G SERİSİ RESİMLERİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nizamoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,237

nizamoglu

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar

Siteye yeni üye oldum ( Hus55 sağolsun)
Dikkat ettim de arabalarımızın resimleri sadece profilimizde var. Neden herkes görmesin diye düşündüm.
Ben başlatıyorum. Devamı gelirse sevinirim.
[attachment=1]

28012011100.jpg

Etiketler

Ynt: G SERİSİ RESİMLERİ

Selamlar Hüseyin Abi.
Arabaları çok sevdiğimiz bir abimizden aldık. Allah iyiliğini versin ...
Hus55 dir takma adı. Belki tanırsın ....
:smiley:))

sayın nizamoğlu ve hus55
snorkelli beyaz aracın snorkel araç bağlantısı yok bu şekilde sorun olmuyormu dala çarpma veya vibrasyon rüzgar vs dolayısı ile
ikinci sorum içerdeki hava filtresinin ağzını modifiye edip arkaya çevirmek gerekecek siz nasıl yaptınız.
ben bu hafta şnorkel takacağım bağlantı parçasını resmine bakıp aynısını yaparım.şnorkelide pahallı diye kit almadım kiti 560us cıvarı sadece 75us dış boru ve ağız filtresini aldım.
saygılar
photo yükleyemedim dosyayı kabul etmiyor orada bağlantı parçası resmi vardı

selam sayin motogezgin. hava filtre'nin iki turlu montesi var aslinda. birincisi en kolayi ve beyaza uygulanan teknik. filtrenin uzun boruyu kisaltip ve camurlugu icten borunun agzi kadar kesip ve flex hortum ile geri cevirmek. ordan da snorkeli bagli. bununkucuk dezavantaji ne? hortum olayi uzun... ama yine de orijinal setup dan cok daha iyi.
ikinci uygulama da soyle; filtreyi kucuk modifiye ile ters cevirip uzun borusunu da hemen hemen sifirdan kesip monte etmek. bu sekilde en az 1 metre hotum dan kurtulun ;) kesik hortum aku' bakar'ye bakar simdi. ordan kanati ecten kesip birde disdan kesip direk snorkele bagli. super kisa, super avantajli ! belki aziz resim ceker ve paylasir sizinle.

resimlerdeki silver G de benimdi, onun snorkel uzerinde geldi uk'den, ama baglanti yapilmamis :( o G bu hafta cikti boyadan. tekrar bana getirecek yeni sahibi de bir elden gecsin arac. o zaman snorkeli ikinci sekilde monte edeceyik. resim cekip paylasacam.

snorkelin aparat'a gelince, ben oyle para vermeyi acirim ne kadar da parayi acimasam! cook pahali, ve kolay yapilir. yeterki elimize gecsin bir tane orijinali. benim kirmizi cabrio da vardi snorkel, ve aparati yoktu. aslinda iyi bisey ama gerekmez. mercedes aparati askerin kirmamasi icin yapti, ne de olsa devlet mali !! titresim hic yoktu. biz tabii fabrikanin montesi gibi degil, cam direge daha yakin aldik ki istenirse yagmur oluguna monte kolu ilave edelim eger titresim oluras.

ama gerekmedi....

hus55

teşekkürler cevaplara....

ama biliyorsunuzki hava filtresinin hunisi öne kadar gelip hava alsın diye boyu, şekli rastgele yapılmamıştır.bildiğiniz gibi motora doğru hava girişi havanın girmesi ile boru boyunca oluşan venturi etkisi önemli değilmi.bu tip kesip biçmeler aslında fayda olsun derken zarara sebep olabiliyor yani güç kaybı vs bakımından.Hatta bazı performans filtrelerinde bu sebeple ters etkiler oluşur.

Ben bu şnorkeli süs olarak takmak istemiyorum belki çok derin sudan geçmem ama önde kalkan tozdan korunurum veya daha soğuk hava girişi sağlayabilirim diye düşünüyorum bu yüzden soruyorum hangi şekilde yapılırsa orjinal mesafe sağlanır veya daha iyi performans için denenmiş bir yöntem varmı (tabi teknik bilgiye dayanan)sizin isminizi yabancı forumlarda görüyorum belki oralarda bir bilgiye rastladınız

ayrıca resimleri yüklerseniz faydalı olur.mercedesin tavsiye ettiği takma şekli varmı

ali selam. hava filtrenin hortumun boyu ifade etmez. mb niye uzun yapti? mantikli olarak radyator yanina yananstirdi ki disdan BIRAZ olsun soguk hava alsin. bu buyuk bir
hata,mercedes bunun farkinda.
460 G'nin hava filtresinde venturi sistemi filterin icinde ali, o sistemi icinde bulunan pervaneye benzeyen yuvarlak plastik yapar.hortumun boyu sadece disa yanasmasi icin, mantikli olarak. ama mercedes bu sistemi 90 dan sonra iptal etti. bu sistemde mukemmel bir cut off tabii. snorkel su alir almaz icinde bulunan ayri bir hazne var,disinda uyarici sistem var. hava azalinca kirmizi renkde iisaret cikar. FILTER HAZINESI SU ALINCA MOTOR SONDURUYOR !!!
SUPER BIR SISTEM !!
461 ve 463 modelinde hava girisini camurluga yerlesdirdi. tabii, herkes snorkel sevmeyebilir diye snorkel'i opsiyon yapti.

buraya yazdigim snorkel bilgisi 1983'den belli topladigim bilgiler. tabii snorkel sadece askerin dusunulmusdu 80'li yillarda. sivil'de oncusu tabii ki australia.

teknik bilgin guzel ali, mercedes g serisini kutudan cikma modifiye istemeden en basarili arac olark uretti. ama heavy duty off road icin degil.ama rakiplere gore daha basarili.
ama bazen de tecrube de gerek. biseyi deneye deneye ogrenin..odeye, odeye..! ben cook odedim, halen oderim. ama ogrendiklerimi sizlere beles aktarmaya raziyim. herseyi bilmem, ama bisey yaziyorsam, uk'den, usa, fransa, brezilya,almanya,italya,spanya,izlanda ve bir cok ulkeden aldigim bilgiler ve edindigim arkadaslarmdandir.
selamlar saygilar hus55

sayın hus 55

Söyledikleriniz doğru ama hava filtresi içindeki plastik parça dışında havafiltresi dış borusunun boyu veya ekleyeceğimiz snorkel boyu motor performansını direk etkiler çoğu zaman negatif etkiler bunu biliyoruz.eskiden weber carb uzun borazan takardın başka devirde güç alırdın kısa takardın başka olurdu aynı mantık.burada mühim olan giren havanın miktarı kadar girdiği yerden emmeye kadar olan mesafeside bu yüzden ben takmadan evvel şu konuyu iyice öğrenip gerekirse ORC veya yurtdışında dizel modifiye eden bir garaj var oradan öğrenip ondan sonra yapacağım bu iş içime sinmedi.Ama sen seninkilerin fotoğrafını atarsan memnun olurum.Paylaşılmayan bilgi bana göre bilgi değildir yoksa bu forumlarda işimiz ne.

danilela baure konusurken selamlarimi soyle. ayrica sana neden kisa sase G icin cok da uygun olmayan orc yay satti, onu da sor ;) madem ki teknik olarak incelemek isten herseyi sana teknik olarak sunu soyleyim

orc'nin sattigi yaylar uzun sase G icin daha uygun oldugunu, kisa sase G icin fazla sert.sorsaydin daniela'ya,sana soyleycekti ;)

suspansiyon esneme azaliyor ;) [ ama yanlis anlama kardes, eger sen G'de uzun sure yuk tasiyacaksan, arkada karavan, trailer cekeceksen sorun yok.
titresimin bas nedeni ise shaftlarin ucunda bulunan u jointlarin eski aciya gore asinmasi,ve yukselmeden dogan aci farki asinma titresimi sagliyor.

aslinda en basarili yukseltme tekinigi altdaki link'de kardes ;)

http://www.g-wagenaccessories.com/index_files/Page339.htm

s

snorkel konusunu arastiracam ali.

ama sana tavsiyem su, snorkel degil de, sen yan camurluga havalandirma vent tak. 463 model gibi. o zaman havanin dolasim mesafesi kisa olur. resim bulayim sana, hatta snorkel hakkinda thread atayim buraya. insallah resimler acilir. acilmazsa uye olman gerekebilir...

evet, iste burda ! bakin bu arac ve sahibi bizim G camiasinda en cok taninan, en cok bilinen, en cok bilgisi olan,ve en guzel wolf dedigimiz G. umarim resimler sana faydali olur. olmazsa eger, sana tavsiyem mercedes almanya ile temas gec, ve bizimle paylas ogrendiklerini... ;) ben yine de link ve resim atmaya devam edecem..

1- http://www.pointedthree.com/disc/forums/showthread.php?tid=15910&posts=41&mid=171756&highlight=SNORKEL&highlightmode=1&action=search#M171756

bu link acilmazsa uye olamn gerekebilir.

183075_10150127294842281_785612280_6217284_2059799_n.jpg

CIMG7016.jpg

CIMG7025.jpg

CIMG7030.jpg

CIMG7026.jpg

ikinci monte metodun resimlerini buldum ! arac sahibi yeni zelanda'dan arkadasim sean. ben sean'in yaptigi sistemi cok begendim. bence hic negatif bisey yok.
mesafeler gayet kisa. original filtre kullanildi.

bence bu cok basarili olur. snorkel takmak gerekmez tabii... sen 461 tipi vent kullanabilin. ;)

1.jpg

2b hgffddd.jpg

3.jpg

4.jpg

nhjnmj.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri