freelander&discovery

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oakdag Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,321

Ynt: freelander&discovery

bende aynı fikirdeyim oyüzden discovery alanında açtım konuyu
ancak yorumlarıda duymak isterim nihayetinde freelanderında işletme giderleri daha düşük,
gezen tilki oturan aslandan iyidir derler :smiley:

valla ben bi aralar freelander a bakıyordum arıza oranının yüksekliği dikkatimi çekmişti.
işletim gideri bir anda gider yani belli olmaz :D

kabul ediyorum daha hassas bir araç ancak disco2 de çok mekanik bir araç değil körük 3 amigo gibi arızaları var ,
zaten bu noktada takılıyorum ya önce zj lere bakıyordum vaz geçtim temiz bir zj bulamadım
discolar güzel ancak temizi zor diyorlar alıp 2. araç yapçam kısmetse hafta içi hanım çocuğu okula götürcek getircek malum servis şoforleri......
birde belki hafta sonları gezeriz biraz balık merakı var aman kimseye bulaşmasın.
birde yılda bir sefer tatile gidecez.
onun için diyorum acaba yatan aslan mı alsak :smiley:

Aslan yattığı yerden belli olur. Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır (Servis). :smiley:

mehmet bey,

siz bari böyle demeyin,
sanırım disco 2 niz var iskenderunda siz bine biliyorsunuz ben ankaradayım bizdemi srvisden çıkmıcaz elimizin altında yıldız sanayi var.
esas sizin güzel bir yorumunuza ihtiyacımı< var alırken nelere dikkat etmeliyiz

ARAÇLA İLGİLİ ÖNERİLERİM ŞUNLAR.
ARACIN MOTOR, ELEKTRONİK KISMI VE YÜRÜYEN AKSAMI (ŞASESİ) ÖNEMLİ GERİSİ TEFERRUAT. MUTLAKA BİLGİSAYARA BAĞLATIP DURUMUNU ÖĞRENMEK GEREKLİ. BAZI PARÇALARI FREELENDER A GÖRE PAHALI. EN ÖNEMLİ PARÇALAR BİRTANESİ ENJEKTÖRLER TANESİ 1 MİLYAR CİVARI 5 ADET. MOTORORU SÖYLEMEME GEREK YOK. TURBOSU ÖNEMLİ. PARÇA BULMA KONUSUNUNDA YADA SERVİS KONUSUNDA ZORLUK ÇEKMEZSİNİZ. ARAÇ SAĞLAM VE GÜÇLÜ. BEN 2 AYDIR KULLANIYORUM. 3-4 AY ARAŞTIRDIM. DİSCO 2 TD5 MANUEL DE KARAR VERDİM VE ALDIM. ÇOK MEMNUNUM ARAÇ KOLAY KOLAY ARIZA YAPMAZ. ÖNEMLİ OLAN ALMADAN ARACIN GEÇMİŞİNİ VE SERVİS DURUMUNU ÖĞRENEBİLMEK. KABORTA VE BOYA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL. MOTOR, ENJEKTÖR, TURBO, ŞANZUMAN , BEYİN, .... BUNLARI SERVİSE KONTROL ETTİRMEK GEREKİYOR.
DİSCOVERY GERÇEKTEN GÜZEL BİR ARAÇ VE BİR ÇOK ÖZELLİĞİ VAR. FREELENDER KULLANMADIM. DİSCOVERY BİNMENİZ VE BİR KERE TUR ATMANIZ YETERLİ HEMEN TUTULABİLİRSİNİZ. DİSCOVERY BİR ARAÇ DEĞİL BİR YAŞAM TARZI........
TUFAN TELİF HAKKINI SAKLI TUTUYORUM. İLK FIRSATTA HALLEDERİZ. :smiley:

mehmet bey,

sorumu okumadan yazdınız sanırım v8 bakıyorum,enjektör dizelde olur :smiley:
"v8 le td5 in yakıt tüketimi hemen hemen aynı" derler
bakımı v8 in daha ucuz.
td5 chiple iyi duruma geliyormuş ancak chiplenen araç bence çok makul değil,
landın onca mühendisi anlamadı da bizmi fark ettik eksik beygiri,
sonuçta nekadar beygir okadar tüketim havadan gelcek değil ya bu beygir ya yakıtı arttırcak yada motor ömründen yicek.

saygılar

Valla karar sizin. Ben pek V8 i tavsiye etmem. Teknik verilere bence bakın. 4000 cc silindir hacmi ile 2500 cc silindir hacminin yakacağı yakıt ortada. Ben daha güçlü istiyorum derseniz 4000 cc tavsiye ederim.

teknik.jpg

Bu arada eklediğim teknik bilgi 1999-2003 arası Discovery II (TD5-V8) teknik kitabından. Chip olayını bende tavsiye etmem.

landın onca mühendisi anlamadı da bizmi fark ettik eksik beygiri,

Konuyu bilmiyorum baştan sona da okumadım, mühendislere de saygım sonsuz, gel gelelim şu freelanderı yapan mühendislerden çok çeken var. Sonunda başa çıkamayıp land roverı Tata'ya sattılar. Böyle bir başarısızlığa imza atan mühendisim diye ortalıkta dolaşmasın. Hintliler bin kat iyidir, Land artık sağlam ellerde... :D

mehmet bey,

vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler,herkese faydalı oldu.
Ancak;
sizin verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak
td5 in karışık ortalaması dizel otomatic için,
10,3lt*4,16=42,84 krş ( http://www.opet.com.tr/tr/PompaFiyatlariGuncel.aspx?cat=4&id=33&city=8&sehir=ANKARA )
v8 in karışık ortalaması lpg otomatic ( burada lpg değerini ustaların dediğinden yola çıkarak "benzinde yaktığının 1-2 lt fazlasını tüketir")
(16,7+2)*2,74 =51,23 krş ( http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/Fiyatlar.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=%2ftr-TR%2fOtogaz%2fFiyatlar%2f&NRNODEGUID=%7bE219194D-F271-4CDC-B87B-A56537077BF8%7d&NRCACHEHINT=NoModifyGuest )

tüketim farkı km de;
51,23-42,84=8,39 krş.

yılda 5000 km yapsak,
8,39*5000=41,99 tl fazla tüketimi olur

sanırım disco2 ler arasında v8 bir daha vazgeçilmez oldu

zaten forumlarda araştırdığınızda lpg li bir v8 td5 ile hemen hemen aynı değerleri tükettiğidi.

benim merakım acaba bizim bilmediğimiz d2 ve fr kullanıcılarının bizlere tecrübeleri ile sabit bilgileri.

bu arada konu td5 -v8 değildi fr&d2 di konu başka yerlere gidiyor.
hepinize selamlar

merhabalar...
konu hakkında kısa bir kaç yorumum olacak müsadenizle...
öncelikle bildiklerimi paylaşayım. araç servislerinin tavsiyesi kesinlikle freelander alacaksanız td5 değil td4 almanız. td5'ler land rover'ın kendi motoru ve evet maalesef sorunlu motorlar. benzinli olduğu taktirde de benim nacizane tavsiyem 1.8 almamanız. çünkü o 1.8 size vergiden başka hiiiiiç bir avantaj sağlamayacak. araç çekmeyecek ağır kalacak. hadi ufak gezi yapalım araziye çıkalım diyeceksiniz hareket etmeyecek sağlanacak yoracak.bir de üstüne güç/ağırlık dengesinden ötürü yakıt tüketimi yüksek kalacak. çünnkü siz o aracı kaldırmak için gaza basacaksınız bastıkça da daha çok yakacaksınız. eğer çok ağır araziye girmem, çocuk var, eşim kullanacak sıkıntı olmasın vs gibi düşünceleriniz var ise daha büyük motorlu bir freelander'ı tercih edebilirsiniz. ama peşinen belirteyim bu öyle bir hastalık ki durduramazsınız kendinizi :smiley: girdiğiniz arazi kesmez ya şuraya da gitsek ya dersiniz bu sefer de önünüze engeller çıkar. ha hakkını yememeyeyim bir arkadaşımıza ait td4 freelander'ın arkada kalan yapılı 5.9 cherokee'lere önderlik yaptığına şahit oldum ki araçta sadece yükseltme vardı. ama yine de bakınca asla bir discovery2 olamaz bu gerçek.
servis konusunda Land Rover ailesine hoşgeldim ben de artık buradayım diyorsanız servis maliyetlerini unutun ;D :D ;D en son dün ödediğim vergi ile bir kere daha fark ettim bu durumu ;D ama bir gerçek var ki hepsini yaptıktan sonra haftasonu gelse de biraz gezsem diyorsunuz :smiley: ve bunların hepsinin sonunda ya kırarsam endişeniz olmuyor. bu araçlarda kronik sorunlar var evet. zamanla siz süper de baksanız onlar çıkacak; evet...ama hadi yoldan çıkayım dediğiniz anda bir abimizin deyimi ile "Disco arazide asfaltta olduğundan daha sessiz" :smiley: yani sizi yolda bırakmaz....
bana kalırsa burada ne yakıta takılın ne servis maliyetine. sadece şunlara bakın:
- Eşiniz kullanırken ne kadar zorlanacak? ( bu konuda iddaam var disco2ye alışırsa freelanderdan daha rahat eder ve kesinlikle elinden alamazsınız :smiley: )
- vergi

bunları iyi değerlendirin ve benim şahsi kanaatim v8 disco2den şaşmayın. emin olun kullanınca nedne böyle söylediğimi çok daha iyi anlayacaksınız :smiley:

saygılarımla

bu arada daha önce de belirttiğim üzere LPG'li disco2'nin yakıtı 47Lt LPG ile yaklaşık 250 Km. Benzinde ise 16-17 Lt. bu değerleri ölçüt alabilirsiniz sürekli ölçüm yapıyorum aracım ile ilgili...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR