Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tb1cmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,017

tb1cmr

Yeni Üye
selamlar...ismim Alp elektronik teknikeriyim.yaşım 49..özel bir şirkette çalışmaktayım..uzun zamandır forumu takip etmekteyim..
çekme karavan konusu ilgimi çekti.hazır almak için ilanları takip ettim ancak bütçeme göre bulamadım..bütçem 5000tl aldıktan sonrada harcamalar olacaktır yaklaşık en az 8000tl...
kendi karavanını yapanlar köşesi ve diğer tüm ilgili konuların olduğu siteleri inceledikten sonra acaba bende yapabilirmiyim dedim.önce koli kartonlarından ufak bir model çıkarmaya çalıştım sonra tekrar koli kartonlarından şablon çıkardım ve neden olmasın dedim...en büyük sorun yer problemiydi...nerde yapabilirim?..oturduğum yerin en alt katı boştu 4mX3.75m ölçülerinde bir oda...uzun lafın kısası şimdi ufak ufak birşeyler yaptım bu küçücük yerde ...Bu odada yapıp parçalar halinde dışarıda montajını düşünüyorum.. birkaç resim yaptığım iş hakkında fikir verebilir...daha önce hiç böyle birşey yapmadım.yapımda 4X4 ve 4X2cm tahta ve marin kontraplak kullanıyorum.şasi 40X60lık kutu olarak düşündüm daha sonra aliminyum yada galvanizli saç yada kamyon kasalarını yaparken kullandıkları beyaz pvc gibi birşey var bunların biriyle kaplama yapmayı düşünüyorum. alet derseniz hepsi bunlardan ibaret el testeresi- dekopaj- şarjlı tornavida- matkap- çekiç- rende-kerpeten-işkence 4 adet....hadi hayırlısı .birkaç resim daha var diğer makinede bulursam onlarıda paylaşıp fikirlerinizden eleştilerinizden yararlanmayı düşünüyorum...zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Fotoğraf0696.jpg

Fotoğraf0712.jpg

Fotoğraf0719.jpg

Etiketler
Alp bey hoş geldiniz ve kolay gelsin,kendi çekme karavananı yapanların çoğaldığı bir zamanda başladınız sanırım sizede çok faydası olacak bu durum.

014b[1].jpg

Yapmak istediğiniz karavan buna benzeyecek gibi duruyor. Kendi olanaklarınız ve kabiliyetinizle karavan yapma fikri hoşuma gitti fakat şunları merak ettim.
Dış katmanda malzeme olarak (aluminyum çelik fiber) ne düşüyorsunuz?
İskeleti neden ağaçtan yapıyorsunuz(dayanıklılık, çürüme,yanma sorunu)?
Birleştirme yöntemi olarak tutkal kullanıyorsunuz, kolonları sürekli (uç uca) ve tek parça yapmak yerine nedenkirişleri tek parça yapmayı tercih ettiniz?

Alp kolay gelsin biliyorum ki çok başarılı bi iş çıkaracaksın merakla takipteyim

Alp bey kolay gelsin,gerçekten kısıtlı imkanlar dahilinde bu işe başlamışsınız ,Tavsiyem önce alt şaseyi yapmanız,çünkü bu önünüzü görmede büyük bir etken oluyor.
Ben sadece kendimden örnek vermek istedim,daha sonra benim gibi uğraşmk zorunda kalmazsınız...
Ölçüleriniz kaça kaç olucak

tüm arkadaşlarıma abilerime ve kardeşlerime selamlar hoş bulduk İyi dilekler için teşekkürler.Lütfen tüm eleştirilerinizi çekinmeden yazın daha önce marangozluk işi yapmayan ilk denemesi olan bir vatandaşım.İlk olarak geçtiğimiz cumartesi günü gerçek karavanları yakından gören inceleyen biriyim.Gördüğüm her markadan (yerli) kafamda oluşan şu bunlar fabrikasyon karavanlar daha iyi olamazmı?çoğu az zamanda deforme olmuş ilginç...haftada sadece 1 gün 3-4 saat ilgilenebiliyorum.şekil olarak karavanlar hep birbirine benziyor benim yapmak istediğim karavan kendinden ortaya çıkan bir şekil kartonları kese kese bir şablon oldu .detaylı resim bile çekemiyorum oda o kadar ufakki.
Dışını yazdığım gibi aliminyum yada galvaniz boyalı levha kullanarak kaplamayı düşünüyorum.4cm strofor izoleli yan panel 5cm kalınlığında olacak.Marin kontra marin tutkalla 4X4 kalaslarları uygun vida kullanarak birleştiriyorum.alet olmayınca çok zor oluyor aletten kastim en azından gönye kesebilen makinam olsa dedemden kalma testereye ihtiyacım kalmazdı ama ben bu aletlerle yapacağım 330cm uzunluk 200cm genişlik 195cm iç yükseklik(bazı yerler) gibi..dışarı çıkaracağım yerler ancak buna müsade ediyor..piyasada satılan 350 tl lik dingiller var(Konya'dan geliyormuş) ondan kullanacağım.yuvarlak bir yapıya sahip olduğu için köşeler çok zor oluyor.bakalım bir heves gerçeğe dönüşebilecekmi.Ayrıca piyasada satılan hazır karavanların şekline uymazsa bozarım yani abuk sabuk bir yapı ortaya çıkacağını zannetmiyorum.Yaklaşık 2 ay boyunca yazdım çizdim her seferinde ufak model yaptım bozdum sayfalarca şekil çizdim ağırlıklar denge bayağı zor bir iş aslında.En çokta yüksek yerlere kamp kurmak için istiyorum ben Amatör telsizciyim malüm yükseklik telsizde bir avantaj yarışmalar filan ayrı bir hastalık buda...Başlıktada yazdığım gibi deneme işte af ola.Yorumlar dilekler için tekrardan teşekkürler ...Alp

DSC00099.JPG

DSC00123.JPG

DSC00095.jpg

Çok özür dilerim şasi hakkında yazdıklarınızı yanıtlamadım.Çok haklısınız önce onu yapmalıydım lakin öyle bir başladımki bende anlayamadım.Olurmu olmazmı derken işte bu...birde yersizlik büyük problem ...dün yaptıklarım aşağıda ...teşekkürler

DSC00138.JPG

DSC00139.jpg

DSC00126.JPG

uzun süredir forumun üyesiyim 4x4 jeep kullanıcısıyım , merak ettiğim konu , yaptığınız bu çekme karavanların hukuki bir mevzuatı varmı ? trafiğe kaydı nasıl oluyor?
kafanıza göre yapıp üzerine plakayımı ekliyorsunuz ? sorun çıkmıyormu..?.. ufak bir açıklama olursa çok sevinirim , bende duruma göre imalata başlayabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR