Feroza'da Hangi Motor Yağı Kullanılır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AŞKINRANCE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,104

AŞKINRANCE

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Herkese Merhaba..

Öncelikle Kendimi tanıtayım.
Aranıza yeni katıldım. Bu alıp sattığım 14'cü aracım oldu. Lada niva- Defender peşinde koşarken son kararım 1994 model LPG li 190.000 km'de Feroza oldu.Bu kararı verirken forumda yazdıklarınızın çoğunu okudum.hepsi çok faydalı oldu benim için. İstanbul/ Kartaldayım 40 yaşındayım. Özel bir bankada çalışıyorum.
Bende çoğunuz gibi haftasonu özelikle cumartesi günlerimi çocukluk arkadaşlarımın yanında Kartal /Tahsinkaya sanayi sitesinde geçiiyorum.
Arabalarla uğraşmak söküp takmak vs. benim için en büyük hobim.
Aracı aldım 15 dk.sonra götürüp sanayiye bıraktım. keyfe keder komple boyanıyor. Toplansın fotoları eklerim.

Sormak istediğim birkaç soru var yardım olursanız sevinirim. Kullanım kitabından çok gerçekte sizlerin ne yaptığı benim için daha önemli.

* Motor yağı 20/50 'mi olmalı ? yoksa 10/40 mı ? araç karbüratörlü 1994 model 1600 motor sanırım 8 valf

* hangi bujiyi kullanıyorsunuz ? bu araçta verim alabileceğim en iyi buji hangisidir ?

Sağlıcakla Kalın ..

Etiketler
Ynt: Feroza'da Hangi Motor Yağı Kullanılır

Çok eski motorlarda 20/50 kullanılır, bazen de rektefiye edilmiş motorlar yağ eksiltmesin diye kullanılır, onun harici genelde 10/40 tır. Bu motordan ziyade mevsimle ilgili bir konu ve 10/40 türkiye şartlarında 4 mevsim kullanılabiliyor (erzurum gibi -45 dereceyi gören yerler hariç).

20/50 yağın ömrü benzinle 4000-5000km kadardır.
10/40 genelde benzinle 10000km kadar dayanır (bazı motorlarda daha fazla da dayanabilir ama risk almamak lazım)

Lpg benzinden daha yüksek sıcaklıkta yandığı için yağ ömrünü kısaltır. Benzinle 10000km dayanan yağı lpg ile en fazla 7000km kullanıp değiştirmek lazımdır. Yağın temiz gözükmesi yanıltıcıdır lpg yağın rengini bozmaz ama yağı bozar.

hangi bujiyi kullanıyorsunuz ? bu araçta verim alabileceğim en iyi buji hangisidir ?

Onu bilmiyorum ama lpgli araçlarda bujilere bir ayar yapıp çentik aralığını kısaltıyorlar. Daha kolay ateşleme yapabilmesi için.

Hızlı yanıt için tşk. cumartesi günü 10/40 yağla değiştiricem motoryağını. Dediğiniz gibi önümüz kış. havalar soğuyor. 10/40 daha makul hemde bakalım keçeden -sağdan-soldan yağ kaçıcakmı denemiş olurum.
iyi günler.

Feroza'nızı güle güle güzel günlerde kullanın, ben 10/40 kullanıyorum memnunum, umarım aracımın motoruda memnundur. Sizden önceki aracın sahibi arazi vitesini uzun süre kullanmamışsa, öne güç ileten şaftın şanzımandan çıkışındaki yağ keçesi çalışmamaktan dolayı vasfını kaybetmiş olabilir ve oradan yağ atabilir, kontrol etmenizi öneririm.

Saygılar

Ersan

Merhaba Ersan Bey.

Yanıt için tşk. sanırım sizlere daha çok sorum olucak .
Araç perşem be günü toplanıcak inşallah. ondan sonrada ben üç ay uğraşırım artık. incik-boncuğuyla..
iyi pazarlar

Saygılar.

hayırlı olssun takip ediyorum ayrıca kolay gelsin

aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın yag 10/40 iyidir,buji,NGK.BKR5E-11hoşça kalın.

Merhabalar Feroza Dostları.

