Ynt: Fiorino Trekking
Siyah Fiorino Trekking'imi 12 Ocak'ta teslim aldım. İlk izlenimlerimi paylaşayım:
1)Sürücü koltuğu ve aynalar ile ilgili sorunlarım

Boyum 1,80 m)
a) Sürücü koltuğu en düşük seviyesi yetersiz, minderin ucu üst baldırınızı yukarıda tutuyor
dolayısıyla ayağınız da yukarı kalkık oluyor. Debriyaja tam basmak istediğinizde kalçayı yukarı
kaldırmak durumunda kalıyorsunuz.
Pedallara rahat basmak için koltuğu ileri konuma alırsanız bu defa sol kaval kemiğiniz
alt plastiğe değiyor
b) Sağ aynayı en yüksek seviyeye ayarlarsanız arkayı görebiliyorsunuz, ancak bu sol ayna için
geçerli değil. En üst seviyede bile arkadaki aracın ancak ön kaputunu görebiliyorsunuz.
Tam görüş için kafayı eğmek zorunda kalıyorsunuz
2) Kullanım ve konfor ile ilgili bana göre eksikler:
a) Vitesi 5'ten 4'e almak istediğinizde, vites kolu otomatik olarak ortaya gelmeli (3 ile 4'ün arasına)
Yay sistemi güçlü olmadığından çekme işlemini vitesten önce sizin yapmanız gerekiyor.
b) Aracın lastik basıncı ile ilgili ne kitapçıkta ne de kapı ağızlarında bir bilgi bulamadım. Her lastikçi (3 kişiye sordum)
ayrı bir şey söylüyor. 33-33 olduğunu söylüyor forumlardaki arkadaşlar.
c) 1750-2500 devir aralığındaki turboyu ben hissedemedim, sadece "basınca" fırlıyor. O da çok yakıyor.
d) Henüz tüketim çok yüksek(özellikle 1 ve 2.viteslerde), zamanla azalır diye umuyorum
Fulledim, 450 km yol yaptım bunun 200'ü otobanda. 200 daha "gidersin" diyor. O da 650 km eder.
e) Radyoda arama yaptırdım ama tüm kanallar çıkmıyor. Müzik sistemlerinden pek anlamam ama bir ayar
sorunu olabilir(mi?)
3) Aracı aldığım Birmot ile ilgili sorunlar:
a) Kapıda "size test sürüşü önerildi mi?" kazısı olmasına karşın test sürüşü yapamadım; Test araçları yokmuş!
b) "Alt koruma indirimli(300TL), yaptırana da boya koruma hediye" dediler. Kuzenim de Fiorino aldı benimle
beraber. O'na ,sadece alt koruma, 225'e yaptılar, sonradan boya korumanın da fiyatını sormuş, 100 TL
daha verirsen olur demişler. Bana ise 470 TL'den (o da alt koruma) indiklerini söylemişlerdi.
c) İşlemler bitene kadar araç yaklaşık 15-20 gün onlarda kaldı. Teslim ederken "1 hafta aracı yıkamayın" dediler.
Meğer boya koruma yeni yapılmış. Kuzenim de cam filmi yaptırdı, O'na da "camı bir süre açma" demişler

(Bu arada haklarını yemeyeyim, bana, Haziran'da boya korumayı yenileme vaadinde de bulundular
d) Kuzene kitapçığı vermeyi bile unutmuşlar.
e) Güya ilk vergiyi onlar yatırdı, ama 20 TL fark aldılar.
En son memnun kaldığım bir yönünü söyleyeyim. Hafta sonu yağmurlu bir havada Tire'ye, köye gittim. Çamurlu
tarla yolu, ki tarla seviyesinden alçak olduğundan bir bölümü göl halindeydi, bana hiç zorluk çıkarmadı. Bastım
Traktion Plus'a, o traktör tekerleklerinin ezdiği bataklık çamurlardan geçtim. Hafif kayma belirtileri gösterdi ama
beklediğimden çok iyiydi.
Şimdilik bu kadar, sağlıcakla kalın.