Fotoğraf Gezileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mavimor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,149

mavimor

Kamp II
Yer
istanbul
Önümüzdeki günlerde sitemizin fotoğraf gezilerini harekete geçirmek için hazırlıklar yapıyoruz. Öncelikle rotalar belirleyip, belirlediğimiz rotaları etkinlik takvimine eklemek istiyoruz.Sitemizin çok güçlü bir Offroad grubumuz var. Offroad grubu ile birlikte fotosafari turlarına da planlarımız içine aldık.

Öncelikli olarak Sinan'a Saygı gezilerimizin son rotasını bitireceğiz. Bununla ilgili kısa bir zaman içinde etkinlik açılacak.

Önümüzdeki günlerde yapabileceğimiz diğer rotaların bazıları:

- Beyoğlu-Galata
- Balat - Eyüp - Pierre Loti
- Şile - Ağva
- Kazdağları
- Abant
- Yedigöller
- Çanakkale (25 Nisan Haftası düşünülüyor)
- Menekşe Yaylası
- Soğucak Yaylası
- Delmece Yaylası - Çınarcık Tepesi
- İnceğiz Köyü
- Cide
- Kastro

Bunların bazıları Mert ile birlikte belirledik.

Rotalar konusunda her türlü öneriye açığız. Öneriler doğrultusunda zaman kaybetmeden gezilerimize başlayacağız.

Fotoğrafçı arkadaşlardan biraz ilgi bekliyoruz:smiley:

Etiketler
Ynt: Fotoğraf Gezileri

Off_Road grubu , fotoğrafla ilgilenen arkadaşlarımızla beraber istediğiniz rotalara gitmekten son derece memnun kalacaktır..Bizler hep hazırız :smiley:

Afyonkarahisar Frig Vadisini unutmayın, hatta bu sıralar İstiklal Caddesinde Yapı Kredi Vedat Nedim Tör müzesindeki Frig Sergisini, gördükten sonra Afyonkarahisar Frig Vadisi fotoğraf gezilerine mutlaka eklenmesi gereken bir yer olcaktır.

ee şey izninizle bir iki sorum veya önerim olcek ;)

soru 1 - fotograf etkinliklerinde aylık bir takvim belirlemek şimdiden zormu olur?mesela ocak şubat etkinliğini şimdiden bilsek...etkinlikleri belki aylara bölebiliriz
soru 2- offroad da çok güzel kareler varmış pz günü azcık tecrübe edindik :smiley: hatta ben aralık ayındaki keşif gezisi fotograflarına bayıldım ,lakin biz onları yavaşlatmazmıyız?s onra bizden sıkılmasınlar :smiley:ya da kızmasınlar :smiley: alimallah kızdırırsak ne yaparız sonra ;D

sanırsam ilk aklıma gelen endişelendiren bunlarmış :smiley:

haberlerinizi bekliyorum arkadaşlar hertürlü rotaya varım.. bu arada objektif almak istiyorum bende 18-55 , 70 -300 var ama herzaman kullanabileceğim tabi kullanım alanlarına göre değişir ama bir fotoğrafçının yanından ayırmayacağı objektifi ne olmalı ve hangi markaları tercih etmeliyim.
sedat ah sedat....:smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

funda' Alıntı:
bu arada objektif almak istiyorum bende 18-55 , 70 -300 var ama herzaman kullanabileceğim tabi kullanım alanlarına göre değişir ama bir fotoğrafçının yanından ayırmayacağı objektifi ne olmalı ve hangi markaları tercih etmeliyim.

Bu konu hakkında fotoğrafçılık bölümündeki teknik ve ekipman altbaşlığında bilgi bulabilirsiniz. Alacağınız objektif sizin kullanım amacınıza göre değişir. Ben ikide bir objektif söküp takmak istemiyorum derseniz -makinanız nikonsa eğer- Nikonun 18-135 mm objektifini alabilirsiniz. Çok iyi bir objektif olduğu söylenmese de günlük kullanımlarda özellikle objektif söküp takma derdinden kurtardığı söyleniyor. Bir de özellikle ışığın yetersiz olduğu ortamlarda çekim yapabilmek için diyafram değeri yüksek -1.2,1.8 gibi- bir objektif edinmeniz faydalı olabilir.

evet nikon kullanıyorum .makineyle birlikten verilen objektif yeterli değil .70-300 her an kullanılmıyor söylediğiniz doğru kullanım alanına göre değişiyor . ben acemi sayılırım sedat'ın öğrencisiyim :smiley::smiley::smiley: ama elimdeki objektifle öğrene bileceğimi zannetmiyorum cektiğim çoğu fotoğraftan zevk almıyorum ... teknik ekipman bölümünü inceledim azda olsa ama sizin gibi kullanan arkadaşlardan bilgi almak daha doğru olur diye düşündüm . teş ederim .

teknik ve ekipman altbaşlığında söylediniz gibi benim kullandığım makine ile ilgili objektif bilgilendirilmesi yapılmış . tekrardan teş ederim ..

funda' Alıntı:
ama elimdeki objektifle öğrene bileceğimi zannetmiyorum cektiğim çoğu fotoğraftan zevk almıyorum ...

Rica ederim. Konu dağılıyor biraz ;D ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Çektiğim çoğu fotodan zevk almıyorum demişssiniz, eğer çektiğiniz fotoğrafları diğer insanların çektikleri fotoğraflarla karşılaştırıp da bunları söylüyorsanız, siz de bilirsiniz fotoğrafların çoğu ilk çekildiği haliyle kalmıyor, üzerinde çeşitli oynamalar yapılabiliyor. Çok harika dediğiniz bir fotoğrafın orijinal halini gördüğünüzde aslında sıradan bir fotoğraf olduğunu anlıyorsunuz. O yüzden diğer fotoğraflara bakıp da cesaretinizi kırmayın derim. :smiley:

toparlarız cümlenin sonunda:smiley::smiley: bu konu ile ilgili bilgi çemberimi genişletmem gerek oda bir gercek ..

sinan'a saygıyı gerçekleştiriyormuyuz arkadaşlar .

Sedat'la dün konuştuk bu geziyi. Duyuru için süre çok az dedi. Az bir sürede etkinlik yeterli düzeye ulaşamaz endişesi ile birdaha ki pazar düşünüyoruz geziyi dedi:smiley: Dolayısıyla 27 ocak 2008' de olacak. Sedat'ın yalancısıyım:smiley:

funda' Alıntı:
toparlarız cümlenin sonunda:smiley::smiley: bu konu ile ilgili bilgi çemberimi genişletmem gerek oda bir gercek ..

sinan'a saygıyı gerçekleştiriyormuyuz arkadaşlar .

Bu pazar için hava parçalı bulutlu ve güneşli ama uzun dönem tahmine göre haftaya çok bulutlu hava görünüyor. Takip edenler için geç sayılmaz :smiley:

mavimor' Alıntı:
Sedat'la dün konuştuk bu geziyi. Duyuru için süre çok az dedi. Az bir sürede etkinlik yeterli düzeye ulaşamaz endişesi ile birdaha ki pazar düşünüyoruz geziyi dedi:smiley: Dolayısıyla 27 ocak 2008' de olacak. Sedat'ın yalancısıyım:smiley:

Hadi Sinana Saygı gezisini bir an önce yapın da bizde güzel fotoğraflar izleyelim dimi ama ;D

biraz kapsamlı düşünüyor sedat bu geziyi. bu sıralar sinan'ın eserleri ile ilgili bir fotoğraf yarışması açılacak sanırım. bu yüzden kalabalık olsun istiyoruz.

caner' Alıntı:
Bu pazar için hava parçalı bulutlu ve güneşli ama uzun dönem tahmine göre haftaya çok bulutlu hava görünüyor. Takip edenler için geç sayılmaz :smiley:

Haftaya sakarya'ya mevsimlik çalışanlar için paketler götüreleçekti ordanda gelmek isteyen arkadaşlar olabilir .haftaya hava kötü olmasın bu arada arkadaşlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri