Ynt: FJ 40 Land Cruiser Hidrolik Direksiyon Dönüşümü
Heytem Bey gayet güzel yazmış, ama ben derim ki yinede hazır kit ile bu işe girişin en azından sonra başınız ağrımaz; bu herhalde bu usps teki prolemler biter bitmez ipor ile görüşüp bu kiti alacağım uygulamam yazı bulur
biraz miskin bir yapım var işte...Neyse bende zaten bir sürü resim var FJ60 PS ile ilgili isteyene kendi çekeceğim resimleride yollayabilirim.
Heytem bey gibi ben makine mühendisi değilim keşke olsaydımda demiyor değilim
yinede kendi çabamla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum; dikkat edilecek nokta daha önce belirttikleri gibi center arm dan kurtulup TRE li sistem geçiş ama burada şu da göz önünde bulundurulmalı pitman arm (şöfor kapısının altında şasiyeden sarkan direksyon kutusuna bağlı olan kol ) bizim FJ lerde center arm aracılığıyla aracın ön arka düzlemine paralel (öne arkaya gider gelir pitman bizim araçlarda) bir hareket sağlar, center arm bu hareketi ön takıma iletir burada hareket sağ/ sol şeklinde açılanma ile akslara iletilir.
Fj60 ise bu hareket önde wheel well (teker çukuru) veya amortisör kulesi ile radyatör arasındadadır ve pitman yere paralel uzanır ,sağ/ sol hareket eder ve böylece center armda hakkın rahmetine veya ebay e gider.
Hysteer güzel olay tabii ki aracın yapısını daha da sağlam ve stabil bir hale getiriyor ama yine aynı problem ya SOA istiyor yada 4inch yükseltme yeterli yer açabilmek için.,
Bu arada benimde bazı ihtiyaçlarım mevcut
parça bazında;
6.2 dizel chevy/gm motor veya 3B motor fiyatları konusunda bilgi
78/84 arası sinyal kolu benimki kırık geldi şu an ebay den aldığım çıkma bir kol/göbek ile işimi görüyorum ama yedek şart çünkü çok zayıf yapılmış, plastiğide öyle Toyota kalitesini göstermiyor.
yuvarlak ve olabildiğince geniş (10-15 cm arası çapta) kırmızı ve beyaz reflektörler (arka stopları yuvarlak 69/78 arası modele çeviriyorum)
Shifting plate dedikleri arazi viteslerini ve normal vitesleri gösteren torpido üzerinde ki metal plaka
Vites topuzu (4 ileri)
Fj70 ön sinyal çifti
En önemlisi en azından benim açımdan çünkü hardtop varken üzerimde korku filmi gibi oluyor o keskin kenarlar; fiber çatı ile hardtop un birleşme noktasında ki plastik çerçevenin yenisi lazımdır