Get taktım neler yaşadım buyrun....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fahriyesilot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,661

fahriyesilot

Kamp I
Arkadaşlar merhaba,

96 model grand chereokee zj sahibiyim başlangıç olarak 2" getler ile bi yükselteyim aracı neler olacak bi göreyim dedim. Mesleğim icabı tüm parçaları kendim imal ettirdim. get takozlar için bekir arkadaşımın getlerini gördükten sonra aynı tasarımda 50 mm olacak şekilde poliüretan takozdan tornada imal ettirip getleri araca taktık. takarkende helezon yayın üzerinde bulunan lastik takozları ustanın sözüne uyup takmadık. dediki helezon yay ile kupa arasında çarpmasın diye lastik takozlar vardı şimdi senin bu poliüretan malzeme var gerek yok takmayalım dedi tamam dedim. Fakat tecrübede gördümki eskisinden araç daha fazla ses alıyor. sonra getleri söktürdüm ve lastik takozları koyalım dedim

lastiklerin boyu 15 mm bende getlerden 5 mm daha aldırayım dedim yani 45 mm oldu. bu şekilde taktık ve 1 haftalık bir tecrübe yaptım. 45 mm lik bir yükseltme ile (yaklasık 1.7"e geliyor) bile aracın sürüşü çok değişti. 0rjinal amortisör ve yaylar zaten çok esnek bu biraz rahatsız ediyor özellikle 80 km/h den sonra...

Lastiklerimin ebatı 235 70 16" bu şekilde kullanayım yeni lastiğe karar vermeden dedim. Neyse bu şekilde kullanırken 70-90 km hız ile giderken death wobble denen hadise baş gösterdi bu canımı çok sıktı biraz araştırma yaptım bir arkadaş orjinal lastik ebatı ve yükseltmelerde bu durum olmuştu bende dedi lastik ebatını büyütünce yaşamadım birdaha dedi.

Bu hafta sonuda bekir ve s40euro isimli arkadaşların tasarımlarından faydalanarak melez bir tasarım yaptım sonunda araç orjinalinden 45 mm daha yükseldi arka ve ön amortisör bağlantı noktalarınıda 45 mm daha yukarı aldım, bugun yüksek süratte yaklaşık 10 km denedim birkez hafif bir sarsıntı yaptı...

Bütün bu değişiklikler bile aracın sürüşünde çok şey değiştirdi, birazdaha beni düşünmeye sevk etti.

Şimdi sizlere sorum: Acaba 265 70 16 lastiklere geçsem death wobble denen hadiseden kurtulurmuyum?

bu yükseklikte 265 70 16 lastikler çamurluğa sürtme yaparmı? dışa offsetli jant gerekirmi?

Ve yapılan bu değişiklikler ile ilgili yorumlarınız.... TEŞEKKÜRLER herkeze....

Önler [attachment=1]
arkalar [attachment=2]
arka bağlantı noktası [attachment=3]
ön bağlantı noktası [attachment=4]

DSC05559.jpg

DSC05560.jpg

DSC05558.jpg

DSC05564.jpg

Etiketler
Ynt: Get taktım neler yaşadım buyrun....

Yükselmeden önceki hali

[attachment=1]

Yükseldikten sonra

[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC05356.jpg

DSC05575.jpg

DSC05571.jpg

DSC05576.jpg

DSC05574.jpg

Ynt: Get taktım neler yaşadım buyrun....

Sn. fahri bey , yükseltmeyi düzgün ve doğru yapmamışsınız. Bende kendi aracıma ve Cem beyin ZJ'sine yükselmelerini 1 3/4'' (45mm) yaptım. Yükselmeyi kit olarak yaptım - St60'ten Ön ve Arka Getler + Ön ve Arka amortisör adaptörleri + Ön helezon içi takoz ve Aka kupa altı takoz uzatma adaptörleri olarak. Birlikte taktırdıktan sonra rot ayarına gittik ve rotçu gereken ayarları yaptıktan sonra - aracımda hiç bir problem yaşamadım.Aracın yol tutuşu ve gidişi gayet yumuşak vede güvenli ''fabrika çıkışı gibi''.Daha fazla detay için beni mle irtibata geçebilirsiniz.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR