Forester LPG ayarı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,041

erolkan

Zirve
Yer
Fethiye
arkadaşlar aracımı 168.000kmde caddemotors dan servis bakımlı olarak aldım..aldıgım gün lpg taktırmak için milano servisine bıraktım..lpg'yi taktırdıgım günden beri arıza ışığım devamlı yanıyor..ELM27 alıp arıza kodunu kendım okuttugumda p030 hatası verıyor..internetten arastırdıgım kadarıyla bu yakıt karışım oranlarının tutmamasından dolayı oluyormuş..lpg ayarlarım aşagıdakı gıbıdır..sizce ayarlar nasıl ve ayarlarda önerdiğiniz düzeltmeler varsa paylaşırsanız sevınırım...birde aracın fanı veya klımanın kompresorü çalıştıgında aracta rolantıde hafıf sallama yapıyor arada..mult ayarı 0 gözuluyor onu sonradan 7 yaptım..0 olunca arac tıtrek çalışıyor..enjektorlerım valtek 3ohm..

1QxSa.jpg

oHCz.jpg

S5dYi.jpg

Etiketler
ayarı
Ynt: Forester LPG ayarı..

aldıığın hata kodu fakir karışımdan kaynaklanıyorsa aracının harita verilerinin tümünde %10 luk bir artırım yap motor ikaz lambasını södür dene.
hatayı iyi tespit et fakir karışım ise bu sorununu çözer.

mossin nagant' Alıntı:
aldıığın hata kodu fakir karışımdan kaynaklanıyorsa aracının harita verilerinin tümünde %10 luk bir artırım yap motor ikaz lambasını södür dene.
hatayı iyi tespit et fakir karışım ise bu sorununu çözer.
yani mult yakıt karışım ayarınımı yükselteyım?

Teleflexte ayarlarla bu şekilde rahat oynanmadığından son zamanlarda da ışık devamlı yandığından ve hiçbir ayar ile de sönmediğinden en son ışığı sökmüştüm 8)

Ynt: Forester Lpg Ayarı..

mossin nagant' Alıntı:
ışığın yanma mantığı çok basit aslında. az yakıttan yanıyo genelde :smiley:
lavato obd 2 taktırın 10 numara valla.
dun ustayla konustUm benim kiti alıp 1250tlye lovato akıllı obd2 kit takalım dedi. Butun ayarları kendisi yapıyormus ecu. Ayara gelmene gerek kalmaz dedi. Butce ayarlayabilirsem herhalde taktıracagım

benzin karışımına göre tasarlanmış sensörlerin lpg karışımına bakıp içeriğini doğru ölçtüğü ne malum? o sistemi komple bypass edip motoru kontrol eden elektronik devreye sensörlerden normalde okuması gerektiği değerleri sanki gerçekte okuyormuş gibi veren (kısaca onu kandıran ve boşu boşuna bu şekilde ortalığı karıştırmasına engel olan) bir sistem lazım.. yani => bknz. teleflex.

Teleflex'in performansından memnundum ancak zaman içinde motor arıza ışığı sönmez oldu. Sistem olarak diğer LPG markaları gibi manuel ayara da çok imkan vermediği için yetkili servislerinde bile problem oluyordu son zamanlarda. Ne kadar ayar yaptırmayı denediysem de sorun birkaç günlüğüne çözülüyordu. En sonunda ise ışığı kesmişti bir usta.

Teleflex'in performansından memnundum ancak zaman içinde motor arıza ışığı sönmez oldu. Sistem olarak diğer LPG markaları gibi manuel ayara da çok imkan vermediği için yetkili servislerinde bile problem oluyordu son zamanlarda. Ne kadar ayar yaptırmayı denediysem de sorun birkaç günlüğüne çözülüyordu. En sonunda ise ışığı kesmişti bir usta.

Yanlış montaj yapmışlardır ya da sizin araçla uyumlu değildir.

Subaruylada uyumlu diyorlar ama ince ayar yapma konusunda genelde sikayet var. Lovatoda ise aracın herdevrine gore gidecrk gazı,basınc miktarı vs. Gibi ince ayar yapılmasınada izin veriyor...

Yapan hem teleflex'in hemde subarunun yetkili servisiydi ve ilk taktıkları araç benimkisi değildi. Sonrasında ise servis servis dolaştım. Ekonomisi çok iyi LPG'nin ama bana göre pek değil ne yazık ki.

erolkan' Alıntı:
Subaruylada uyumlu diyorlar ama ince ayar yapma konusunda genelde sikayet var. Lovatoda ise aracın herdevrine gore gidecrk gazı,basınc miktarı vs. Gibi ince ayar yapılmasınada izin veriyor...

Yurtdışında fabrika çıkışı LPG'li Forester'larda teleflex tercih edildiği için ben de tercih etmiştim o zamanlar. Ama dediğiniz gibi ince ayarlar olmuyordu, o nedenle araca göre özel ayara izin veren sistemler bence çok daha iyi olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR