Forester için Özel Üretim Yay

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,845

yigittorun

Ana Kamp
uzun süre kullandıktan sonra aracımdaki coilover'ların sertliğinden sıkıldım, orjinal süspansiyonlara geri dönecem, ancak orjinal yaylarla araç arazide hem yere yakın duruyor hemde aşırı yumuşak olmasından dolayı yolda biraz keyifsiz olabiliyor...

çözümü ise avusturalyalı firma olan kingsprings'in foresterlar için ürettiği özel üretim olan 3 cm yükseltmeli ve %25 daha sert olan yaylarda buldum diyebilirim...
istanbulda yine forester sahibi olan bi abim bu yayları getirtti ve aracı kullanma imkanımda oldu, sonuç harıka diyebilirim, araç yüksek olmasına ve 65 yanak lastik olmasına rağmen yol tutuşu orjinaline göre çok daha başarılı ve araziye haldır huldurda girebiliyorsunuz :smiley: konforuda gayet iyi....

ancak malesef buraya getirme maliyeti biraz tuzlu oluyor, 1000 liranın biraz üstünde bir maliyet... bende düşündüm ve bu yayları memlekette üretebilecek bir yay firması aradım... ikitellide bir firmayla konuştum eğer bize numune yollarsanız ve makinalarımızın kapasitesi uyarsa üretebiliriz cevabı aldım ancak maliyetini bilemeyiz dediler.... şimdi aracımın orjinal yaylarını firmaya yollayıp bu yayları %25 daha sert ve aracı 3cm yükseltecek şekilde ürettirmeyi planlıyorum tabi eyer fiyatı daha uygun gelirse... düşünen forester kullanıcıları olursa toptan yaptırıp birazdaha fiyat kırdırabiliriz diye düşünüyorum, bi düşünün derim tabi önce firmadan bir fiyat almam gerek...

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f75/king-springs-uk-group-buy-60410/index2.html

bu linkte bahsettiğim yayların kullanıldığı bir forester mevcut, buyrun

http://www.kingsprings.com.au/default.htm

buda firmanın linki

Etiketler
Ynt: Forester için Özel Üretim Yay

İnternette şöyle bir ilan var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-subaru-forester-02-sonrasi/detay?

Bende bu yayları araştırdım (gerçi alçaltma sağlıyorlar ama) pek kullanan yok hele forester.org sitesinde. kimsede yoktu.

Bahsettiğiniz yaylar gayet başarılı görünüyor. Normal amortisörlerle mi kullanılıyor? Önler değişmeyecek mi? Türkiye'de yapacak şirketinki bu kadar sağlam olacak mı (bilmediğim için soruyorum). Maliyetine göre belki ben de isteyebilirim.

kalitesi nasıl olur bilemem ama kötü olacağını sanmıyorum...
orjinal amortisörlerle kullanılıyor yanlızca yay değişecek...
verdiğiniz linkteki yayları bizzat arayarak sordum dediğiniz gibi aracı alçaltıyor...

Fiyatı biraz atacağım ama takımı 500 TL civarlarında olursa çok iyi olur ;D Bir de diğer taktıranlarla irtibata geçmeye çalışayım.

ben o civarda bi fiyat vermelerini bekliyorum zaten :smiley: hatta dahada az olabilirde

Daha az olursa ve yaptıran birini görürsem önceden yaptırma ihtimalim artar. Böyle ayrı bir renge de boyalarsa iyi olur :smiley: Bende ön karter koruma yaptırtacağım. Arka diferansiyel koruma taktırdım. Yerden biraz daha yüksek olursa daha iyi yollara girebilirim, şuan biraz çekiniyorum da..

yigittorun' Alıntı:
uzun süre kullandıktan sonra aracımdaki coilover'ların sertliğinden sıkıldım, orjinal süspansiyonlara geri dönecem, ancak orjinal yaylarla araç arazide hem yere yakın duruyor hemde aşırı yumuşak olmasından dolayı yolda biraz keyifsiz olabiliyor...

çözümü ise avusturalyalı firma olan kingsprings'in foresterlar için ürettiği özel üretim olan 3 cm yükseltmeli ve %25 daha sert olan yaylarda buldum diyebilirim...
istanbulda yine forester sahibi olan bi abim bu yayları getirtti ve aracı kullanma imkanımda oldu, sonuç harıka diyebilirim, araç yüksek olmasına ve 65 yanak lastik olmasına rağmen yol tutuşu orjinaline göre çok daha başarılı ve araziye haldır huldurda girebiliyorsunuz :smiley: konforuda gayet iyi....

ancak malesef buraya getirme maliyeti biraz tuzlu oluyor, 1000 liranın biraz üstünde bir maliyet... bende düşündüm ve bu yayları memlekette üretebilecek bir yay firması aradım... ikitellide bir firmayla konuştum eğer bize numune yollarsanız ve makinalarımızın kapasitesi uyarsa üretebiliriz cevabı aldım ancak maliyetini bilemeyiz dediler.... şimdi aracımın orjinal yaylarını firmaya yollayıp bu yayları %25 daha sert ve aracı 3cm yükseltecek şekilde ürettirmeyi planlıyorum tabi eyer fiyatı daha uygun gelirse... düşünen forester kullanıcıları olursa toptan yaptırıp birazdaha fiyat kırdırabiliriz diye düşünüyorum, bi düşünün derim tabi önce firmadan bir fiyat almam gerek...

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f75/king-springs-uk-group-buy-60410/index2.html

bu linkte bahsettiğim yayların kullanıldığı bir forester mevcut, buyrun

http://www.kingsprings.com.au/default.htm

buda firmanın linki

fiyat uygun olursa bende düşünürüm 2000 model turbo var bende de makyajlı kasa

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım , yazdıklarınıza göz gezdirdikten sonra sormak istiyorum , Forester yükseltme konusunda kimse bir adım atabildi mi acaba , pozitif sonuç alan olduysa ben de yardım rica ederim.
teşekkürler

hoşbulduk

aracım 2003 xt idi , fakat sattım , şu anda da cherokee 5.9 , yine subaru xt ve disco 2 arasında kararsız kaldım.
foresterin yüksekliği yetersiz olduğundan bu konuda bir çözüm bulabilirsem yine forester'a döneceğim.

yoksa cherokee veya disco olacak.

Forester zaten kullanmışsınız ama offroad için çok uygun değil. Fazla yükseltirseniz de virajlarda çok dengesizleşir. Amacınız offroad ise şimdiki aracınız veya LR daha uygun olur bence.

Merhaba arkadaşlar.
Bende de 2003 Forester XT mevcut. Kingsprings yaylar üzerinde uzun süredir inceleme ve hatta kendileri ile defalarca mailleşme imkanım oldu. Bu yayları Avrupa da satanıda buldum. Ancak Türkiye de deneyen kimse bulamadığım için getirtipte sonuç alamamaktan korkuyorum. yıgıttorun eğer bu yayları şu an kullanan arkadaşın ile konuşma fırsatımız olursa memnun olurum. kyenipazar adın sanırım korhan. bende liseden duvarcı. burda karşılaşmak varmış.

ooo serkan duvarcı merhaba , evet kısmet burada görüşmekmiş :smiley:
foresterın duruyor mu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR