Mirat’ın Puslu Fotoğraf Atlası 7. Bölüm Yayında!
Dinlemek için tıklayın!
Bu bölümde “Fotoğraf Koleksiyonu Nedir?" ve "Nasıl Yapılmaz?” sorusuna puslu bir fotoğraf atlasında ama bir o kadar da keskin bir mercekten bakıyorum. Bunun için dürbünümü İstanbul Istanbul Modern | Istanbul Museum of Modern Art Fotoğraf Koleksiyonu'na yönelttim.
Sadece biriktirmekle koleksiyon olmaz; mesele itinayla seçmek, zamanı anlamak ve geleceğe görsel bir iz hatta miras bırakmaktır.
Dinlerken “koleksiyon” kavramına bakış açın biraz sarsılabilir… Belki de tam zamanıdır...
Ayrıca bölümün sonunda sizlerden gelen üç soruya da cevap veriyorum.
- Neden Mirat’ın Puslu Fotoğraf Atlası'na konuk almıyorum?
- Orta Format, bana ‘format’ mı attı da mı, “Gölgelerin Gücü Adına mı? Hadi Canım Sen de” yazım bulunamadı? Gerçi ben sayısal arkeoloji yöntemleriyle İngilizcesini bile buldum. İlgilisine ulaştırdım cicim. Yalnız şok 1984’sünüz size yakıştıramadım.
- Fotoğraf festivalleri [212 (güncel) ve Bursa (Aralık-Ocak)] hakkında ne düşünüyorum? Neden Mirat’ın Puslu Fotoğraf Atlası'na konuk almıyorum? Bu organizasyonlara dahil bile olmadan, Cenk Mirat Pekcanattı Eleştiri Ödülü (Detayları yakında...) ile nasıl destek olurum?
Bölümde kullanılan müzik parçası:
Grey Grey Joe by Blue Dot Sessions
"Bu podcast serisinde yer alan röportajlar çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir. Yerel servis sağlayıcısına bağlı olarak, internet hızındaki değişkenlikler nedeniyle ses standardında yer yer dalgalanmalar yaşanabilir. Anlayışınız için teşekkür ederiz."
"Mevcut teknik imkânlar dâhilinde kaydedilen bu ses kaydını, maksimum verim alabilmeniz için kulaklıkla dinlemeniz tavsiye edilir."
Keyifli Dinlemeler!
Tarafıma iletmek istediğiniz soru, görüş ve konu önerilerinizi
froginpain@gmail.com adresi aracılığıyla iletebilirsiniz.