Genç Kardeşlerinize Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akkin1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,173

akkin1

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Yer
Ankara
Merhaba ben Akın.

Bir arkadaşım ve ben Datça'ya tatile gitmeyi düşünüyoruz.Fakat kamp şekline yapalım dedik ve amacımız Datçanın Mükemmel koylarına yürüyerek gidebilmek.Daha önce kamp hiç yapmadık ama ben bu işi uzun zamandır istiyorum ve sürekli takip edip araştırıyorum(fakat dediğim gibi hiç kampa gitmediğim için pratik yok) Yanımıza pek bişey almayı düşünmüyoruz paramız olacak yanımızda. Yanımıza çadır vs. almak çok ağırlık yapıcaktır ve araba lazım yaşımız 17 olduğu için oda mümkün değil. Yanımıza örtü alıp iplerle üstümüzü sağımızı solumuzu kaparıcak bi sistemle yaparız diye düşündük.

1)Yanımıza alcağımız şeyleri listeledik ama çok eksiğimiz var bunları bize söylerseniz çok mutlu oluruz en az maliyetle kurtarmak istiyoruz bunuda not olarak düşelim :smiley: (öğrenciliğin gözü kör olsun)

Paraşüt ipi,çakmak,ilkyardım çantası,fener,dişmacunu-fırçası,t.Kağıdı,sabun,çatal-bıçak,tuz-şeker-baharat,güneş kremi,şapka,çakı,Datça haritası ve rehber kitabı, gözlük,mat böcek sinek için koruyucu sprey,su temizleyen tablet,çelik çaydanlık.

2)birde ordada kolay şekilde yapabileceiğimiz yani çok kolay şekilde ve doyurucu şekilde nasıl yemek yapabiliriz

Uzun bi yazı oldu biliyorum k.bakmayın şimddiden cevaplicak abilerime tşk ederim :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Genç Kardeşlerinize Yardım

Sana kısa yoldan benim listemi verebilirim. Bu tabii uzun mesafe yürümek için gerekliler listesi. Buradan yola çıkarak size ne lazım olur ne olmaz karar verebilirsin. Verdiğim adreste kampçılıkla ilgili ipuçları da bulabilirsiniz.
http://drummerlizard.com/sirt-cantasina-neler-koymali/

Havalar güzel olduğu için benim tavsiyem bir hamak ayarlamanız. Atılı halde duran spinnaker yelken kumaşından hamak yapmak oldukça kolay ve az yer kaplar, hafif olur.
Yanınızda mutlaka ilk yardım kiti de bulunsun derim. Çok abartmaya gerek yok ama böcek sokmalarına karşı en azından veya ufak yara bereler için bir şeyler olsun.

Yemek yapmak için ufak pişirme setleri çok işinizi görecektir. Yanınızda alüminyum folyo olursa harikalar bile yaratabilirsiniz. Yemek tarifleri için http://drummerlizard.com/kamp-mutfagi/

---Temel kamp malzemeleri---
Uygun Uyku Tulumu
Kafa Lambası
Fazlasıyla Su
Böcek Kovucu Sprey
Büyük Boy Çöp Torbası
Çakı
Mat (Eğer çadırda konaklanacaksa)
Kibrit – Çakmak
İlk Yardım Kiti
Yemek pişirme seti

----İlk Yardım Seti----

İlkyardım setiniz mutlaka su geçirmez çanta veya dayanıklı kilitli torba içinde bulunmalı. Eğer suya dayanıklı bir malzeme kullanmıyorsanız büyük olasılıkla ciddi sorunlar yaşayacaksınız demektir.

Nitril muayene eldiveni

CPR Yüz Maskesi – Suni teneffüs amaçlı

Bandajlar

Elastik rulo bandaj
Tıbbi flaster
Farklı boylarda kendinden yapışkanlı bandajlar
Kelebek Bandaj
Gazlı bez
Üçgen Bandaj
Moleskin bandaj altı uygulaması. Şişlikler ve iltihaplar için
Sarf Malzemesi

Alkollü swab mendil
Antiseptik merhem
Kimyasal sıcak ve soğuk torbası
Pamuklu Çubuklar
Diğer Malzemeler

Ayna, küçük ve kırılmayacak özellikte
Çengelli iğne
Makas
Cımbız
İlaçlar

Anti-Asit
Antibiyotik (Dicloxacillin vb); Deri enfeksiyonları için
Antihistaminik (Benadryl vb); Alerjik reaksiyonlar, insomnia için
Ağrı kesici (İbuprofen vb); ağrı – ateş kesici
Steril su
 

Ynt: Genç Kardeşlerinize Yardım

Çok iyi anlatım olmuş. Uzun olcak büyük ihtimalle 15 gün belki biraz daha fazla sürecek 15 gün boyunca yardım edicek insanlar bulursak kalcak yer bi gecelik falan ayarlarız diye umuyoruz onun dışında gidiceğimiz koylar var koylara yol fazla yok genel orman içi olcak bunlar.Su sorun olcaktır büyük ihtimal onuda bi şekilde bulucaz.Teşekkürler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Mesajlar
1,524,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst