Fiorino Trekking

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan newbig Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,056

Etiketler
Ynt: Fiorino Trekking

Selam,
İzmir Birmot'a siparişi verdim. Ocak ayı ortalarına kadar teslim edeceklermiş.
Heyecanla bekliyorum

Siyah Fiorino Trekking'imi 12 Ocak'ta teslim aldım. İlk izlenimlerimi paylaşayım:

1)Sürücü koltuğu ve aynalar ile ilgili sorunlarım:(Boyum 1,80 m)

a) Sürücü koltuğu en düşük seviyesi yetersiz, minderin ucu üst baldırınızı yukarıda tutuyor
dolayısıyla ayağınız da yukarı kalkık oluyor. Debriyaja tam basmak istediğinizde kalçayı yukarı
kaldırmak durumunda kalıyorsunuz.
Pedallara rahat basmak için koltuğu ileri konuma alırsanız bu defa sol kaval kemiğiniz
alt plastiğe değiyor:(

b) Sağ aynayı en yüksek seviyeye ayarlarsanız arkayı görebiliyorsunuz, ancak bu sol ayna için
geçerli değil. En üst seviyede bile arkadaki aracın ancak ön kaputunu görebiliyorsunuz.
Tam görüş için kafayı eğmek zorunda kalıyorsunuz:(

2) Kullanım ve konfor ile ilgili bana göre eksikler:

a) Vitesi 5'ten 4'e almak istediğinizde, vites kolu otomatik olarak ortaya gelmeli (3 ile 4'ün arasına)
Yay sistemi güçlü olmadığından çekme işlemini vitesten önce sizin yapmanız gerekiyor.

b) Aracın lastik basıncı ile ilgili ne kitapçıkta ne de kapı ağızlarında bir bilgi bulamadım. Her lastikçi (3 kişiye sordum)
ayrı bir şey söylüyor. 33-33 olduğunu söylüyor forumlardaki arkadaşlar.

c) 1750-2500 devir aralığındaki turboyu ben hissedemedim, sadece "basınca" fırlıyor. O da çok yakıyor.

d) Henüz tüketim çok yüksek(özellikle 1 ve 2.viteslerde), zamanla azalır diye umuyorum
Fulledim, 450 km yol yaptım bunun 200'ü otobanda. 200 daha "gidersin" diyor. O da 650 km eder.

e) Radyoda arama yaptırdım ama tüm kanallar çıkmıyor. Müzik sistemlerinden pek anlamam ama bir ayar
sorunu olabilir(mi?)

3) Aracı aldığım Birmot ile ilgili sorunlar:

a) Kapıda "size test sürüşü önerildi mi?" kazısı olmasına karşın test sürüşü yapamadım; Test araçları yokmuş!

b) "Alt koruma indirimli(300TL), yaptırana da boya koruma hediye" dediler. Kuzenim de Fiorino aldı benimle
beraber. O'na ,sadece alt koruma, 225'e yaptılar, sonradan boya korumanın da fiyatını sormuş, 100 TL
daha verirsen olur demişler. Bana ise 470 TL'den (o da alt koruma) indiklerini söylemişlerdi.

c) İşlemler bitene kadar araç yaklaşık 15-20 gün onlarda kaldı. Teslim ederken "1 hafta aracı yıkamayın" dediler.
Meğer boya koruma yeni yapılmış. Kuzenim de cam filmi yaptırdı, O'na da "camı bir süre açma" demişler:smiley:
(Bu arada haklarını yemeyeyim, bana, Haziran'da boya korumayı yenileme vaadinde de bulundular:smiley:

d) Kuzene kitapçığı vermeyi bile unutmuşlar.

e) Güya ilk vergiyi onlar yatırdı, ama 20 TL fark aldılar.

En son memnun kaldığım bir yönünü söyleyeyim. Hafta sonu yağmurlu bir havada Tire'ye, köye gittim. Çamurlu
tarla yolu, ki tarla seviyesinden alçak olduğundan bir bölümü göl halindeydi, bana hiç zorluk çıkarmadı. Bastım
Traktion Plus'a, o traktör tekerleklerinin ezdiği bataklık çamurlardan geçtim. Hafif kayma belirtileri gösterdi ama
beklediğimden çok iyiydi.

Şimdilik bu kadar, sağlıcakla kalın.

Yukarıda belirttiğim izlenimlerime/şikayetlerime sileceklerle ilgili bir bölüm de ekleyerek( Suların ortada birikip silecekler durduktan sonra aşağıya doğru sızması hk.) Fiat'a yazdım. Beni aramalarını bekliyorum. Görüşme sonucunu buradan paylaşırım.

Dün aradılar. Özetle söyledikleri şu:

"Görüş, öneri ve şikayetleriniz bundan sonraki üretilen araçlarımızda dikkate alınacaktır".

Evet dostlar, özellikle ayna ile ilgili tatmin edici bir yanıt almayı umuyordum, olmadı. Ama umudumu yitirmemeliyim, belki bir yetkili bu durumu düzeltmek için harekete geçebilir

Bu arada hiç kimsenin aracımı sevmediğimi düşünmesini istemem. Bu araç ilk reklamlara çıktığında "İşte, benim kafamdaki arabayı yapmışlar nihayet" dedim.

Yeterince büyük bir küçük olması benim için önemliydi, çünki apartmanın park yerine girebilmesi gerekiyor ve de 4 kişilik aileme yetebilmesi gerekiyordu.

Motorunun namını duymuştum, triger kayışı içerden ve zincirmiş, bakım maliyetleri azmış diye biliyordum.

Bir de benim aldığım Trakking modelinde Traktion Plus ve Hillholder de olunca, ara sıra köye giden benim gibi biri için biçilmiş kaftan olmuştu.

Yani arkadaşlar benim sorunum aslında araba değil, "insan faktörü".

Sağlıcakla kalın.

Selam Madaxe fiorinonla kazasız günler dilerim.Bende geçen hafta 2009 model stil paket combi aldım.Senede ortalama 4-5 araç değiştiren biriyim.Bu durumda da bir çok aracı test etme, deneyim edinme şansım oldu.Sana tamamıyla katılıyorum.Ayna sorununu ve sürücü koltuğunda rahat sürüş pozisyonunu (ki koltuğun yükseklik ayarlı olması avantaj olmalıydı! ) bende maalesef yaşıyorum.Aracı ben sırf şekli için aldım.Çok şık bir araç.4 aırbag,klima,abs,mp3 çalar,park sensörü,alaşım jant,sis vs. de tatmin edici.Fakat işçilik neden bu kadar kötü anlamıyorum.Birde o kadar basit hatalar yapılmış ki gülüyorum.Mesela: Aldığım gece akü bitti.Elektrikçi sorunu bulamadı.Bende akşam oğlumun bisikletini bagajdan alırken tesadüfen buldum sorunu:smiley:))Bagaj lambası açık kalmış ve sönmüyor.Tamir için ne gerekiyor biliyormusun?Bagaj kilidi komple değişecek:smiley:))Bagaj lambası soketi kilidin içinde ve lehimli:smiley:Tamiri de mümkün değil, bu yüzden komple değişecekmiş:smiley:Bende lambayı sökerek sorunu çözdüm.Birde daha önce palio 1,3 ve albea 1,3 e bindim.Ama fiorinonun turbosu nedendir bilmem çok vasat diğerlerine göre.Halbuki aynı motor özelliklerine sahip her üç araç da.Ama clio dci nin sürati ve yakıt tasarrufunun yanında,turbonun şahlanışının yanında multijet çok sönük kalıyor.Herneyse fiorinoma ailemle hafta sonları biniyorum ve çok aşırı beklentilerimiz olmadığından eğlenerek biniyoruz.Bu arada park sensörüde çok erken ötmeye başlıyor.Daha bir metre kalmışken en hızlı uyarıda ötmeye başlıyor.Sanada aracınla iyi sürüşler dilerim.(Aracı küstürme, ben aradaki gizli bağa inanırım)

ne kadar olumsuz görüşler gelmiş ancak sonra da bir daha kimse görüş yazmamış. acaba fiat fiorrino trekking nasıl bir araç, kullananlar yorum yapabilir mi? saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR