Frontera Denge sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SNR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,349

Frontera Denge Sorunu?

• .

Kullanılan: 3 60.0%
  • .

Kullanılan: 2 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
S

SNR

Ziyaretçi
98 model 2.2 fronteram var. Arazide çok çok memnunum ama şehir içi konusunda sıkıntılarım var. Kasis hafif tümsek & çukur üzerinden geçişlerde aracın arka kısmında savrulma meydana geliyor. Servis ve bakıma götürdüm normal olarak karşıladır ama benim içim rahat değil ve memnum degilim. Bu konu ile ilgili sizlerden görüş ve yardım istiyorum Şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Frontera Denge sorunu?

ilk defa duyuyorum
2.2 sahibi arkadaşlar yardımcı olacakdır

4 çekerde sorun yok ama 2 çekerde oldugu zaman arka kısım zayıf kalıyor benim fikrim arka kısmın biraz hafif olmasından dolayı savurması

SNR' Alıntı:
4 çekerde sorun yok ama 2 çekerde oldugu zaman arka kısım zayıf kalıyor benim fikrim arka kısmın biraz hafif olmasından dolayı savurması

birgün görüşelim de şu savrulma neymiş bir göster bana da merak ettim ::smiley: ::smiley: halletmediysen tabi...

mrdnmz' Alıntı:
birgün görüşelim de şu savrulma neymiş bir göster bana da merak ettim ::smiley: ::smiley: halletmediysen tabi...

Benimde araç döner kavşaklarda direksiyonu tam kırınca ve ani gaza basınca arkadan savruluyor ama şikayetçi değilim ;D şaka bir yana arkadaki kauçukları bi değiştir istersen zamanla özelliğini kaybediyor.

Aslında bendede aynı sorun var sanırım, viraja girdiğimde 50-60 km hızla hafif bi çukur yada tümsek denk gelse arka taraf savruluyomuş gibi hissediyorum yani spin atıyomuş gibi, ben ya aracın yüksekliğinden ve tekerlerden kaynaklandığını düşünüyorum yada ben yüksek arabaya alışmadığım için bana öyle geliyor. Ama cuma günü karadeniz turuna çıkacağım düşündürüyo beni biraz.

Tuhaf bi durum değil dediğin olayı son yıllarda bizzat yaşıyorum hemde alası ile ama bunun tek sebebi aracın amortisör ve yay oranın büyük olması kısaca yerden yüksekte olması ve yaylarda esneme olduğu için metal yorgunluğu meydana geliyor çözümü yaylar değişecek, amortisör kuvvetlendirilecek !!! bu sorun 4x4 ler çoğunda ilerleyen zamanlarda meydana geliyor.. bu yüzden range roverlerin son kasaında bilidiğim kadarıyla çift yay sistemi var birisi aracı yukarı kaldırmayla görevli iken (standart bizdede olan) diğeri ise tekeri yere bastırmaya yönelik araçtan aldığı kuvveti yere doğru vuran bir yay sistemi imiş) spin atma olayına gelince 3 serisi bmw ne ise fronterada aynen öyle bi melet gazı kesme sabaha kadar döner :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR