Ynt: freelander&discovery
merhabalar...
konu hakkında kısa bir kaç yorumum olacak müsadenizle...
öncelikle bildiklerimi paylaşayım. araç servislerinin tavsiyesi kesinlikle freelander alacaksanız td5 değil td4 almanız. td5'ler land rover'ın kendi motoru ve evet maalesef sorunlu motorlar. benzinli olduğu taktirde de benim nacizane tavsiyem 1.8 almamanız. çünkü o 1.8 size vergiden başka hiiiiiç bir avantaj sağlamayacak. araç çekmeyecek ağır kalacak. hadi ufak gezi yapalım araziye çıkalım diyeceksiniz hareket etmeyecek sağlanacak yoracak.bir de üstüne güç/ağırlık dengesinden ötürü yakıt tüketimi yüksek kalacak. çünnkü siz o aracı kaldırmak için gaza basacaksınız bastıkça da daha çok yakacaksınız. eğer çok ağır araziye girmem, çocuk var, eşim kullanacak sıkıntı olmasın vs gibi düşünceleriniz var ise daha büyük motorlu bir freelander'ı tercih edebilirsiniz. ama peşinen belirteyim bu öyle bir hastalık ki durduramazsınız kendinizi

girdiğiniz arazi kesmez ya şuraya da gitsek ya dersiniz bu sefer de önünüze engeller çıkar. ha hakkını yememeyeyim bir arkadaşımıza ait td4 freelander'ın arkada kalan yapılı 5.9 cherokee'lere önderlik yaptığına şahit oldum ki araçta sadece yükseltme vardı. ama yine de bakınca asla bir discovery2 olamaz bu gerçek.
servis konusunda Land Rover ailesine hoşgeldim ben de artık buradayım diyorsanız servis maliyetlerini unutun ;D

;D en son dün ödediğim vergi ile bir kere daha fark ettim bu durumu ;D ama bir gerçek var ki hepsini yaptıktan sonra haftasonu gelse de biraz gezsem diyorsunuz

ve bunların hepsinin sonunda ya kırarsam endişeniz olmuyor. bu araçlarda kronik sorunlar var evet. zamanla siz süper de baksanız onlar çıkacak; evet...ama hadi yoldan çıkayım dediğiniz anda bir abimizin deyimi ile "Disco arazide asfaltta olduğundan daha sessiz"

yani sizi yolda bırakmaz....
bana kalırsa burada ne yakıta takılın ne servis maliyetine. sadece şunlara bakın:
- Eşiniz kullanırken ne kadar zorlanacak? ( bu konuda iddaam var disco2ye alışırsa freelanderdan daha rahat eder ve kesinlikle elinden alamazsınız

)
- vergi
bunları iyi değerlendirin ve benim şahsi kanaatim v8 disco2den şaşmayın. emin olun kullanınca nedne böyle söylediğimi çok daha iyi anlayacaksınız
saygılarımla