Alman Wohnmobiforumda konumuz Keşan, Gelibolu ve Çanakkale´de nerede kuzu çevirmesi bulabiliriz ve nerede yemek yiyebiliriz?
Çanakkale´yi gezmek isteyen yabancılar karavanlarını nereye parkedebilirler? Şehir merkezini gezmek ve lokantaya gitmek için.
Hüseyin Bey, benim takip ettiğim bir blog yazarı var. Onun sitesine baktım, kuzu çevirme için yer tarif etmiş. Şimdiye kadar bu arkadaş beni hiç yanıltmadı.
http://www.loplopculer.com/2010/12/kesan.html
Google mapte soyle bir nokta buldum ama emin değilim : 40.770889,26.698469
Az önce Kavaklık Et lokantasını telefonla aradım. Kuzu ve oğlak çevirme yapıyorlar.
Koordinatları :40.776868, 26.691350
Bahçeköy´deki "Musa´nın Yeri" ve yakınındaki Kavaklık Et lokantasını Alman Karavan Foruma tanıtacağım.
Belirtilen yerde bende satır köfte yedim. Mekan biraz salaş ama yemekleri lezzetli. O zaman yabancı plakalı 2 adet motokaravan vardı park yerinde. HAtta birisine mutfaktan elektrik çekiyorlardı.
Birde yazın oldukça fazla sivrisinek vardı.
Hasan Bey bugün Isviçre´den bir karavancı habere teşekkür ederek yola çıktı. Oldukça titiz bir insan ama yemekler iyiyse sorun yapmaz. Avrupalı karavancılar sivrisineğe alışkın ve tedbirlidirler. Çünkü Orta ve Kuzey Avrupa´da bir kampingte duman püskürtülse kampçılar sivrisinekleri rahat bırakın ayrıca duman bize de zarar verir diyerek ayaklanırlar ;D.
Hüseyin abi merhaba nasılsınız. Kuzu cevirme,yi görünce direk girdim malumunuz benim Sivas,da koyun cifliğim var O bölgenin koyunları kuzuları kuyruksuz olur etleri cok lezzetlidir şansınızdan bu senede kuzu fiyatları baya düşük seyrediyo bilginiz olsun. Saygılarımızla Tunay & Tugay