Öncelikle hayırlı olsun dilekleriniz için çok tşk'ler Mdr,Freegraf,Mesutkörk

Bu arada sizinde aracınız hayırlı olsun MDR. Güle güle kullanın inşallah kazasız belasız. Benimde hasta olduğum araçtır Land cruızer..
Sizlere sormak istediğim o kadar çok şey varki aklımda ama zamanla yardımlarınızı isteyeceğim .
Biraz arabamdan bahsedeyim. Ve 45 gündür yaptıklarımdan; Araç Vernik yanığından doayı komple Fırın boya yapıldı .Mükemmel bir işçilikle süper bir görünüm kazandı .. Motor ve yürüyen aksam hariç aracı komple soyduk . Herşey söküldü. tabana izolasyon yaptık.taban halısıda komple yenilendi. tavan kısmının eskiyen döşemesinide yeniden yaptırdım. çok güzel oldu. Araç yeşil ve gri renge boyandı üzerinde orjinal dodikleri vardı bunlarda elden geçti boyandı . koltuk döşemlerine dokunmadım geri reng deri kaplıydı durumları gayet iyi olduğu için Kapı panzotları arka panzotlar , bagaj panzotları komple bakımdan geçti eski olanlar deri ile kaplandı. yan basamaklar, tamponlar, öndeki demir korkuluk söküldü nerdeyse tüm civataları yenisi ile değiştirdik. nerdeyse bir kova eski civata kaldı elimde :smiley: araçtaki sesi kesmek için her yeri kontrol ettik. onardık. aldığım günle şimdiki iç meken sesi arasında % 80 azalma var..
stoplar farlar sinyaller hepsini söküp temizledim. Araca alt yıkama yaptırıp altına, çamurluk içlerine korozyonu önlemek için pütür attırdım. Çok güzel oldu.. aracı aldığımda önlerde iyi durumda googyear Wrangler ATR 205 75 15 lastikler vardı arka lastikler berbat durumda olduğu için arkaya 205 75 15 yine goodyear Wrangler ATS A iki adet lastik aldım . lastik işinide halletmiş olduk.
Kırık olan anteni aksesuarcıda bugün buldum montajını yaptım güzel oldu. Vites topuzunu değiştirdim. silecekleri yeniledim.
Bu arada silecek sorunu olan varsa veya daha güzel bir görünüm isteyen varsa doğan slx 'in silecekleri bizim araca çok güzel oluyor. Frezeleri tam oturuyor. Arka sileceğide Kartal slx in sileceği ile değiştirdim bugün çok şık oldu.
Jantlara Dokunmadım aldığımda FONDMETAL'in italyan malı off-road jantları vardı. bir tanesi boya istiyor onuda yapıcaz inşallah.
Motor suyunu değiştirdim antifiriz ekleyerek. motor yağını sizden gelen tavsiyeler üzerine 10 /40 kullandım. memnunum
bujileri ve hava filtresini yağ filtresini değiştirdim. Lpg ayarı yapıldı 50 tl gazla şehir içinde 240 km yol gidebiliyorum 80-90km 're süreti geçmemek kaydıyla. benzin filtresinide değiştiricem en kısa zamanda inşallah zaman yetmiyor.Bugün hava filtresinin giriş borusunun
önünü izole bantla bantlandığını fark ettim. sanırım lpg fazla havayı sevmediği için bantlanmış. bantı söktüm lpg'de araç düzensiz çalışmaya başladı daha orjinal durması için parça araken elimdeki yaklaşık 10 cm çaplı sprey boyanın kapağının tamda bu hava girişini kapattığını fark ettim. biraz dyson silikon kullanıp kapağı buraya taktım. çok güzel oldu. en azından bant yok artık.
benzinle- lpg arasında benzinde gidişte performans açısından çok fark var.
Arazi viteslerinde bi sorun görmedim. gerçi arazidede denemedik daha ama en azında problemsiz gözüküyor şimdilik.
Tüm balatarı kontrol edip söküp temizledik. kampanaları boyadık. Arka kampana çektirme vida dişleri yalama olduğu için iki kampanayı çıkarana kadar sanırım 4 saat uğraşmışızdır.
şimdi sırada trıger set değişimi +Debriyaj balatası kontrolü veya değişimi+ ön/arka difransiyel yağı kontrolü veya değişimi şanzıman yağı kontrolü değişimi var yakın bir zamanda bunlarıda yapacağım .. ( ilerleyen zamanlarda Bu konularda sizden yrd.rica edicem)

Arabalarla uğraşmak benim haftasonu hobim. Gerçi sanayideki tüm arkadaşlarım bana hasta gözü ile bakyor neyse. artık .
En çok takıldıkları konuda Sen bu arabayı çamura filan sokmassın diyolar.
Ama yüzlerini kara çıkartıcam inşallah.
Kalın sağlıcakla.
Selamlar- Saygılar.

Yaptıklarını bir solukta okudum..inan kendimden birçok özellik sende de var..buna sevindim..

Arabasına sadece binen..birşeyden anlamayanlardan ziyade..elinden geldigince ugraşan..anlayan-anlamaya çalışan bence yegdir.

İnşallah gönlünden geçtigi gibi yaparsın..Her türlü soruna forumdaki arkadaşlar ve bizler elimizden geldigince cevap vermeye çalışırız..

Fotograflarını bekleriz...

aşkın bey dedim gitit bizm arkadaşlardan isim benzerliği olduğu için daha rahat davranabilirim yaş olarak ta sizden yaşlı sayılırım.neyse yaptıklarınızı inan yanınızdaymış gibi okudum.sitedeki coğu arkadaşla gıyabi tanışıyoruz.Zaman öyle gerektiriyor. zararıda yok kısmet işte.1 bu konuda mdr yani ismail beyi takip ediyorum oda ferozacı idi bence halada öyle (gerci yeni bir panzer aldı gayet iyi arac. Allah nazardan saklasın. güle güle keyfini cıkarsın)Şimdi sizde onun gibi titiz ve de kontrollu görünüyorsunuz.bu acıdan sizleri takip ediyorum.sizlere kolay gelsin umarım istediğiniz gibi olur.Bu radan yaklaşan Mübarek kurban bayramınızı kutlarım ayrıca bu yazıyı okuyan ve duyan içinde bu temenni ve dileklerim gecerlidir.tekrar hayrlı bayramlar..

arkadaşlar cümlenizin KURBAN BAYRAMINI kutlarım ailenizle birlikte sağlıklı günler dilerim,sevgiler.Aşkın bey kardeşim uğraşmanın karşılıgını aracı kullanırken göreceksın. çok keyifli kullanımı var,tekrar kazasız belasız günlerde diyorum.

mübarek kurban bayramınızı tebrik eder ülkemize ve cümle aleme barış ve kardeşliğin tesis etmesini dilerim.

aşkın bey aracınızın resimlerini bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz . 8) 8)

salihdalci' Alıntı:
aşkın bey aracınızın resimlerini bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz . 8) 8)

Askin bey , size bolca kolay gelsin diyorum. ama inanin burada aracinizin fotolarini paylasirsaniz cok cok menun olacaz...

saygilairimla
Tge

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR