Fotoğraf Çekmek İçin Nereye Gidilir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan extraloob Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,748

extraloob

Ana Kamp
Yer
São Paulo/Brasil
Fotoğraf çekmek için nereye gidilir ?

arabaya atlayip doga tabiat fotograflari cekmek istiyorum bu baglamda nereye gidilir neler cekilebilir, sitenin yeni uyesiyim ama gorduklerime gore duzce - bolu - kıyıkoy vb. yerler fotografcilar icin guzel mekanlar sizler istanbula'a yakin olarak nereleri tavsiye edersiniz ?

Ps : fotograf makinam fazla kaliteli degil bu yuzden isi abartmadan hem gezi hem foto gibi dusunebiliriz ; haftasonu aktivitesi ;)

Ps 2: bu arada herkese merhaba ^_~

Etiketler
Ynt: Fotoğraf Çekmek İçin Nereye Gidilir ?

Sitemize hoşgeldin. Aslında sorduğun soru çok genel bir soru. Yani önce ne çekmek istediğine karar vermen gerekiyor. Sonra ona uygun ekipmanın varmı onları hesaplamak gerekiyor. Mesela ormanın içine girip mantar fotosu çekmek istersen, makro objektifin olması şart. Eğer çok renkli manzara tarzı fotoğraflar çekmek istersen yedigöller bu sıralar iyi fotoğraf yapar. Bir köy ve sakinlerini çekmek istersen uçmakdere veya şilenin köyleri de güzeldir. Sümüklü çocuk çekmek istersen de balat iyi fotoğraf yapar :D

Dediğim gibi tamamen ne çekeceğine bağlı.

aslında 7.2 mp pentax makina ile sony handycam var fazla abartı değil amatörler için makinalar 3-4 kişi pansiyonda kalacağımız yayla ova köy göl vb. gibi istanbula fazla uzak olmayan benzin parası sıkıntısını çok hissetmeyeceğim mini bir haftasonu etkinliği yapmak asıl derdimiz.

merhabalar

biliyorsunuzdur ama anlattıklarınızdan yola çıkarak
ağva'yı önerebilirim
hem kalacak yer sorunu yok
hem de yakınında nehir, ufak bir şelale (değil aslından ama iş görür), bir de ufak bir kale kalıntısı var
nehirde tekne ya da kuğu kirlayabilirsiniz

eğlenceli bir hafta sonu alternatifi olabilir

not: ben her gidişimde tranquilla da kalıyorum
çok da memnunum oradan

Barış

fiyat olarak nedir pansiyon tarzı uygun bir yerse ağva evet düşünülebilir bir kere kalmaya gittim gölden karşıya geçtik kısa bir geçişti orada ki motel tarzı yer sıcak güzeldi ama oradan abant'ta geçmiştik, bu sefer uygunluk babında ağva güzel gibi, teşekkürler öneri için.

http://www.agvarehberi.com/

ağva hakkında en kapsamlı bilgiye sahip site
otellerin linkinden güncel fiyatlarına da ulaşabilirsiniz

Şu mevsimde heryerde fotoğraf çekilir :smiley:
Çok uzaklara gerek bile yok..

Maçka Parkı, Yıldız Parkı, Belgrad Ormanı.. vs Günlük geziler yapıp inanılmaz güzel kareler yakalayabilirsiniz. Ağaçlar şu an rengarenk.. Yerlere dökülen yapraklarla görsel şölen..

İlla şehir dışı dersenizde bende Ağva, Kerpe civarı önerebilirim..
Kerpe de Otel Kerpe kahvaltı dahil 40 tl kişi başı..

teşekkürler efty, ağva - şile tarafları harika olacak haftaya muhtemelen gidiyorum fotoğrafları buradan paylaşırım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR