FJ 70 İçin Yorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,511
Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Çok teşekkürler arkadaşlar, ;)
Hakan Ataman'ı tanıyorum zaten ama
ne biliyim sıfır olsa daha iyi olmaz mı, ???
ben Toyota'dan fiyat aldım ancak bir
arkadaş, bu işin piri Warn'dır dedi, buna
ne dersiniz? Hani hep orjinal parça diyoruz
ya... ::smiley:
Evet hakkaten sizlerin arasında olmak
güzel birşey... ;D

Sevgiler...
 

Etiketler

Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Umut bey çok teşekkürler,
hakkaten dediğiniz gibi buldum orayı,
okurken herşey çok güzeldi fakat son resmi
görünce ağlamak geldi içimden... :'(
Şaka bir yana hakkaten yapılan işe nedense
çok dikkat etmemişler, halbuki oraya orj.
Aisin manuel hub resmi koymalılardı...
Anladığım kadarıyla ömür boyu garanti
muhabbetinden dolayı çıkma parça da
takabilirsin diyorlar...Hakan Ataman'a bir
sormak lazım... :D

07
 

Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Sitenin adresini vermeyi unutmuşum,
özür.... ;D

http://www.4x4wire.com/toyota/tech/autohub/
 




Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Diferansiyel kilidi olarak ARB air locker dan başkasını koymayın derim,içerden istediğin zaman aç kapa.Sabit 100% kilitde şapkalı aks takmazsan olaki ters bir zorlamada heryeri doğrarsın.Bu tavsiyeleri zamanında yapan off-road cu abilerimi dinlemeyip diferansiyel+aks doğrayan kabarık bir liste verebilirim.Zaten benim kasa yani 80 kasa ve 100 kasada standart olarak var.Talimatında da şöyle der; battığın yerden çıkınca hemen kapa+20 km üstünde sakın yürüme.Ben bugüne kadar bir kez kullandım,ağar devire alınca limited oluyor fazlasıyla yetiyor.Tam kilitleri açınca araba kıpırdamıyor zaten yere çakılıyor.
 


Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Nediyim şansızlık,ilkdefa sizden duyuyorum.Bugüne kadar kim taktıysa dünya varmış dedi.Yurtdışı forum sitelerinde de hiçbir olumsuz yazı okumadım daha.Ama limited da iyidir lafım yok.
 


Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Normal kilitle yani sonradan takılan 100% le çok fiyat farkı yok.Esas avantajı aks ve diferansiyel sistemine zarar vermeden asfaltda da rahat gidip+hard off-road yapmak.Limited in avantajı o,isteyince zaten o devreye giriyor.Ama şunu tekrar vurgulamak isterim;Gerek 100%,gerekse air locker takılacaksa şapkalı aks,ani özel döküm aks kesin şart.İlk başlarda bişey olmuyor gibi ama belli bir zaman sonra tarama+atlama başlıyor.Bide önüne gelen kilit takıyor.Bu çok ayrı bir uzmanlık işi öyle altakla olamaz.Öte yandan ben aracına kilit takıp standart şanzıman yakı koyanla çok karşılaştım.Gerisini siz düşünün.
 



Ynt: FJ 70 İçin Yorum

ben 400 ytlye aldım orjinal çıkma Toyota LSDyi...Eski diferansiyeli verdim, yağ, özel yağ katkısı takma vs toplam kilit dahil 500 ytl ödedim. rakam çok çok iyi bence. ellerinde LC için de var, son gittiğimde sordum...(Hakan Ataman-Ankara) bu tiplerde kesinlikle aks kesme vs olmazmış..ama dediğiniz gibi %10lerde ekstra modifikasyonlar gerekecektir.
 

Ynt: FJ 70 İçin Yorum

benım arabaya uygun arb turkıyede varmıdır acaba bu diflock içerden elektıronik kitleniyor değilmi fiyatı ne kadardır tugsan abi
 

Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Evet limited slibe kilit yağına gerek yok katkıyla oluyor 100% e şart.Ben zaten genel konuştum yazıyı okuyanları bilgilendirmek açısından.Gene burda Toyota farkı çıkıyor,toyotaların aksı çok özel hatta extra plus.Benim arkadaşım farkında olmadan digeransiyel havalandırma borusunu yıırtmış oradanda su girmiş.Zamanla ses gelmeye başladı,bi söktük aks heryer olmuş ,pas,çamur,şaka gibi.Bir tarafı kurtardık,sonra servisten aks istedik.Siparişi beklerken Toyota dan aradılar eski aksı kontrol için istediler.Biz olayı anlattık ama servisdekiler japonyaya bildirdiklerini ve acilen aksı istediklerini söylediler.5/6 ay sonra arkadaşın adresine japonya Toyotadan yazı geldi,aksın sağlam oldugunu karıncalanmanın önemsiz olduğunu temizleyip göndereceklerini yazmışlar.İşte ozaman gene dedim LANDCRUİSER farkı.
 

Ynt: FJ 70 İçin Yorum

İllaki vardır,Maslak vecihi ustaya sor yada internetten araştırkendin getirt.Tahminimce taktırması hariç 1500/2000 ytl arası.Birde warnın vinçlerinin Türkiye distiribütörüne sor oda getirtiyor.Evet sen yapıyosun içerden.
 




Ynt: FJ 70 İçin Yorum

fj70 lerin yüksek modelleri arap ülkelerinde var galiba aşağidaki linkteki arabalar hakkında bilgisi olan var mı?
http://www.flickr.com/search/?q=fj70+efi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,257
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst