Feroza Hakkında Bilgi - Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sahin05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,312

sahin05

Kamp III
Yer
Amasya
uzun zamandan bu yana hafta sonları hobi amaçlı kullanmak için (ikinci araç olacak) 4x4 bakıyorum önceleri teriosa çok baktım ama low range seçeneğinin olmayışı beni vazgeçirdi sonraları vitara baktım onlarda mubarek neredeyse grandlardan pahalı şimdilerde ise aklım ferozada sanırım arazi şanzımanında 4x2 ve 4x4low seçenekleri mevcut ama feroza hakkında bilmediğim çok şey var forumdaki arkadaşların verdiği bilgileride ayrıntılı olarak okudum fakat sormak istediklerim olacak yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim
sanırım ferozada standart dif kilidi yok sonradan taktırmam mümkünmü taktıran varmı ?
acaba şasilimi yoksa monokok gövdelimi makas sistemi mevcutmu ve biraz yükseltmek çokmu zor olur ?
motorları 1.6 16v (1996 modeller) başka marka yada modelde kullanılmışmı lpg uygulanabilirmi?
yedek parça sıkıntısı çekermiyim ? (eşimde kullanacak far tampon ihtiyacım bolca olabilir ;D )
benzinde tüketimi ortalama ne kadardır ?
ilgilendiğim ikinci eller 110-145 bin km aralıklarında yaklaşık motor ömürlerinin ne kadarını doldurmuş olabilir ?
manuel ve otomatik hublu olanların hangisini tavsiye edesiniz yada hubları değiştirmek çok pahalıya patlarmı ?

saygılar

Etiketler
Ynt: feroza hakkında bilgi yardım

slm ferezo tam şaseye sahip bir aractır arkalarda makas önler torsen olması gerekiyor difkilidi tr de bulmak imkansıs arazi kabiliyeti oldukca yüksek bir aractır ve saglamdır kulanımı yumşaktır bayanda kulana bilir yedek parcalarının mekanik olarak bir şekilde temini mümkün kaporta aksamı hakkında şu an için bilgim yok en son beş sene önce bir ferezo modifiye etmiştim güncel kulanan arkadaşlar bu konuda fikirlerini beyan edrler

1,5 yıldır bir Feroza sahibi olarak sorularınıza cevap vermeye çalışayım, Feroza'lara uygun diferansiyel kilidi yok, bazı modelleri sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilitli (LSD) üretilmiş, alacağınız Feroza'da çıkma ihtimali zayıf ama şanslıysanız olabilir, ben LSD li diferansiyeli Daihatsu Ana Servisine sordum sipariş edilmesi halinde 1.850 Euro'ya getirtiyorlardı bir sene önce. Bu arada bilmenizde yarar var Feroza'nın diferansiyel oranı, 5,285 hiç kolay bulanabilir bir oran değil, yani kilitli başka bir aracın diferansiyelini uyarlıyayım desenizde bu çevrim oranına sahip bir diferansiyel bulmanız çok zor, ama bu büyük oranında sağladığı güzel bir tork var ki bu düşük devirde arazide çok işinize yarayacak. Araç Dursun Ustamında dediği gibi şaseli bir araç, kolay kolay esnemiyor ve ben vinci şaseye bağladım ki, bence buda iyi bir avantaj, Arka tekerler makaslı, ön tekerlerde torsiyon milleri var, yükseltmesi zor değil, çeşitli yöntemleri var, kimisi makasları yukarıdan bağlayıp, torsiyon millerinin sabitleme noktasındaki civatan gerdirerek yükseltiyor, kimiside şasesiyle kabin arasındaki lastik takozların arasına parça koyuyor, ben 16 inçh jantlar kullandım OK-144 lastik için böylece araç biraz yükselmiş oldu şasisiyle birlikte, benim aracım 1991 model ve karbüratörlü, aldığımda LPG vardı ve kullanıyorum, arazide benzinle kullamayı tercih ediyorum, eğer enjeksiyonlu modelini tercih ederseniz LPG daha verimli olur sanırım, ben yedek parça sıkıntısı hiç çekmedim, merkez servis sürekli parça stoğunda bulunduruyor, yoksa da 15 günde getirtiyor, ben aldığımda 235.000 km idi ve çok yağ yakıyordu, tamamını orjinal parca (gömlekler hariç) kullanarak motoru yaptırdım, 3.000 YTL civarında masraf ettim, araçtan inip kitlemek zahmetli gelmezse ben manual porya kilitli olmasını (HUB) tavsiye ederim.

ersan bey verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim acaba arkaların makaslı olması kanal geişleri gibi durumlarda aksaklık yaratırmı konfora etkisi illaki vardır ama çok da rahatsız edici değildir umarım birde yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim
saygılar

Suat bey umarım aradığınız özellikte bir araç bulursunuz..
Yaklaşık 3 yıldır feroza kulanıcısı olarak çok çok memnunum hatta çevremdeki 4x4 tutkunu dostlarımı ferozacı yapmaya çalışıyorum ve şu an 5 ferozamız oldu.. :smiley:
Teknik olarak gerekli bilgileri Ersan ağbi yazmış...
Şimdiden Ferozanız hayırlı olsun...

[imgzoom]http://img231.imageshack.us/img231/2073/tnsany1239.jpg[/imgzoom]

sanırım ferozada karar kılmak üzereyim ama yakıt tüketimi ve yedek parça konusunda hala korkularım var birde kaç modelden sonra 1.6 16v enjeksiyonlu motorlar kullanılmış

ilgilendiğm ilanlarda ki araçta klima da var yazıyor ama fiyat sizce nasıl http://www.sahibinden.com/acil_satilik_!!!!-58WQQaXQQ13605722WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/_bu_fiyata_orjinal_feroza_4_4_jeep_-01WQQaXQQ17518979WQQpXQQdisplayitem

Makaslarından dolayı kanallarda hiç sıkıntı yaşamadım, dediğiniz gibi konfora olumsuz etkisi var ama benim asıl arabam çok konforlu olmasına rağmen, eğer bir misafirim gelmeyecekse işe kilimasız, airbagsiz, makaslı Feroza ile gidiyorum, şehir içinde de kullaması çok keyifli bir araç. Feridun Turna arkadaşımında dediği gibi arazide de sizi memnun edecek bir araç. Daha önce belirtmiştim benim aracım karbüratörlü ve daha önceki sahibi kötü bir LPG sistemi taktırmış, bu sebepten LPG yi çok ekonomik kullanamadığımı düşünüyorum, 40 liralık LPG ile 170-180 km yol yapıyorum. Benzin LPG den %60-70 daha pahalıya geliyor, Feroza'nın 60 litrelik benzin deposu var (fullemeden önce bilmekte fayda var). Bu arabanın bence tek kötü tarafı var o da bagaj yetersizliği, hele birde LPG tankı varsa, tepeye sepet şart oluyor. Çamurda başarılı lastik ve önünde de bir vinç olursa gitmek istediğiniz yere sizi götürür diye düşünüyorum.

Bilmenizde fayda var, eğer arazide kullanılmamış (ilanlardan birinde öyle yazıyordu) yada uzun süre 4 çeker kullanılmamış bir Feroza alacaksanız, 4 çeker kullanmaya başladığınızdan ön tekere hareket ileten dişli kutusundan yağ sızdırabilir, sebebide kullanılmadığından yağ keçesinin vasfını kaybetmiş olmasındandır, yeni yağ keçesi takılarak sorun gideriliyor.

Ynt: Feroza Hakkında Bilgi - Yardım

saolun yardımlarınız için ben en kısa zamanda bir feroza almak için istanbula gelmeyi düşünüyorum ama çok uzağım geldiğimde anlayan birilerini bulabilirsem gösteririm belki sorunlarını o gün halledebilirsem ancak o şekilde buralarda parça ve usta sıkıntısı çekerim

merhaba,

Suat bey, oncelikle hayirli olsun bu arada Ferudun kardesimde kendi bünyesine ekledigi kisilerden biriyim.
Cumartesi gunu arkadasin ( komsum ) 91 model feroza aldi. ben butun bir gunumu Gaziosmanpasa Sanko Sanayi sitesinde
( Lokman Usta ) yaninda gecirdim. onden Satndartin uzerinden 13 cm torsiyonlardan ve arka makaslardan Araci yüksletik.
ekte eger basarabildiysem gondermeyi resimleri goreceksiniz.
saygılarimla

Tge

ABCD0009.jpg

merhabalar aracınız hayırlı olsun kafama yatan bir feroza bulamadım resimlere baktım teşekkürler yükseltildikten sonra arazide kullandınızmı

ben 2 yildir kullaniyorum cokta memnunum.daha onceleri baska bir konu basligi altinda bu tip araclarda kullanilacak olan ana parcalar hakkinda bilgilerimi paylasmistim. ve yine yeniliyorum . evet arac orjinal olculerinden 10 / 13 santim daha yuksek oluyor .buna bagli olarak suspansiyon ve konfor % 30 oraninda azaliyor.ama ne varki, bu bir tarz bicimi diyelim.umuyorum sizide bir Ferozayla aramizda goruruz.Ha bu arada kirmizi arac benim komsumun araci sag olsun oda biz ve diger 4 X4 lüler gibi her kosulda kendi deneyim ve aracin becerilerini denemekte.

Tge.[attachment=1]

ABCD0018.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR