Freelander'in Arazi Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rkayaci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,357

rkayaci

" 4x4 şart"
Yer
İSTANBUL
Web
www.kayaelektronik.com.tr
Arkadaşlar yabancı bir siteye üye olduktan sonra oradaki kullancııların freelanderla neler yaptıklarını gördüm ve biraz imrendim açıkçası. eee parça ucuz, işçiliklerin çoğunu kendileri yapıyorlar.

Aşağıda freelander'ın arazi performansını beğenmeyenlere ya da merak edenlere birkaç resim yolluyorum.

Saygılarımla

1H7U1859.jpg

1H7U1862.jpg

40600028.jpg

IMAGE_00064.jpg

IMAGE_00065.jpg

Etiketler
Ynt: Freelander'in Arazi Performansı

Demek yapılınca oluyormuş. Zaten bir türlü anlam veremiyordum insanların Freelander nefretine :smiley: sanırsam iyi bir cevap olmuş oluyor.

Quaxl' Alıntı:
En alttaki şahane. Bende mi aracımı o hale getirsem acaba :smiley:

en alttaki nin tavanıdaki delici veya sislerin takılabileceği fiber parça çok güzel değilmi? :smiley:

valla şahane. çok da masraflı bir iş gibi görünmüyor ama o kısmı belli olmaz tabi :smiley: rengi de çok yakışmış araca.

Bir tane de İngiliz plaka olmayan uygulama görseydim rahatlayabilirdim. Ben Ankarada ağlama noktasına gelmiş en az 5 tane adam tanıdım Freelander yüzünden. Kapak eğen, conta yakan, şanzıman değişip 1 hafta sonra anında bozulan. O çamurdan ve sudan geçen Freelanderların sonraki fotoları da olsaydı keşke...Malesef fotolara değil gördüklerime inanacağım...

umutcelikel' Alıntı:
Bir tane de İngiliz plaka olmayan uygulama görseydim rahatlayabilirdim. Ben Ankarada ağlama noktasına gelmiş en az 5 tane adam tanıdım Freelander yüzünden. Kapak eğen, conta yakan, şanzıman değişip 1 hafta sonra anında bozulan. O çamurdan ve sudan geçen Freelanderların sonraki fotoları da olsaydı keşke...Malesef fotolara değil gördüklerime inanacağım...

Bulabilirsem sana kendi 2006 modelimle geçtiğim nehir görüntülerini göndericem. bu bilgisayarımda olmayabilir ama bulup atıcam. Hatta beykoz offroad klübünün düzenlediği gezide ki resimlerde var. arac yarısına kadar kumlu deniz suyuna girdi. battı çıkamadı. bu tün arıza lambaları yandı. sudan çıkardık. asfalta çıktık 1 saatlik dinlenme ve temizleme den sonra söndü. halen ilave bir para harcamadan kullanıyorum.

Bu söylediklerin mutlaka olmuştur. Bu araçların güzelliği asfalta çıkıp 200 km sürat yapıp sonra istediğin yoldan gidebilmen. Zevk için arabayı kırıp dökme konusunda tabii masraflı olur. Sonuçta elektronik sistemleri oldukça fazla. Ama kullanıp ta bir tecrübe etseniz harika olurdu diye düşünüyorum.

umutcelikel' Alıntı:

Umut,

Aslında sorun araçta değil, aracı kullanamayanda :smiley:

Benzinli motorun suyunu, yağını eksik etmemek; düzenli olarak servise götürüp bakımını yaptırmak lazım...

Bir de ufak dipnot: Freelander kalkışta arazi şanzımanı yardımı ile ilk yolu alıyor ve belirli bir hızdan sonra normale dönüyor. Bu aksam aslında düzenli yağ değişimi yapılmış olsa, sorun çıkarmaz. Ama çoğu LR kullanıcısı, aracından yağ akmadığı noktada "gidip yağ alayım" demeye alıştığı için, bu parçalar yağsızlıktan birbirini yiyor. Kalkışta devreye giren parça ise ufacık bişi.. ama arazi şanzımanının olmazsa olmazı. Ve ne yazık ki, tek olarak değişmiyor. Sırf o parça yüzünden arazi şanzımanı değiştirmek durumunda kalabilirsin.

Buna yol açmak istemeyen Freelander kullanıcısı aracının "spor" araç olmadığını bilmeli ve de ani kalkışlar, lastik patinajları yapmamaya özen göstermeli.

Ayrıca, yeter be kardeşim: Eski bir LR kullanıcısı olarak, lütfen, LR'ye laf atacağına... Japon nezaketini ve saygını takınarak araca değil "kullanıcı hatası" 'na laf atmanı rica ederim. :smiley:

kolay gelsin.

umutcelikel' Alıntı:

Yorumsuz.. Geçişten sonra halen gidebiliyorlar....

Mayday_Mayday.jpg

IMAGE_00060.jpg

DSCF4316.jpg

edaghan' Alıntı:
Umut,

Aslında sorun araçta değil, aracı kullanamayanda :smiley:

Benzinli motorun suyunu, yağını eksik etmemek; düzenli olarak servise götürüp bakımını yaptırmak lazım...

Bir de ufak dipnot: Freelander kalkışta arazi şanzımanı yardımı ile ilk yolu alıyor ve belirli bir hızdan sonra normale dönüyor. Bu aksam aslında düzenli yağ değişimi yapılmış olsa, sorun çıkarmaz. Ama çoğu LR kullanıcısı, aracından yağ akmadığı noktada "gidip yağ alayım" demeye alıştığı için, bu parçalar yağsızlıktan birbirini yiyor. Kalkışta devreye giren parça ise ufacık bişi.. ama arazi şanzımanının olmazsa olmazı. Ve ne yazık ki, tek olarak değişmiyor. Sırf o parça yüzünden arazi şanzımanı değiştirmek durumunda kalabilirsin.

Buna yol açmak istemeyen Freelander kullanıcısı aracının "spor" araç olmadığını bilmeli ve de ani kalkışlar, lastik patinajları yapmamaya özen göstermeli.

Ayrıca, yeter be kardeşim: Eski bir LR kullanıcısı olarak, lütfen, LR'ye laf atacağına... Japon nezaketini ve saygını takınarak araca değil "kullanıcı hatası" 'na laf atmanı rica ederim. :smiley:

kolay gelsin.

Aracı alalı 1 sene oldu. Hava filtresi ve yağı dışında birtek silecek değiştirdim. Her arazi mesacarsından sonra detaylı temizlik ve incelem yaptırdım, yaptım. Hele bir geçiş varki orda ben aracın nasıl geçtiğini bilemiyorum. Hem çamur hem derin. Ve bunların hepsini resimlerdeki araçlar dahil benimkide standart donanımıyla yapmış olduğu düşünülürse. Milyon harcayıp yükseltme, kilit, MT yada AT lastik vs vinç olmadan yapab bana başka bir araç gösterebilirmisiniz.

saygılar..

umutcelikel' Alıntı:
Valla kulanmadım aslında, asfalt artı arazi için gerçekten cost effective olabilir. Ama gördüklerim korkuttu beni ;D

Seve seve seninle tura gideriz. yağmurlarda başladı. yakında bi freelander buluşması ayarlıycam. o zaman sende katıl belki biz kalırsak sen çekersin. yada arabayı satıp belki sende bize katılırsın. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR