Feroza yedek parca problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SelimSeker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,960

SelimSeker

Ana Kamp
Yer
Famagusta
Merhaba;

Ben forumda yeniyim ve Kibris'tanim. Bir '93 Feroza aldim, fakat hararet problemi cikti maalesef.. makiniste gittim radyatorun degismesi gerekiyormus. Internette arama sonucu bu siteyi buldum ve cok hosuma gitti site icerigi, uye oldum. Yeni bir Feroza radyatorunu nasil temin edebilirim? yillardir Feroza kullananlar olarak sizler daha tecrubelisinizdir yedek parca konusunda diye dusundum...

Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim, Selim.

Etiketler
Ynt: Feroza yedek parca problemi

Merhaba;
Araç radyatörünün orijinal olması şart değildir.Kıbrısta olduğunuzu söylemişsiniz,orada durum nedir bilmiyorum ama mesela izmirde sanayi sitesinde bi radyatör imalatçısından daha performanslısınıben aracıma 4de 1 fiyatına aldım.Aracim R21 idi.Kısacası orjinale çok para vermeye yada aramamya gerek yok.Sanayiden bi araştırın derim.
Saygılar..

Kibrista yedek parca pek yok, hersey ihtiyac halinde siparisle geliyor.. Ben birde Lefkosa'ya bakayim ama pek bulabilecegimi sanmiyorum.. sormam problem olmazsa kac para verdiniz radyatore ? Burada bana sadece radyator icin 400-500 TL arasi bir maliyet cikardilar..

Çok iyi fiyata almışsınız,güle güle kullanın. ben 1,5 sene önce sadece bir peteğini 180 TL ye yenilettim.

forester' Alıntı:
Çok iyi fiyata almışsınız,güle güle kullanın. ben 1,5 sene önce sadece bir peteğini 180 TL ye yenilettim.
Sağolun,henüz 5 ay filan oldu radyatörü alalı.İzmirde 2.Sanayide imal ediliiyor,eskisini verdik yenisini aldık..(Araç Renault-Manager.)

Bir sekilde caresini bulmaya calisacagim artik.. tesekkur ederim..

Arabamida yeni aldim ufak ufak yaptiriyorum :smiley: forumdaki feroza'lari gordukten sonra iyicene heves ettim bu ise :smiley:

Birsey daha sorayim, arabamin arkasi soft-roof (cadir) seklinde sizin arabalarda hard-roof var.. nereden temin ettiniz ? ozel yapim mi, kaca mal oldu ?

SelimSeker' Alıntı:
Bir sekilde caresini bulmaya calisacagim artik.. tesekkur ederim..

Arabamida yeni aldim ufak ufak yaptiriyorum :smiley: forumdaki feroza'lari gordukten sonra iyicene heves ettim bu ise :smiley:

Birsey daha sorayim, arabamin arkasi soft-roof (cadir) seklinde sizin arabalarda hard-roof var.. nereden temin ettiniz ? ozel yapim mi, kaca mal oldu ?

Değerli Selim Şeker Merhaba.

Aracınız hayırlı olsun.Ben de 5 aylık Ferozacıym ama bildiklerimi Paylaşayım.Öncelikle''' Ferozacılar Biz Kaç Kişiyiz '' başlıklı topiğimize aracınızın bir fotoğrafı ile birlikte tipini ,bildiğiniz kadarı ile teknik ayrıntılarını yazarsanız.Tecrübeli arkadaşlarımızın size yardımı olacağına inanıyorum.
HARARET PROBLEMİ
Öncelikle hararetin nedenini doğru tesbit etmiş olmanız gerekir.Bazen küçük bir Parça örneğin radyatör kapağının görev yapmaması veya hortumlarda bir kaçak olması da aynı şikayete neden olabiliyor.Radyatörü değiştirmeden bunları araştırınız.Radyatör suyu ne kadar eksiliyor ? Yedek depo su seviyesini takip etmek gerekir .Dışarıya kaçak görüyormusunuz ? Yedek depoyu çok doldurursanız fazlası tahliye borusundan dışarı akar.Hararet göstergesi tehlikeli noktaya gelmeden radyatör kapağı kenarından su buhar karışımı püskürtüyorsa kapak değişikliği sorunu çözebilir.Hararet göstergesi son noktaya geliyorsa fan çalışmıyor da olabilir.Su dolaşımını engelleyen bir tıkanıklık da aynı sonucu doğurur.
Yedek(Plastik)deponun azami ve asgari çizgileri arasında bir yere kadar su koyduktan sonra bunu işaretleyin .Motor çok ısındığında bu su radyaör kapağı yanındaki hortumdan çekilir.Motor soğuduğunda ise su tekrar plastik depoya geri döner bunu kendiniz kotrol edebilirsiniz.
Önemli bir nokta ise delinen ,yırtılan bir hortumdan radyatör suyunun motor yağına karışması durumudur.Su dışarı akmaz ama motor yağına karışarak eksilmiş görünür.Yağ çubuğunuzu kontrol ediniz.Yağ seviyesi koyduğunuzun çok üzerinde ise ve yağın vizikozitesi bozulmuşsa böyle bir durum düşünülür.Bu durumda Yedek Su deposu içindeki su da da yağ zerrecikleri görülür takip ediniz.Motor yağına su karışması motorunuzun ölümü ile sonuçlanabilir.Hemen önlem almak gerekir.
Eğer ustanız konuya hakimse sorun yok aksi halde radyatörü değiştirdikten sonra da problem çözülmeyebilir.Önce sorunun teşhisinin doğru konulması gerekir.

HARD TOP

Bizim araçlarımızın sanırım hemen hepsi üretimden Hard Top'lı ,sonradan yaptıran varmı bilmiyorum.Sitemizde Feroza değil ama bazı araçlara hard top yapan ustaların uygulamaları var.Bunun için kalıp çıkarmaları gerekiyor.Tek bir araç için maliyetin yüksek olucağını düşünüyorum.Sizin Soft Top örtünüz çok kötü durumda değil,İçeriye yağmur,su geçirmiyorsa,yörenizde mevsim şartlarının yumuşaklığını düşünürsek belki çok da ihtiyacınızın yoktur. Sitemizde Feroza için değil ama bazı araçlara hard top yapan ustaların uygulamaları var.Her marka ve model için kalıp çıkarmaları gerekiyor.Tek bir araç için maliyetin yüksek olucağını sanıyorum.
Türkiyeye gelmek çok zor olmuyorsa sizi misafir edebiliriz.Belki burada bazı şeyler daha kolay çözülür.Gelişmelerle ilgili haberlerinizi bekleriz.

Sevgi ve saygılarımla.
Tayfun Sözer.

SUZUKİ SAMURAİ HARD TAP UYGULAMASI (900 TL.)

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

[attachment=4]

big_18820396fhl[1].jpg

big_18820396uun[1].jpg

big_18820396yx2[1].jpg

big_18820396xi6[1].jpg

Tayfun Agabey;

Oncelikle cevapladiginiz icin cok cok tesekkur ederim :smiley: Ilk etapta bizde radyator kapagindan suphelendik, degistirdik. Fakat hicbir degisiklik olmadi maalesef... Tamirci arkadas tum borulari kontrol etti kacak vs de gozukmuyor, araba su eksiltmiyor.. Tamircimin bana soyledigine gore radyatorde devirdaym problemi varmis.. Radyatoru sisletecegiz dediler (sanirim bir cesit temizleme yontemi) eger durum duzelmezse yeni bir radyator sart olacakmis.. Radyator sislendikten sonra duruma gore arayis icine girecegim artik..

Hardroof icin dediginiz gibi Kibris iklimi yumusak o kadar maliyete girmeye pek gerek yok sanirim :smiley: arabanin birandasi baya yipranmis durumda bir terzide uygun fiyata yenisini diktirmeyi dusunuyorum.

Bu arada "Feroza'cilar kac kisiyiz" basligina bende arabanin resimlerini koyayim.. pek sizinkiler kadar bakimli degil benimkisi ;D

arkadaşlar hararet problemi bende yaşadım kış ayında bile,Bolu iklimi göz önüne alınırsa bu anormal bir durum..
termostat değiştirdim 30 tl gibi,ama diğer yandan su eksiltmesi kesilmedi yağa karışma yok ama devir daim boğazından kaçırıyor gibi bir his var içimde (net olarak göremesemde).
ama hararet'de devir daim'e mutlak bakılmalı derim ben,içindeki çarklar aşınmış olabilirki suyu devir etmemesinden kaynaklı aşırı kaynama olabilir.
bu işten anlayan iyi bir tamirci bulmak en iyisi ve az buçuk anlamak-da iyi olur..

problemi hallettim :smiley: radyatorcuye komple radyatoru temizlettik.. sanirim basincli su vs kullandi, araba hararet yapmiyor, artik rahatca binebilirim arabama :smiley:) yardimlariniz icin cok cok tesekkur ederim :smiley:

Selim bey sorunun parça değiştirmeden çözülmesine sevindim.Bu Çözüm bizim de kulağımızda olsun.Size mutlu yolculuklar diliyorum.

Sevgilerimle,
Tayfun Sözer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR