Genç Kardeşlerinize Fikir&destek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MelihKara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,811

MelihKara

Ana Kamp
Hepinize Saygılar Sevgiler Abilerim Ablalarım.

Henüz çok çok taze olan bir planımız hakkında ufak bir giriş yaparak sizlerden erkenden bilgi toplamak niyetindeyim. Bilenleriniz vardır Interrail denilen bir olay var, genç gezginlerin trenlerle avrupada ucuza gezmesini sağlayan bir sistem. Ben 2010 yılında bu geziyi yaptım ve şu anda da Türkiye de bu geziyi yapan/yapmak isteyen İnterrail Türkiye adlı bir Facebook Grubunda olan arkadaşlarla ufak-büyük organizasyonla Türkiye içinde elimizden geldiğince gezmekteyiz.

Şimdi, son olarak kafalarımızda bir fikir şekillendi, yaptığımız en büyük etkinlik olabilir. Yaz aylarında (tarih henüz net değil) toplanabildiğimiz sayıya göre (takriben 20-30 kişi) bir kaç Karavanla Türkiye turu yapmak niyetindeyiz.

Fikirlerimiz şekillendikçe bu başlığı güncel tutmaya devam edeceğim. Şimdilik sizlerden tavsiye ve fikir almak, kah sohbet etmek kah yönlendirme almak niyetindeyim. Türkiyede benim gördüğüm en aktif karavan topluluğu burada olduğu için fikirlerimizi şekillendirirken sizlerin yardımlarınızı almak isterim.
Genel olarak
- Karavan Kiralamak (prosedürü nedir, en ucuza nereden bulabiliriz, hangi sınıf ehliyet istenir)
- Karavan gezilerinde sistem (Şimdilik Genel Olarak) nasıl işler (Elektrik, su, lavabo, ocak, kaç yataklıdır, kullandığı yakıt, park sorunları)
- Türkiyede yaşanabilecek sıkıntılar
- Tavsiyeleriniz.

Henüz oluşturmaya çalıştığımız bir plan (umarım sizlerinden yardımıyla üstesinden gelebiliriz). Bu yüzden çok detaya girmemize gerek yok, olaylar netleştikçe daha spesifik olarak sizlerden yardım isteriz mutlaka.
Şimdilik hepinize teşekkürler, iyi gezmeler.

Etiketler
Ynt: Genç Kardeşlerinize Fikir&destek

MelihKara' Alıntı:
- Karavan Kiralamak (prosedürü nedir, en ucuza nereden bulabiliriz, hangi sınıf ehliyet istenir)
- Karavan gezilerinde sistem (Şimdilik Genel Olarak) nasıl işler (Elektrik, su, lavabo, ocak, kaç yataklıdır, kullandığı yakıt, park sorunları)
- Türkiyede yaşanabilecek sıkıntılar
- Tavsiyeleriniz.

Merhaba MelihKara gecikme için kusura bakmayın,

Kiralama prosedürü her firmanın kendine has olacağından web sayfalarından takip etmelisiniz.
Yüksek sezon dedikleri yaz mevsimi genelde pahalılar, düşük sezonda fiyatlar firma politikaları belirliyor ancak 1 hafta ve üzeri
kiralamalarda iyi teklifler alabilirsiniz.
B sınıf ehliyet ile sıkıntı yaşamazsınız.
Kiralayacağınız karavanın özellikleri farklı olabilir, en iyi yöntem firmadan çok detaylı kullanım bilgisi varsa yazılı bilgiler almalısınız.
Örnek; ısıtıcı bazı karavanlarda gazlı bazılarında mazot ile çalıştığından araca göre bilgilendirilmeniz iyi olur.
Türkiyede ege ve akdeniz dışında neredeyse kamping bulmanızda sıkıntı olacaktır. Gideceğiniz bölgelerde kamping yoksa otel ve
restoranlara 1-2 gün için konaklama imkanlarını mutlaka sorun.
Gidilen yerleşim bölgesinde polis ve jandarma birimlerine mutlaka bilgilendirme yaparsanız geceyi rahat geçirmeniz için iyi olacaktır.

Abi merhaba,

Ne gecikmesi estağfurullah ben de interneti kolaçan etmeye sık sık fırsat bulamıyorum, düşünmek fikir alıp vermek için uzun bir süremiz var, dert etmeyelim.
Ege ve Akdeniz dışında benim de şüphelerim vardı şimdi bulamayacağımıza emin oldum.
Peki Jandarma bilgilendirmesi neden gerekli?

Polis ve Jandarma devriye gezerken şüpheli görüp gecenin bir saatinde kimlik kontrolü yapmasına gerek kalmaz.

Devriye değişiminde yeni ekibi bilgilendirip güvenli bir gece geçirmenize katkı sağlamış olur.
Bazı karavancılar karakolu bilgilendirip en yakın uygun alanda geceyi geçirmeyi tercih etmekte. Önce güvenlik.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri