Fotoğraflarımda Görünen Leke

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,248

sisdagili61

Zirve
Yer
Beşikdüzü, Trabzon ve Çanakkale
Merhabalar,
Birçoklarımızın olduğu gibi bizimde bir adet fotoğraf makinemiz var, nikon D80 modeli.
Yakın zamana kadar bir sorun yoktu fakat bir süre önce fark ettikki çektiğimiz fotoğraflarda leke var, filtreyi, merceği sildim temizledim leke hala yerinde duruyor.
Tahminim içeriye toz girdi veya başkabirşey oldu, halbuki bu makineyi yağmurda filan kullanmadık çanta içerisinde ve satınaldığımızda kutusundan çıkan neme karşı olan ürünlerle beraber duruyor.
Bu olay acaba neden olmuştur ve nasıl düzeltilir.
Eklemeye çalışacağım fotoğrafta şikayet ettiğim leke görünüyor.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Kalın sağlıcakla.

DSC_0076.jpg

Etiketler
Ynt: Fotoğraflarımda Görünen Leke

Selamlar
lens'in iç tarafınızı da sildiğiniiz varsayarak, "bence" sensor'Un uszerine toz kondu. Nasıl oldu derseniz, bu cihazlar "toza karşı mühürlü" değilller. Hele hele lens değiştiriyorsanız, kesin o arada girmiştir içeri. Benim kameralarımda da sık sık oluyor, sensor temiliği de dertli bir iş değildir. Uzman bir fotograçı hemen halleder. iyi günler dilerim, reha

reha bey'e katılıyorum . eğer lenslerde birşey yoksa,sensörden kaynaklandığını sanıyorum.

Merhabalar,
Bu gün başka bir lens kullandım, leke yerinde duruyor.
Çanakkale'de bu işi yapabilecek birisi bulabilirmiyim bilmiyorum, hani veririz daha büyük sıkıntı çıkartır.Galiba İstanbul yolu görünecek.
Kalın sağlıcakla.

Selamlar
o zaman sanırım durum kesinleşti. Sensor uzerine toz düşmüş. Dikkat edilecek hususlar (bildiğim kadarı ile)

- sakın sensora "üflemeyin" (minicik tükürük taneleri durumu daha fena yapar)
- tazzikli hava vermeyin (basın sensor e zarar verir
- asla ve asla dokunmayın (derinizdeki yağ çok zararlıdır)

Maalesef Nikon makinaları bilmiyorum ama Canon'lar da "sensor temizleme" menu secenegi var, bunu çalıştırınca, Aynayı kaldırıyor ve arkasından sensor'u direkt gorebiliyorsunuz. eğer, "ufak hava pompalarından" bulabilirseniz, onunla "sensore biraz uzaktan" hava üfleterek temizleyebilirsiniz. Bu seçenek "eminim" Nikon'da da mevcuttur. Ben bu şekilde hallediyorum işimi. iyi günler dilerim, reha

Reha bey,
Tavsiyeleriniz için çok sağolun fakat bu temizlik işi beni aşar, bu işi ben yapmaya kalkarsam hiç kimse birdaha bu makineyi adam edemez.
Galiba en akıllıca iş servise gitmek olacak.
İlginiz için teşekkür ederim, sağlıkla kalın.

Aynı problem bendede vardı,servise götürdüm 1 saat sonra temizleyip bakım yapıp verdiler.Artık bu problemim kalmadı.

Ben Çanakkalede yaşıyorum burada güvenerek makine bırakılabilecek biryer aradım bulamadım.
Bir fotoğrafcı dükkanına gittim serviste bir eleman vardı inanın yalan değil elemanın üstü başı elleri masasının üstü toz, kül pislik içinde baktımki o dükkana iş yaptırılmaz.
Artık İstanbul'a gidince orda yaptırmaya karar verdim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Selamlar
aslında "dikkat ederseniz" operasyon basit.. Sadece "küçük pompalar" var "çok hafif hava üfleyen" onlardan edinseniz, siz de yapabilirsiniz. iyi günler dilerim, reha

Reha bey bilgileriniz için çok teşekkür ederim, bu iş ince iş beni aşar.Evet yıllarca minkale ve cetvel kullanıp ölçtüğümüz arazilerin haritasını çizdim çoğunluk 1/2000 ölçekte ne elim titrerdi ne gözümden birşey kaçardı, sonra planımetre denilen aletle yüzölçümü çevirdim oda harbiden ince iş tir.
Fakat üstat bu iş beni aşar gibi ya birinden görüp öğreneceğim veya hiç bulaşmayacağım.

Keşke yakın olsaydınız Reha bey,
Belki ben birkaç günlüğüne İstanbul'a gelebilirim emlak vergisi ödemek için işte o zaman bir şekilde o işide çözmeye çalışacağım,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR