Forester Sorunlarıma Çözümü Bilen Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanwaller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,271

serkanwaller

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,
2003 model forester xt sahibiyim. Şu an için aracımda 60-100 km aralarında araba devirsizken ani gaza yüklendiğim zaman küt diye bir vuruntu ve sonra hiç birşey olmamış gibi araba fırlamaya başlıyor. Takozlar sağlam. Belki aks kafaları olabilir ama ustam onlar da iti gibi dedi. sizce nedir sorun. Bilgisi tecrübesi olan varmı.
Ayrıca diğer japon arabalarında da bildiğim kadarı ile bazı diğer marka modellerin parçalarının birbirlerine uyduğu.
Foresterlar için hangi marka model araçların parçaları uymaktadır. Çünkü bi parça araken çıkmacı da bile aracın subaru forester olduğunu öğrenen satıcı bir anda fiyatı 2 katına çıkarıyor. Mecbursan göz göre göre kazık yiyosun yada bilgi sahibi olup aracı götürmeden ve subaru demeden parça arıyosun.
Gerçi başka bir başlık altında da bu konuyu paylaşmıştım ama, KYB marka arka amortisörlere uygun, orijinal yaylar dışında daha sert bir yay arıyorum. Tabi ucuz ve uyumlu olmalı.
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Forester Sorunlarıma Çözümü Bilen Var mı?

Bende de benzer bir sorun var, 100 km gibi bir hızla giderken uzun yolda, sollama yapacağim zaman veya benzeri bir durumda ani gaza bastığımda 4. vitesten 3. vitese düşürürken bu ses çıkıyor. Önce şanzuman diye düşündüm ve işin ehli bir ustaya gitti, çeşitli testlerden sonra sorunun orada olmadığını söyledi. Takozlar yırtılmıştı, onları değiştirdik başka bir yerde. Ses biraz olsun azaldı ama ne yazıkki tam çözüm olmadı. O hız aralığında fazla gaza yüklenmemeye çalışıyorum şuan için.

Bizim araçlara Mitsubishinin parçaları uyumlu genel olarak. Ama parçasına göre değişiyor tabiki.

Merhaba,

Aynı sorun benim 2003 XT'm de var. Sorunun kaynağını bulursanız bize de haber verin.
Parça ihtiyacınız konusunda detay verirseniz ucuza temin etmeniz konusunda tavsiyelerde bulunabilirim.

aracınız otomatikmi?

bunun gibi bazı vuruntuların birsürü sebebi olabiliyor

arka difransiyel taşıyıcı takozları, ayna mahrutideki boşluk, yine difransiyel iç bilyalarında oluşan deformayon yada ömrü azalmış otomatik şanzıman vs vs
vites değiştirmeden bile kaynaklanabilir..... ben ön difransiyelimi yeni revize ettirdim şimdide arkada sorun var ancak sizin dediğiniz gibi 60 100 arası değil ilk kalkışta yada 2. vitese geçerken bir vuruntu oluşuyor.... sebebide dediğim gibi arka difransiyel....

bunun dışında subarunun diğer markalarla(nissan, toyota) aynı olan parçaları hava filtresi koltuk ısıtma cam açma düğmeleri gibi parçalardır, bunun dışında farklı markayla aynı olan hiçbir parçasını görmedim.....

Arka diferansiyelin nesinden/neresinden kaynaklanıyor bu sorun peki? Kaça mal olur yaklaşık?

GezenGen' Alıntı:
Arka diferansiyelin nesinden/neresinden kaynaklanıyor bu sorun peki? Kaça mal olur yaklaşık?
arka difransiyl taşıyıcı takozları olabilir ayna mahrutideki boşluk priz bilyalar olabilir, difransiyelin komple revizyonu 2bin tl yi aşar ancak araç otomatikse difransiyelle ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmam, çünkü bunun oluşma sebebi, ani kalkışlarla yürür aksama fazla yüklenmektir ve otomatik araçlarda fazla bir yüklenme söz konusu olamaz, benim aracım manuel olmasına rağmen yeni azıralandı, aracım 335 bin km de....

Nerede kaça yaptırdın/yaptıracaksın arka takımı? Ses sanki önden geliyormuş gibi geliyor bazen ama tamda emin değilim, çok anlık birşey çünkü.

doğan ustaya yaptırdım 2500 tl maliyeti oluyor(sadece ön dif.) ancak söküldüğü zaman contadır keçedir illa değişmesi gereken şeyler oluyor bunlarda maliyeti biraz arttırıyor ancak çok ufak bir mebla....

Çok iyi paraymış. Valla harcadığım/harcayacağım parayla başka bir araç alınır ikinci el neredeyse ::smiley:

Aracımda ani yarım gaz veya tam gaz yaptığımda aracın vites düşürmesine gerek olmadığı durumlarda bile bu vuruntu devam ediyor. Sanırım motordan kaynaklanıyor. 2 yetkili servis ile bu konuyu paylaştım. Olabilecek heryer bakıldı. Araçta anormal bişi yok. İşin komiği serviste denemeye çıktığımızda tam anlamı ile problemi gösteremiyorum ama servisten çıkar çıkmaz sıkıntı devam. İnsan kendini problem hissediyor. Ancak bu çok canımı sıkmaya başladı. Bi şekilde çözücem inşallah. Turbodan kaynaklanabilirmi acaba ne dersiniz. Yada motor ile alakalı şurdan olur diyebileceğiniz bişi varmı? Aracım lpg li ama benzin de de yapıyor. Benzinde daha az hissediliyor. Ateşlemeden olabileceğini düşündüm. NGK'nın Forester lar için üretmiş olduğu LPG ye özel İridyumlu bujilerini aldım ama çözüm olmadı. Ateşleme bobinlerinden mi diye düşünüyorum bi tanesini bi servisin iş güzerlağı nedeni ile değiştirmek zorunda kalmıştım. Diğerlerinide temizlettim. Yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Bende motorun her yerine baktırdım ancak en sonunda sorunun şanzımandan kaynaklandığını öğrendim. Fazla yüklenilmezse bu şekilde kullanılabilirmiş iyice bozulana kadar.

Gezengen haklı olabilirsiniz ama bilgi ve terübelerime istinaden şanzıman bana pek olası gelmiyor, çünkü dediğim gibi araç vites düşürmediği halde vuruntu yapıyor. Eğer vites düşürse bu ani gaza basma sırasında haklı olabilirsiniz. Eğer şanzıman dişlerinden birinde problem olsa sürekli yapar diye düşünüyorum. Motorun yakıt, ateşleme veya hava emiş sistemi ile ilgili olabilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi 2 yetkili servisten de bir sonuç alamadım. Ayrıca kendi ustalarımdan da ama onlar subaru araçlara yabancılar. Aklıma bu ara Turbo dan olabilirmi düşüncesi takılıyor.

Vites düşürmediği zaman için net birşey diyemem ama benim gibi vites düşürürken sorunu olanlarla için sorun şanzıman (ki iyi denilen bir şanzımancıya da götürmüştüm aracı). Turbo değildir %90 ihtimalle, turbo da sorun olsa araç hiç gitmiyor. Sorun sübap ayalarında olabilir diye düşünüyorum.

Subap ayarlarını bende düşünmüştüm ve burdan olmayacağını şu an için bir ayar bozukluğu olmadığı söylendi yetkili servislerce.

Kimseyi kötülemek istemem ancak yetkili servis adı altında faaliyet gösteren ancak içinde o aracı tanımayanlar olabiliyor. Yetkili de olsa yetkisiz de olsa benim için usta önemli. Nitekim zamanında yetkili diye götürdüğüm servisten muzdarip benim gibi çok insanla tanıştım. O sorunları giderene kadar inanılmaz çok zaman ve para harcadım. Başka yerlere daha gösterin derim.

Sizinle hem fikirim bende bu konuda muzdariplerden biriyim. Deneme yanılma yoluyla çözüm arayan ustalar ve bunun yanında bak sorun kalmadı deyip göz göre göre yalan söyleyip paranı almaya çalışan yetkili servis ve ustalardan tiksiniyorum. Buralarda çözüm aramaktan başka çare kalmıyo kandırılmamak veya sıkıntıları gidermek için. Umarım subap ayarı değildir çünkü Cadde Motor 2-3 bin lira civarında fiyat çekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR