Freelander 2.0 TD4 Yakıt Tüketimi ve Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,974

drsinan

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba..ben freelander 2.0 td4 hse almayı düşünüyorum fakat bazı endişelerim var.bu aracın gerçek yakıt tüketimi ne kadardır.ayrıca asfaltta otobanda ağır kalır mı?son sürat 160 diyor fabrika verilerinde.kullananlardan detaylı bilgi alabilirsem sevinirim.bir de bu araçlarda 4*2-4*4 seçme imkanı varmı düz yolda tasarruf açısından.ilginiz için şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Freelander 2.0 TD4 Yakıt Tüketimi ve Performansı

ist/ç.köy _ bodrum ev 700km.180.-tl civarında diesel alıyor. otoyolda 160km ile rahat sürüşü var.fazlasını zorlamadım.ancak 120km/h
sonrası yakıt artıyor.çooook ekonomik değil,ama fena da değil.slm lar.

s a bu araçlar sürekli 4 ceker yüzde 70 ön yüzde 30 arka itiş ve zorlandığında arazide tekerlere güç dağılımını kendi ayarlar yakıta gelince 90 95 arası normal devir de gidresen bir depo 800 km yapar ama basarsan devirsiz gidersen cok yakar saygılar.

teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için.

Kaan çelik' Alıntı:
s a bu araçlar sürekli 4 ceker yüzde 70 ön yüzde 30 arka itiş ve zorlandığında arazide tekerlere güç dağılımını kendi ayarlar yakıta gelince 90 95 arası normal devir de gidresen bir depo 800 km yapar ama basarsan devirsiz gidersen cok yakar saygılar.

Deponun hacmi kaç lt?

Herkese selamlar,
her depoyu ölçüyorum 350 TL/km nin altına düşüremedim yanlız geçen yıl trabzon seyahatimde 120-130 km sabit hızla 750 km yapmıştım bir depoyla.. bu arada depo kapasitesi 60 litrenin çok az üstünde..

drsinan' Alıntı:
arkadaşlar merhaba..ben freelander 2.0 td4 hse almayı düşünüyorum fakat bazı endişelerim var.bu aracın gerçek yakıt tüketimi ne kadardır.ayrıca asfaltta otobanda ağır kalır mı?son sürat 160 diyor fabrika verilerinde.kullananlardan detaylı bilgi alabilirsem sevinirim.bir de bu araçlarda 4*2-4*4 seçme imkanı varmı düz yolda tasarruf açısından.ilginiz için şimdiden teşekkürler
aracın deposu 65 lt ve şu anda yaklaşık 250 tl ye doluyor.. yakıt tüketimi elbette bir otomobile göre fazla ama aracın yaklaşık 2 ton ağırlığında olduğunu göz önüne alırsak kanımca cüssesine oranla az yakıt harcıyor. 4*4 seçeneğini değiştirme şansınız yok,sürekli dört çeker konumda ilerliyor..ancak terrain response özelliği sayesinde farklı yol koşullarında tekerleklerin gücünü kendisi otomatik ayarlıyor. bu da her türlü yol koşulunda ilerlemenize olanak sağlıyor! 6 aydır 2011 model freelander 2 kullanıcısı olarak size aktabileceğim izlenimlerim bunlar..

KARDEŞ BENDE 2006 FREELANDER VAR YAKLAŞIK BİR YILDAN BERİ KULLANI YORUM ÇOKMEMNUNNUM AMA ÇOK MEMNUNUM RAHAT VE GÜVENLİ BİR MAKİNA YAKIT ÇOK DEĞİL 350 360 ŞEHİR İÇİÇNDE 290 300 ÇİVARINDA ŞEHİRLER ARASI YAKIT YAKIYOR KARDEŞ LAND ROOVER E BİNİYORUZ OKADAR DA YAKSIN FEDA OLSUN LAND A HA KARDEŞ 4 2 4 2 SEÇME ŞANSIN YOK SEÇMEYEDE GEREK YOK DAĞ TEPE DÜZ RAMPA HİÇ SORUN YOK YETERKİ KENDİNE GÜVEN BAS BASABİLDİĞİN KADAR MERSİNDEN SAYGILAR ALLAH HERKESE NASİP ETSİN İNŞAALLAH SEÇKİN ALİ MERSİN

Moderatör tarafında düzenlendi:

100 km sabit hızla tek depo 800 km yol gidersin. araç gerçekden asi ve atak.yakıt tuketımınde uzun suredır rav4 kullanan birisi olarak mükemmel der geçerim :smiley:

Merhaba,
2000 model 2.0 TD4 GS almayı düşünüyorum, yaşı gereği yakıt tüketimi artmış mıdır 40 kuruşları bulur ve aşar mı?
250000 km bu araç için ekstra problem demek midir, performans düşüşü ve arıza sıklığı fazla olur mu?
Ankara içinde iyi usta tavsiyelerini hem aracı göstermek için hem de sonrasında yardım almak için rica ediyorum.
Teşekkürler.

Merhaba,
2000 model 2.0 TD4 GS almayı düşünüyorum, yaşı gereği yakıt tüketimi artmış mıdır 40 kuruşları bulur ve aşar mı?
250000 km bu araç için ekstra problem demek midir, performans düşüşü ve arıza sıklığı fazla olur mu?
Ankara içinde iyi usta tavsiyelerini hem aracı göstermek için hem de sonrasında yardım almak için rica ediyorum.
Teşekkürler.
2009 yılında 1.8 benzinli freelander araç kullanıyordum(profil resmindeki araç) lpg uyum sağlamadı.motor aracın kendi ağırlığını taşıyacak güçte değildi motor küçük olduğundan daha fazla debriyaj yakma problemi ile karşılaşıyordum.fakat şu anda td4 kullanıyorum.motor çekiş gayet başarılı.Yakıt yazılanlar gibi basarsan yakar, ki her araçta böyledir.yinede 40 kuruş altında bir yakıt tüketimi söz konusudur.yinede işim gereği memnuniyetle bindiğim aracı satmak durumundayım ilgileniyorsan ilan numaram 321085578

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR