyor. İşte bu noktada organize bir grubun varlığının önemi ortaya çıkıyor. ''Gezenbilir'' ekibi olarak birçoğumuz böyle bir oluşumun içinden olmayı canı gönülden istiyoruz. Sürü hazır, yönetecek bir çoban bekliyoruz tabiri caizse:smiley: Önce bu projeye ağırlık verilsin, talebimiz bu.
Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR