GARMİN COLORADO 300 HAKKINDA BİR SORU,

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaferyangin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,562

zaferyangin

Ana Kamp
Merhaba Arkadaşlar,

Benim bir sorum olacak. Garmin Colorado 300 GPS im var. Çok memnunum. Bilinmeyen sokakları bulmada çok hassas. Artık çok ucuz cihazlar ile de bu işlem kolay ancak benim bu cihazı seçmemin en önemli sebeplerinden biri su geçirmezlik ( motosiklet ve doğa yürüyüşü için), yüksek hassasiyet ( < 5 m ), pusula, altimetre gibi özellikler. Ancak benim bir sorunum var. Aslında sorun değil sadece bilgisizlik. Araç şarjına bağladığımda cihaz otomatik bilgisayara bağlanıyormuş gibi veri aktarmaya çalışıyor. % olarak saydıktan sonra Garmin Gps fotosu ve Bilgisayar fotosunu ekrana getiriyor ve ben haritayı kullanamıyorum. Bir yerden buna müdahale edilmesi lazım ancak gps konusunda daha çok cahil olduğumdan takıldım. Kullanma kılavuzunu kaybettiğimden ordan da bakamıyorum. Bilgisi olan bir arkadaşımız varsa lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Etiketler
Ynt: GARMİN COLORADO 300 HAKKINDA BİR SORU,

Merhaba,

çözüm basit....

Hangi tür USB kablosu ile bağlandığınıza göre ayrı sonuç alırsınız. Mini USB lerin 2 türü var: Mini-USB Type-A veya Mini-USB Type-B. Piyyasadaki kablolar genelde Type-B cable - kutudan çıkanda budur - cihazın USB storage moduna girmesine yol açar. Type-A kullanırsanız normal GPS mode'da kalacaktır.

Ancak özel kablo aramanızda gerek yoktur, Type-B kablo ile de istediğimiz yapabiliriz (yani USB power adaptörü gibi kullanabiliriz).

1) Firmware güncellemeniz lazım (2.5 yada üstüne) - Bu adreste bilgiler var

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3889

2) Garmin/Setup ayarlara gidin Colorado nun Interface ayarını "Spanner" moduna alın.
the Interface to Garmin Spanner (goto Setup->System->Interface).

Bu ayar ile kabloyu taktığınızda Garmin otomatik storage moduna geçmektense size soracaktır (Evet / Hayır diye) . "No" derseniz, Colorado açık kalıp GPS e geçecektir ve USB den güç alacaktır bu halde iken Garminde veri alıp veremezsiniz.

Ynt: GARMİN COLORADO 300 HAKKINDA BİR SORU,

Çok teşekkürler. Hallettim dediğiniz gibi. Bir sorum daha olacak, bu şekilde pilleri şarj etmiyor mu bu cihaz? Alırken böyle bir farkının olduğunu söylemişlerdi 60csx den. Yanlış mı acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR