Fiat ducato boyutlarında, camper olacak bir panelvanda 4x4 alt yapısı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan magicburak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,616

magicburak

Hokus Pokus
Yer
Adana
merhabalar dostlar, burak ben, bir süredir siteye üyeyim ama off road bölümünden ziyade karavan bölümüyle ilgileniyorum, tecrübeli off road'culara bir sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

ülkemizin yol ve arazi şartları malum, ben karavancılığı doğayla iç içe olabilmek için bir yol olarak görüyorum, yanlız benim şöyle bir handikapım var, uzun anadolu turneleri yapan bir illüzyonistim, karavanımın aynı zamanda turnelerimde benim evim, kulisim olmasına, sahne malzemelerimi ve dekorlarımı taşımasına da ihtiyacım var... hal böyle olunca ambulans kasa defender 110 tarzı off road araçları karavan olarak ihtiyacımı karşılayamıyorlar. geniş iç hacime ihtiyacım olduğu için ducato tipi 12-15 metreküp büyük bir panelvan kullanmak durumundayım. bu sefer de doğada istediğim özgürlüğe ulaşamıyorum, arabanın altını mı vurucam, çamura mı saplanıcam, deniz kenasına insem plajdan çıkabilecekmiyim, bu gece burada konaklasam sabah kendimi yumuşak toprağa gömülmüş bulurmuyum ??? soru işaretleri kafamı kurcalayıp duruyor...

yurt dışında sitelerde unimog tarzo ağır arazi performansı yüksek olan araçlara yapılmış uygulamaları görüyorum. bu tarz askeri araçlarda gerek yakıt tüketimi gerek abartılı görüntüsü, gerek eski araçlar oldukları için bakımının zor oluşu, gerekse kişisel tercihlerime uymaması gibi nedenlerle böyle araçlarla ilgilenmiyorum.

ducatoların 4x4 opsiyonu var, bu opsiyonla ya da 4x2 olarak, köy yolları gibi ya da orman patikaları gibi çok ağır olmayan off road koşullarında, aynı zamanda karda çamurda bana optimum sürüş güvenliğini sağlayacak, bir modifikasyon nasıl olmalıdır neler tavsiye edebilirsiniz, yaklaşık maliyetler için bir fikriniz olabilir mi ? benim aklımda normalden biraz daha yüksek hale getirilmiş, daha geniş tabanlı lastikler kullanan aracın alt yapısında ve yürüyen aksamında yeni lastiklere göre ayarlamaları yapılmış, ve vinş eklenmiş bir panelvan var basitçe ama mümkün müdür değil midir? böyle bir değişiklik için tavsiyeleriniz nelerdir ??? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, hepinize güzel geziler dilerim...

Etiketler
Ynt: Fiat ducato boyutlarında, camper olacak bir panelvanda 4x4 alt yapısı ?

bu arada ben adana'da ikamet ediyorum, eğer araç üzerinde teorik olarak bir karara varırsam bu işlemleri adana'da yaptırmam mümkün müdür ? yoksa marşa basıp antalya'ya ahmet ustanın çayını mı içmeye gitmeliyim ??? firikleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

dostlar kimse kişisel algılamasın ama yazmadan duramayacağım, kaç gündür yüz küsür kişi okumuş konuyu, bir tane fikir, bir tane yorum yok... bu sessizlikten 4x4 bir fiat ducato'yu asvalt dışında ve karda biraz daha maharetli bir hale getirmenin mümkün olmadığı sonucunu mu çıkarmalıyım, yoksa karavan bölümüne dönüp off road bölümünden uzak durmam gerektiği sonucunu mu çıkarmalıyım... tamam sizlerin araçları gibi 38 inç M/T lastikli bir çamur canavarı hayali kurmuyorum ihtiyacımı görecek olan, asvalt dışında beni tedirgin etmeyecek yolsa bırakmayacak ayrıca kar ve çamurda diğer panelvanlardan daha iyi performans görterecek bir camper... mümkün müdür değil midir, mantıklı mıdır değil midir..? sizlerin yorumlarına göre plan yapmayı düşünüyordum ama hal böyle olunca sanırım başka yerlerde cevap aramak en doğrusu olacak... neyse, en azından konuyu okuyanlara okudukları için teşekkür ederim. tüm dostlara iyi paylaşımlar, bol çamurlu gonler, keyifli geziler...

Merhabalar Fiat Ducato'nun orjinal 4x4 ünü görmüştüm Ege kıyılarında çift kabinli ve itfaiye aracı idi.Mercedes Sprıntır ve İveco Daily nin orjinal 4x4 ünüde İstanbul'da bayide gördüm.Mercedesler bir belediye için gelmiş ve ikitanesi bayinin elinde kalmıştı,İveco ise tek kabin bildiğimiz unimoglar gibi bir araçtı.
Arkadaşım bence siz 4x4 Mercedes Sprıntır'ları takip edin baya geniş hacimli hemde 5-6 yaşını geçtiler.Herşey gönlünüzce olsun.

boxeralfa' Alıntı:
Ducato'yu 4x4 yapamazsın.

ducato'nun orjinal 4x4 opsiyonu var, hatta sağlık bakanlığı ihalesi için sistemi yenilediler, şu an 250 den fazla 4x4 ducato ambulansı var sağlık bakanlığının... ducato 4x4 istememin sebebi, bu tarz araçlar arasında en geniş iç hacmin ducatoda olması... böyle bir aracın lastik ebatlarını değiştirmek, vinç takmak ve bana optimum off road hareket kabiliyeti sağlayacak değişiklikleri yapmak mümkün müdür, böyle bir uygulamanın artıları eksileri ne olacaktır ??? fikir veren bütün dostlara şimdiden teşekkür ederim...

ducatooyu 4x2 alıp 4x4 'e çevirmeyi, vergi dairesine gidip görüştünüzmü?

4x2 den 4x4 e çevirmeyi düşünmüyorum, ducatoların orjinal 4x4 opsiyonu var, 4x2 ile yıllık vergi olarak aralarında yaklaşık 1000 lira fark var, ilk mesajımda 4x2 derken, 4x4'e çevirmeden yapılacak modifikasyonlardan bahsediyordum, pozitif bir etkisi olurmu böyle değişikliklerin onu danışmıştım... asıl amaç 4x4 bir panelvan edinmek, bu konuda ilk tercihim yükleme bölümü boyutlarından dolayı ducato 4x4. bu tarz uygun bir panelvan bulamazsam eğer 4x2 araçlarda yapılacak değişiklikler bana arazide ne ölçüde fayda sağlar ? amacım panelvanla off road yapmak değil zaten, sadece doğada mümkün olduğunca daha fazla özgürlük...

4 çeker ducati bulmak çok kolay olmayabilir.Ben 4x4 ile ilgili tuv e yazı yazdım proje yaparsanız olur dediler(karavanla ilgili)sonra duyuyorum ki bir çok kişi tuv den onay alamamış projeden vaz geçtiğim için detayıyla ilgilenmedim.
Ancak renault,fiat,vs gibi araçların hepsini 4x4 yapmak mümkün hatta bunun distribütörlüğünü almak istedim.Ancak memleketimizde bir sürü kurumu geçmeniz lazım tuv yeterli değil trafiğe uygunluk belgesi vs tubitak a gidilecek bir sürü zurva sapan iş.Bu dönüştürme işini İspanyada bir ispanyol dostum yapıyor konu basitçe söyle italyan malı bir ön diferansiyel takıyor tabi şaftı vs si var ve bunu istediğinde devreye elektrikle sokuyor veya ayırıyor .2,5 tona kadar olan ispanyol ehliyet sınıfında hafif ticarileri ve kamyonetleri 4 çekere dönüştürerek bütün köylülere ziraatçilere satıyor.
eğer ben tuvü uyuturum anlamazlar veya söker takarım derseniz özelden adresi atarım.Ama galiba zahmetli olur fiyatını sormadım ama çok pahallı olduğunu zannetmem

motogezgin' Alıntı:
4 çeker ducati bulmak çok kolay olmayabilir.Ben 4x4 ile ilgili tuv e yazı yazdım proje yaparsanız olur dediler(karavanla ilgili)sonra duyuyorum ki bir çok kişi tuv den onay alamamış projeden vaz geçtiğim için detayıyla ilgilenmedim.
Ancak renault,fiat,vs gibi araçların hepsini 4x4 yapmak mümkün hatta bunun distribütörlüğünü almak istedim.Ancak memleketimizde bir sürü kurumu geçmeniz lazım tuv yeterli değil trafiğe uygunluk belgesi vs tubitak a gidilecek bir sürü zurva sapan iş.Bu dönüştürme işini İspanyada bir ispanyol dostum yapıyor konu basitçe söyle italyan malı bir ön diferansiyel takıyor tabi şaftı vs si var ve bunu istediğinde devreye elektrikle sokuyor veya ayırıyor .2,5 tona kadar olan ispanyol ehliyet sınıfında hafif ticarileri ve kamyonetleri 4 çekere dönüştürerek bütün köylülere ziraatçilere satıyor.
eğer ben tuvü uyuturum anlamazlar veya söker takarım derseniz özelden adresi atarım.Ama galiba zahmetli olur fiyatını sormadım ama çok pahallı olduğunu zannetmem

ilginize teşekkür ederim ama sanırım bu tarz bir değişikliğin altından kalkamam, üstelik ispanya - türkiye nasıl olacak bilemiyorum... yine de tavsiyeniz ve fikriniz için çok teşekkür ederim...

Bence ne mantıklısı, güzel bir 4x4 bulup arkasına çekme karavan takmak...

Aslında bu fikiri bende düşündüm ama bizim karavanlar 5km de dağılır eğer 4 çeker gerektiren şartlarda kullanılacaksa.muhakkak biliyorsunuzdur avustralya ve amerikada yaklaşma uzaklaşma açıları bayağı yüksek yerden yüksek arkası birbirinden bağımsız çalışan offroad kullanıma uygun karavanlar kullanıyorlar.internette resimlerini filan bulmuştum bir tarihte eminim bulunur onlardan bakarak mantığı basit o tip bir chassi üzerine römork karavan yapılabilir bizim kavak ağaçları olmaz derim

sword7' Alıntı:
Bence ne mantıklısı, güzel bir 4x4 bulup arkasına çekme karavan takmak...

benim arayışımda biraz da imaj meselesi var, belki biliyorsunuz ben bir illüzyonistim, bu camper aynı zamanda benim turne aracım olacak, biraz standart dışı olmalı, sürüden ayrılmalı... bu nedenle doğru şartları oluşturursam 4x4 panelvan camper arayışındayım, farkedilebilir olmakla ilgili bir durum... bir taraftan da ben çekme karavanla rahat edebileceğimi düşünmüyorum, sahne malzemelerimi taşımak için 120 cm ufak bir römork edinmiştim bir zamanlar, römorkla çıktığım ikinci turnede gittiğim şehirde sattım :smiley: hem de aldığımın neredeyse yarı fiyatına, bir de üzerine malzemelerimi geri görütmek için nakliye parası verdim :smiley: uzun lafın kısası römork karavan çekmek çeki aracı kullanmak bana göre değil tecrübeyle sabit :smiley: yine de tavsiyenize teşekkür ederim :smiley:

O büyüklükte 4x4 karavan için iyi bir bütçe gerekli. Birde her 4 çeker arazide iş yapmaz gibi geliyor bana. Sprinter, ducata vs araçlar 4 çeker olabilir ama, low vitesi eminim ki yoktur... Buda kaygan yollar dışında pek bir artı kazandırmaz size...

aslında bu projede bütçe o kadar büyük bir sorun değiğl benim için, ne yalan söyleyeyim zengin sayılmam ama bu camper benim turne aracım olacağı için turne masraflarımı ciddi ölçüde azaltacak, yaşatacağı konfor da cabası :smiley: ayrıca sposor desteği sağlama ihtimalim de var... imaj kaygısı biraz da bu yüzden... diğer taraftan; doğru her dört çeker arazide iş yapmıyor ama benim ne yazıkki geniş iç hacme ihtiyacım var... denklem bu kadar sıkı olduğu için siz tecrübeli off roadçulardan yardım istedim aslında, bu arada bu panelvan 4x4lerin low vitesi de var, iveco ve sprinter 4x4lerde diferansiyel kilidi bile var, özellikle de iveco cidden sağlam off road parkurları için hazırlanmış gibi donanımlı :smiley: fakat bütün donanımına rağmen o da boyutları yüzünden yüksek bir off road keyfi yaşatacak kadar sağlam bir performans sergileyemiyor... benim arayışım zaten off road keyfi üzerine değil, panelvan tarzı bir araçtan alınabilecek off road performansı en fazla ne kadar olabilir, bu modifikasyonları artıları eksileri nelerdir, neler yapmak gerekir vs. vs. vs... sonuç olarak uygun zaman geldiğinde yapacağım camper ducato tarzı en az 15 metreküp iç hacme sahip bir panelvan olacak, bu araçların 4x4 opsiyonları var, benim asıl araştırdığım nokta bu tarz 4x4 araçlardan güvenlik sınırlarını ve asvalt performansını optimumda tutarak maksimum off road performansını nasıl alırım ??? yapmam gereken, yapılması mümkün olan modifikasyonlar nelerdir ??? yaklaşık olarak maliyetleri ne seviyelerdedir ??? garaj bölümünü gezerken 4 çeker araçlar üzerine yapılmış cidden şahane modifikasyonlar inceledim, bu modifikasyonları 4 çeker bir panelvana uygulamak ne kadar mümkündür, fikir verebilirseniz çok sevinirim...

panelvan alıp restorasyon işi biraz zor gibi geldi bana güzel bir 4x4 vede karavan tercih ederdim ben.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri