Forester Sorunlarıma Çözümü Bilen Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanwaller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,273
Ynt: Forester Sorunlarıma Çözümü Bilen Var mı?

Umarım ondan değildir, cidden çok iyi para 2-3 bin TL.

Etiketler

Merhaba arkadaşlar,
Bahsetmiş olduğum sorunum ile alakalı bir gelişme yok. 3-4 yetkili servis ve sanayideki sıradan ustalar ile görüşmem bu araçlardan gerçekten TR'de anlayanın olmadığı yada bana denk gelmediğine karar verdim. LPG'de ciddi olarak hissedilen benzinde az olarak hissedilen orta hızlarda ara gazlardaki vuruntunun şanzımandan olabileceği servislerce söyleniyor. Fiyat ise birkaç parça değişimi ve biri 5-6 bin tl diğeri 10-11 bin tl olarak belirtti. Geçen başka bir ustaya uğradığımda one yahu biz ford focus komple otomatik şanzımanı 2-3 bin liraya değiştiriyoruz diyerek benimle dalga geçti. Aracımın fabrika manuelllerine daha önce bulmuştum. Şanzıman kısmında ilgili arıza ile için aşağdaki açıklamalr bulunmakta.
Shock occurs when accelerator pedal is released at medium
speeds.
• TCM
• Throttle position sensor
• ATF temperature sensor
• Line pressure duty solenoid
• Control valve
• Lock-up damper
• Engine performance
• 2-4 brake duty solenoid
• 2-4 brake timing solenoid
• Low clutch timing solenoid
Gene araştırmalarımdan 2003-2004-2005'lerde benzeri sorunlar olduğu bazılarında Transmission Control Module (TCM)'ye yazılım atılarak düzeltilebildiği oldu. Throttle Position Sensor (TPS) ise yani gaz kelebek sensörü eğerarızalı olsa mutlaka başka hızlarda yada başka bir şekilde anlaşılır diye düşünüyorum. Ancak diğer otomatik şanzıman ekipmanları nedir pahalımıdır kim değiştirir nasıl olu bilgim yok.Engine performance'dan olduğunu sanmıyorum çünkü aracımda başka hızlarda yada herhangi bir problem yok. Aslında çok da rahatsız etmiyor ama ben biraz titizim sanırım. Özellikle LPG'de hissedilir olmasıda anlaşılır değil eğer problem şanzıman ise.
Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.
Herkese selamlar.

Otomatik şanzımanla doğrudan ilgisi yoktur. Sorunun gaz kelebeği veya o ekipmanlarla ilgili olması daha muhtemel geliyor bana.

Peki bunun sorun olduğuna emin misiniz? Motorun güçlü olmasıyla alakalı olabilir mi? Benim aracımda da benzer bir durum var ve ilk başlarda biraz korkuttuysada şimdi rahatsız etmiyor hatta hoşuma gidiyor. Aynı duruma başka güçlü motorlu otomatik vitesli araçlarda da rastladım. Normal geliyor bana yada aynı şeyden bahsetmiyoruz.

Yıllardır çeşit çeşit araç kullandım bunun normal bişey olduğunu kesinlikle sanmıyorum. Problem ile alakalı subaru manuallerinde belirtilen parçalar bakılması gerektiği kanaatinde fikrim kesinleşti. Ancak hangisine yoğunlaşmalıyım emin değilim.

Benzer bir problem benim dizel mondeoda başladı. Ayağımı gazdan çekip tekrar bastığım zaman tak diye bir vuruntu oluyor. Servisteki usta aracın tork yüksek haliyle sizde bundan hoşlanıp sürekli ara hızlanma gibi performans oyunları yapıyorsunuz bunlarda demir aksamın çabuk aşınmasına sebep oluyor...
Senin aks başları aşınmış, boşluk yapmış gazı verince o boşluktan dolayı vuruntu yapıyor. Kalkışta vuruntu yapana kadar devam ozaman gelirsin aks kollarını yenileriz dedi.
Foresterda gücü az olan bir araç değil... Aslında aracı yumuşak kullanmayı başarabilsek bu sorunlar olmayacak ama ozaman neden 177 HP araba alıyoz ki? Alırız bir 75 HP araç istesekte aşınmaz aks başları 0-100 18 saniye :smiley:

Maalesef aks ve başlarıda sağlam. Keşke oradan olsaydı. Yazdıklarım hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim.

Kimsede bir yorum yok anlaşılan. Ayrıca uzun süredir bir hareket göremiyorum kimseden. Herkes iyi ve burdamı?

serkanwaller' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
2003 model forester xt sahibiyim. Şu an için aracımda 60-100 km aralarında araba devirsizken ani gaza yüklendiğim zaman küt diye bir vuruntu ve sonra hiç birşey olmamış gibi araba fırlamaya başlıyor. Takozlar sağlam. Belki aks kafaları olabilir ama ustam onlar da iti gibi dedi. sizce nedir sorun. Bilgisi tecrübesi olan varmı.
Ayrıca diğer japon arabalarında da bildiğim kadarı ile bazı diğer marka modellerin parçalarının birbirlerine uyduğu.
Foresterlar için hangi marka model araçların parçaları uymaktadır. Çünkü bi parça araken çıkmacı da bile aracın subaru forester olduğunu öğrenen satıcı bir anda fiyatı 2 katına çıkarıyor. Mecbursan göz göre göre kazık yiyosun yada bilgi sahibi olup aracı götürmeden ve subaru demeden parça arıyosun.
Gerçi başka bir başlık altında da bu konuyu paylaşmıştım ama, KYB marka arka amortisörlere uygun, orijinal yaylar dışında daha sert bir yay arıyorum. Tabi ucuz ve uyumlu olmalı.
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Sorununuza çözüm olacak bir önerim yok ama parça uyumluluğu için,Wikipedia'ya göre Forester'lar impreza tabanlı araçlar.Yani mantıken bu durumda bir çok parçasının(özellikle motor ve yürür aksam olarak) impreza ile uyumlu olması gerekir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR