Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,542

vosdost

Zirve
Nif dagi gezimizde arazi araclarimizla AKUT arama kurtarma dernegine
yardimci olabilirmiyiz dusuncesi uzerine akut gonullusu bulent beye grubun bu dusuncesi acikladim.Bulent beyin olumlu
yaklasimiyla bizleri 15 gunde bir duzenlenen akut genel toplantisina cagrildik.7 araclik ekiple persembe gunu toplantiya istirak ettik.
Toplanti benim acimdan cok olumlu gecti.
Akut arama kurtarma derneginin cok
ciddi bir yapilanmayla calistigini
akut bolge sorumlusu omer beyin bilgilandirmesiyle ogrendik.
Bizler zevk icin arazide yaptiklarimizi turkiyede kamu yararina calisan akut
arama kurtarma dernegine az da olsa bir katkida bulunmak icin elimizden geldigince yardim etmek istegimizi bildirdik.

Etiketler
Sedat Bey konuyu farklı bir başlık altından buraya taşıdım.Diğer üyelerimizin vermiş olduğunuz ve ileride açıklayacağınız yeni gelişmelere daha yalın bir şekilde ulaşabilmesi için.Çünkü bu konu diğer konular ile birlikte yer alamayacak kadar önem teşkil etmektedir.Sanırım sizler açısından da uygundur...

Değerli üyeler günümüzde hepimiz için büyük önem teşkil eden ve hazırlıklı olabilmek için her geçen günün hatta saatin öneminin çok fazla olduğu bir ülkede değerli forum yöneticilerinin öncülüğüyle onlardan gelecek gelişmeleri daha yakından takip edebilmek için Sedat Bey ile yaptığım birkaç mesajlaşmayı buraya eklemek ve bundan sonrası içinde kendilerinden gelecek gelişmeleri takip edebilmek amacıyla siz değerli üyeler için buraya taşıdım.

Saygılarımla.

yol' Alıntı:
Daha önce bazı üyelerimizin kendi aralarında ve "Gezenbilir" ismi kullanılarak gerçekleştirdikleri birkaç gezide yaşanan aksilikler, gezide Gezenbilir yönetiminden kimse olmamasına rağmen yönetimin kabahati olarak lanse edilmeye çalışıldı. Yeri gelmişken buradan tekrar söylüyorum, Gezenbilir'de var olan tüm kısıtlamaların mutlaka ama mutlaka bildiğiniz veya bilmediğiniz bir sebebi vardır ve bu da o kısıtlamalardan biridir. Mümkün olduğunca -bizleri zor durumda bırakmaya çalışmış olsalar dahi- kimseyi rencide etmemek açısından, kısıtlamalara maruz kalan üyelerimize bu kısıtlamaların sebeplerini özel mesajla açıklamaya çalışıyoruz.

Tüm yaz boyunca dernek ve forum alt yapılarımızı düzenleyerek geçirecek ve önümüzdeki sonbahar - kış sezonunda herşeyin düzene oturmuş olması için çabalayacağız. Yaptığımız ve fotoğraflarını yayınladığımız gezilerimiz hepimiz için en büyük referanslardır. Her zaman dediğimiz gibi öncelikle çevreye, sonra insana ve en son araçlarımıza gösterdiğimiz özen ve bu konudaki bilinç baz alınarak Gezenbilir il grupları oluşturulacak ve bulundukları şehirde bizleri (tüm Gezenbilir ailesini) temsil edebilecek bu gruplar Gezenbilir ismiyle etkinliklerini gerçekleştirebileceklerdir. Bu il gruplarının en önemlisi de Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri olacaktır ki, bu çok ciddi ve çok büyük bir projedir...

Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, çoğu geçici olan bu kısıtlamalar yüzünden bazı arkadaşlarımızdan "İstanbul tekeli" gibi tepkiler alıyoruz ama ben bu tepkileri hak ettiğimizi düşünmüyorum. Tekel zannedilen kısıtlamaların sebepleri de yukarıdakine benzer sebeplerdir ama dediğim gibi yaz sonunda tüm bu sorunları aşacak ve sağlam temellere oturtulacak bir yapıyla tüm yurda ve hatta yurtdışına yayılmaya başlayacağız... Daha önce de söylediğim gibi, bizlerden manevi desteğinizi eksik etmeyin yeter. Herşey çok güzel olacak :smiley:

ckatipoglu' Alıntı:
Sedat Bey Merhaba,

Açıklamalarınız için teşekkürler.Yazınızda öncelik verdiğim bir konu var."Gezenbilir Arama Kurtarma".Bu konu ile ilgili forumda detaylı bilgiyi bulabileceğim bir link var ise gönderebilir misiniz ? ltf.Aramalarımda bir sonuç bulamadım.Bu konu il gruplarının düzenlenmesinden sonra mı detaylanacak bir konudur ? org adresinde "http://www.gezenbilir.org/haberler/54-etkinlik-haberleri/53-gezenbilir-off-road-grubu-arama-kurtarma-egitimlerini-tamamladi" linki ile eğitimlerin tamamlandığı gibi bilgiler mevcut.Bu ilk etapta yönetim olarak yapılmış sonrasında gönüllü üyelerden kurulacak bir org mı olacak ? .Bunları sormamdaki sebep bu kurtarma ekibi içerisinde yer almak istemem.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Tşk.

yol' Alıntı:
Çağlar bey öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi arama kurtarma ekipleri, il gruplarının oluşumunun hemen ardından yapılandırılacak bir konudur. Çünkü öncelikle il gruplarının kendi düzenlerini ve koordinasyonlarını oturtmaları gerekmektedir ama bu sürecin çok uzun olacağını sanmıyorum. Zaten birkaç pilot şehirden başladıktan sonra benzer şablonla diğer şehirler de ip söküğü gibi gelecektir. Yöneticiler olarak İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli arkadaşlarımızdan ön eğitimlerimizi aldık. Çok yakında gönüllü üyelerimiz için de özel sınıflar açtırarak mümkün olduğunca fazla üyemizin bu eğitimleri almalarını sağlayacağız. Ardından diğer illerde oluşturulacak gruplar için de eğitimler verilerek arama kurtarma gönüllülerimizin sayısını artırmaya çalışacağız. Derneğimiz için 1 adet afet yardım konteyneri tahsis edilecek, alınacak eğitimlerin ardından bu konteynerlerden diğer il gruplarımıza da tahsis edilmesi için gerekli müracatlar yapılacak ve olası bir afete tam donanımlı ve bilinçli bir şekilde müdahele edilebilmesi için memleket çapında elimizden geleni yapacağız. Ayrıca resmi sivil savunma ekiplerinin bizden talep ettikleri en önemli konu, afet bölgesine ulaşımlarını sağlamak gibi kendilerine lojistik destek vermemizdir. Yakında tüm detaylarıyla projelerimizi duyurmaya ve eğitimlere başlayacağız. Sağlıcakla...

ckatipoglu' Alıntı:
Sedat Bey açıklamalar için teşekkürler.Konunun takipçisi olacağım.Bu konuda yapılması gerekenler ile ilgili olarak ciddi bir org yapısı içinde olmak günümüz koşullarında bir sorumluluk gerekliliği olduğunu düşünüyorum ve birçok değerli üyemizin de bu düşünce içerisinde olduğundan eminim.Umarım yapacaklarımız sadece lojistik destek vermek ile kalmaz ve alınacak/alınmaya devam edilecek eğitimler ile daha fonksiyonel ve efektif olarak destek verilebilecek koşullar içinde olabilecek bir yapı oluşur.

Gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Teşekkürler.

yol' Alıntı:
Çağlar bey lojistik destek vermeyi sakın küçümsemeyin, resmi sivil savunma ekiplerinin en ciddi sıkıntılarının başında olay yerine ulaşım ve lojistik destek geliyor... Tüm gerekli eğitimleri alacak olmamıza rağmen sadece lojistik destek vererek bile en büyük sorunları ortadan kaldırmış olacağız...

ckatipoglu' Alıntı:
Sedat bey selamlar,

Konunun hiç bir aşaması küçümsenecek bir durum değildir yanlış ifade ettim ya da anlaşıldım sanırım.Gönüllülük neyi gerektiriyor ise yapılmalı bunda hem fikiriz.Bu konunun da ne kadar önemli olduğunu tabiki farkındayım, belirtmek istediğim buna ek olarak daha fazlasına katkıda bulunabilmektir.Fazlası, birçok eğitim ve kişisel beceri de gerektirmektedir. Beklentim bu eğitimleri alabileceğimiz ortamların sağlabiliniyor olması ve fırsatlar karşısında kişisel becerilerimiz ile aldığımız eğitimleri pekiştirip daha fazla katkıda bulunabilmek...

Ynt: Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri

Eğitimlerin alınması için ön başvurular yapıldı, eğitimi verecek olan resmi sivil savunma görevlileri de foruma üye olan arkadaşlarımız zaten. Eğitimlerin alınması için de İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün hizmet binalarını kullanabileceğiz. Yani elimizin altında her türlü imkan varken geriye sadece bu imkanları değerlendirmek ve faydaya dönüştürüp memlekete hizmet etmek kalıyor ;)

bu konu esasında her sorumlu vatandaşın askerlik gibi vatan borcu
gezenbilirin bu konuda çok güzel işler başaracağına gönülden inanıyorum
bu konuda üstümüze düşen en ise yapmak isteriz.
gönüllü olup eğitim için neler yapılır
esasında şu anda 2 teker üzerindeyim bence acil durumlarada arazide endro motorlar ulaşılması zor yerlere araçlaradan daha koloy ve çabuk müdehale edebilir. ayrıca deprem gibi yooların köprülerin yıkıldığı durumlardada acil ilaç ve tıbbi malzeme taşınmasında çok faydası olabilir

erenatac' Alıntı:
Ankara için durum nedir?

Dediğim gibi, yaz boyunca tüm zamanımızı bu gibi alt yapı çalışmalarına ayırıp yaz sonunda da faaliyete geçireceğiz.

wanted' Alıntı:
esasında şu anda 2 teker üzerindeyim bence acil durumlarada arazide endro motorlar ulaşılması zor yerlere araçlaradan daha koloy ve çabuk müdehale edebilir. ayrıca deprem gibi yooların köprülerin yıkıldığı durumlardada acil ilaç ve tıbbi malzeme taşınmasında çok faydası olabilir

Bu şekilde herkes elini taşın altına koyarsa değil Türkiye'de, dünyada örnek bir ekip oluştururuz...

acil durumlarda araçlarımızla yardımcı olabilmek için benzeri bir girişimi izmir'de akut çatısında yapmaya niyetlendik
gönüllülük girişimimiz henüz çok yeni olduğundan alınacak eğitimlerinde çokluğu göz önünde tutulursa
çokça zaman ve özveri gerekecek

gezenbilir'in kurumsallaşması sürecinde belki burada eğitilmiş bir kitle oluşabilecektir

bilginize sunmak istedim

Nejat

Nejat abiye gonulden katiliyorum.
Hem akut gonullusu hemde gezenbilir arama kurtarma gonullusu olmamizin gezenbilir yonetiminde sorun yaratacagini zannetmiyorum.
Tabi yonetim ne der ? Ne dusunur ?

Merhaba,
Elbette ki hem Akut' ta hem de Gezenbilir de olmak sorun yaratmaz.
Ama gönül ister ki tek bir çatı altında toplanalım ve bu oluşumun hakkını verelim.
Yarım yamalak olacağına bir çatı altında dört dörtlük yapalım.
Daha önce "Vosdost" nick' li arakadaşımız bu konuyu açmıştı ve ben kendisine bir süre beklemeyi önermiştim.
Ama görüyorum ki sitemizde duyarlı arkadaşlarımızın sayısı fazla. Bu da oldukça sevindirici.

Benim önerim bu başlık kalsın.
Sivil Savunma anlamında grubumuza destek olacak kişiler buraya fikirlerini yazsın. Sonra bunları değerlendirip bir oluşuma gidelim.
Eminim ki herkesin yapıcı önerileri olacaktır.
Paylaşalım bakalım neler çıkacak.

Seval Hanım yaklaşımınız için teşekkür ederim

bir insan olarak amaç olası birikimleri kamu faydasına sunmak
yer alınabilecek çatı hernekadar önemli olabilecekse de belirleyici olmayacaktır

kurumlara göre doğruların şekli malesef değişse de bu forumda yer alan arkadaşlarımızın temel özelliklerindeki ana çerçeve
insan ve doğa sevgisidir.

pekçoğumuzun aynı anda birden fazla stk'na üye olduğumuzda göz önünde tutulduğunda süreç daha aktif, bilinçli ve yeterliliklerinin
farkında olan bir kitleye ulaşacağınız (gezenbilir) anlamına gelir.

bu çatı altında emek sarfederek daha ileriye götürme gayretlerinizi (tüm yönetici ve diğer arkadaşları) takdirle ve olası paylaşımlara açık olmak üzere gelişmeleri izlediğimizi bilmenizi isterim

saygılarımla,

wanted' Alıntı:

istanbul sivil savunma olarak motor kullanan gruplarlarla iletişimimiz var. aynen sizin dediğiniz gibi bir çok alana ulaşmamızı motosiklet kullanıcılarıyla yapmayı planladık. özellikle afet bölgesinde bilgi toplama açısından çok faydalı.

Arama kurtarma ile ilgili eğer bir yapılanmaya gidilecekse bu gezenbilir çatısı altında ve kendi organizasyonumuzla olması gerekir. Halen faal bulunan oturmuş bir yapıya destek vermek ne onlara bir şey getirecek ne de bize bir şey kazandıracaktır. Gezenbilir derneği ve forumu çatısı altında öncelikle iletişim bilgilerinin toparlandığı ve arama kurtarma eğitimi almış arkadaşlara bölge sorumluluğu verilerek oluşturulacak bir yapı arama kurtarma açısından yeni bir soluk olacaktır.

bende eğitim almak akuta ev ya başka gönüllü kurumlara katılmak istiyorum nasıl yapılacakk bilen varmı şu finallerimi atlatırsam bu yazı eğitim alarak geçirmek istiyorum

Bravo herkese, tebrikler.
Gezenbilirin bu guzel girisim ve aksiyonlarindan hep sonradan mi haberdar olacagiz, yoksa biz de katilim icin bu gibi konulardan haberdar edilecek miyiz. buradaki gezenbilir ortami disinda ayri bir gezenbilir daha yok degil mi?

selamlar.

Akutun birincil olarak dağda arama kurtarma amaçlı kurulduğunu biliyorsunuzdur sanırım. Türkiyede dağcılık ve dağda kış ve yaz şartlarında iki tane olmak üzere arama kurtarma eğitimlerini dağcılık federasyonu verir. Sivil savunma ekiplerine de bu eğitimler yine federasyon tarafından verilmektedir. TDF eğitimlerine başvurular dağcılık branşı olan kulüpler aracılığıyla mart ayında yapılır ve nisan ayında eğitimler başlar. 8 haftalık eğitimlerde yazılı ve uygulamalı ciddi yapılan sınavlardan geçildikten sonra 1.5 senede hem dağcılık hem de arama kurtarma eğitimlerinizi almış olursunuz. Eğer bir kurdan kalırsanız bir sonraki kura geçmeniz mümkün değildir. Bir sene sonra kaldığınız kuru tekrarkarsınız geçerseniz diğer kurdan devam edersiniz.

concrete' Alıntı:
Bravo herkese, tebrikler.
Gezenbilirin bu guzel girisim ve aksiyonlarindan hep sonradan mi haberdar olacagiz, yoksa biz de katilim icin bu gibi konulardan haberdar edilecek miyiz. buradaki gezenbilir ortami disinda ayri bir gezenbilir daha yok degil mi?

selamlar.

Başka bir Gezenbilir yok ama önce bizler alt yapımızı hazırlamalıyız ki, projeleri geliştirip tüm üyelerimize sunabilelim :smiley: Yukarıdaki mesajlarımda da dediğim gibi, tüm yaz boyunca projelerimizi olgunlaştırarak sonbahara hazır etmeye çalışacağız... Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri, onlarca projemiz arasından sadece biri ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri