garmin dodkota 10

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan makara60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,649

makara60

Zirve
Mesajlar
1,066
Tepkime Puanı
974
Yakın zaman da almış olduğum garmin dokota10 cihazımı önce şehir içi daha sonrada arazide denedim.Bu cihazı almadan önce bu sitede dahil bir çok sitede kullanıcı yorumu aradım ama bulamadım,bu inceleme yazısını bu yüzden yazıyorum belki birilerinin işine yarar.Cihaz bu:
i-54364.jpg
[/url][/img]genel özellikleri burada yazıyor:][url=http://i-54364.resimlerimnette.com][/url]önce artıları: 1.gps alıcısı daha önce kullandığım navigasyon cihazıma göre(navitech 115)çok çok iyi 2.Şarz problemi yok kalem piller hem uzun süre gidiyor hemde iki yedekle heryere gidilir 3.navcity türkiye 81 il karayolları ve topoğrafya haritaları yüklü geliyor 4.türkçe menü mevcut ,türkçe kullanma kılavuzuyla geliyor.5.ben özellikle ormanlık alanlarda yol bulma özürlü olduğum için almıştım, ilk günden derdime çare olucağını gösterdi 6. motorsiklettede kullanıcağım için güneş ışığını yansıtmasından korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı,parlama yok.Eksileride bana göre şöyle:1.Harici hafıza kartı takılmıyor,850mb dahili hafızası yettiği kadar artık! 2.Cihazla birlikte kullanım kılavuzu ,kullanım cd si ve bilek kayışı geliyor.Bisiklet,motorsiklet yada arabanızda kullanmanız için herhangi bir aparat gelmiyor,garmin bunları ayrıca satıyor 3.ekranı oldukça küçük,sesli navigasyon özelliği,rota sapma uyarısı vs.yok.her yol ayrımında her kavşakta ekranı dikkatlice takip ediceksiniz,ben araç navigasyon özelliğinden memnun kalmadım.Sanırım türkiye turuna çıkarken bunun yanına bir de igo primo yazılımı olan büyük ekran bir araç navigasyonu alıcam,küçük ekranı takip ederken kaza yapmaktan iyidir.Cihazı henüz tam manasıyla iki gün kullandım ve ilk izlenimlerim bunlar,ne çabuk karar verdin de bu inceleme yazısını yazdın diyecek arkadaşlar olucaktır,şöyle cevap veriyim;bu cihaz alışmayı gerektirmiyecek kadar kolay kullanımı olan bir cihaz ilerleyen günlerde en fazla gözüm küçük ekranına alışacaktır başka da bir şeyin değişeceğini sanmıyorum.Şimdilik bu kadar, sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıcam.
 

Etiketler
Ynt: garmin dodkota 10

İnceleme için teşekkürler. Bende bu ürün hakkında sağda solda düzgün yorum bulamamıştım. Benim merak ettiğim cihaz kaç kanallı ?
 


Ynt: garmin dodkota 10

Ben de bu modeli almak istiyorum fiyatı makul olduğu için. Ama internette her üründe olduğu gibi bunun için de bir sürü karışık yorum var. Doğa yürüyüşlerinde nerede olduğumu bilmek için GPS cihazına ihtiyaç duyuyorum. Bu cihazla gelen Türkiye haritası ne kadar iş görür acaba?

- Kırsal kesimde köyleri ve ana yolları tespit edebilir miyim?
- Ayrıca yükseklik ölçümünü topografik haritalar vasıtasıyşa yapabildiğini okudum, bu doğru mu? Topografik harita sanıyorum ki her yer için mevcut olamaz. O zaman kırsal kesimde hangi yükseklikte olduğumu saptayamayacak mıyım ben?
- Yeni harita yüklemenin bedava yolu yok mu?
- Dahili hafıza yeni yüklemek isteyebileceğim haritalar için yeterli mi?

Ürünü alayım mı? Alternatif ne önerebilirsiniz? 500-550 TL civarı bir şey düşünebilirim en fazla.
 

Ynt: garmin dodkota 10

Merhaba, mesajınızı yeni gördüm.500 tl civarındaki gps cihazlarının genel özellikleri genelde aynı,ben size bu cihazı önerebilirim.Yükseklik ölçümünün haritayla alakası yok,uydu verileriyle alakalı.Uydu verisi aldığı her yerden yükseklik ölçüsü alabilirsiniz.Köy yolları ve ana yolları görebilirsiniz zaten navigasyon özelliği de var.Ancak sesli yönlendirme ve alarm yok,o yüzden navigasyon özelliğini kullanmak pek keyifli değil.bedava harita bulmak oldukça zormuş sanırım ama bu konuda çok da bilgi sahibi değilim.Umarım yardımcı olmuşumdur.
 



Ynt: garmin dodkota 10

Sağolun cevap için. Pazartesi günü sipariş vermiştim Hepsiburada.com'dan. Bugün kargoya vermişler. Deneyip göreceğim bakalım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,514
Mesajlar
1,519,130
Kayıtlı Üye Sayımız
172,172
Kaydolan Son Üyemiz
avukatomersefacanata

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst