garmin etrex vista h, cihazı bilg. com porttan bağlamak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lasering Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,104

lasering

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Herkese merhabalar;

Tüm ihtiyacı olanların benim gibi 2 gece uğraşmaması için bu konuyu açıyorum.

garmin etrex vista h, (fotosu burada :http://www.garmin.com.tr/index.php?page=alt_kategori_1&kat=71&alt_kat_id=364) el gpsini bilgisayara nasıl bağladığımı anlatacağım.

öncelikle bu adresten :http://www8.garmin.com/software/MapSource_6162.exe mapsource6162.exe yi indirelim.

54 MB civarı olan dosyamızı indirdikten sonra, winrar yada jzip vs. gibi bir program kendi dizininden çalıştırıp, winrar yada jzip içinde iken jzip için file-open archive yolu ile açılan sayfadan MapSource_6162.exe yi gösteriyoruz. Program bu exe dosyasının içeriğini gösterdikten sonra, extract diyerek tüm dosyaları istediğimiz bir dizine çıkarıyoruz.

Sonrasında MSMAIN.msi dosyasını çift tık ile çalıştırıyoruz. Böylece 'önceki versiyon olmadığından yükleme yapılamadı' hatasından kurtuluyoruz. Program sorunsuz kurulacaktır. (xp service pack 3 te denendi).

Program kurulurken herhangi bir ilerleme durumu falan çıkmıyor, ancak yaklaşık 10 s sonra, başlat-programlar da mapsource görülüyor.

Arkasından mapsource tıklanır ve açılan türkçe arayüzde, aktar-cihazdan al (biraz beklenir (com girişine gps bağlı ve açık olacak, ayrıca gps menüsündeki main menu-setup-interface-serial data format burayı GARMIN olacak şekilde ayarlıyoruz)
), cihazdan al denilip biraz beklenince
ekran1.jpg
bu ekran görülür :smiley:

Al denilince de seçili bilgileri, bilgisayara çekecektir.


yukarıda yazılanlar denenmiş olup, işlem mantığı http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=http://www.mobinauts.com/topic/95352-mapsource-for-free/&rurl=translate.google.com.tr&anno=2&usg=ALkJrhiNoy8PsQuf7xFjeLQKSVH4Q4S1ZQ adresinden alınmıştır.

TİCARİ HERHANGİ BİR AMAÇ İÇİN KULLANILMASI UYGUN DEĞİLDİR !

yaşasın iki teker kardeşliği ve doğa sevgisi

saygılarımla

herkese iyi yolculuklar...
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,516
Mesajlar
1,519,152
Kayıtlı Üye Sayımız
172,175
Kaydolan Son Üyemiz
disciyolda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst