Eurovision 2007 Şarkı Yarışması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,921
Türkiye Yarı Finalde 26'ncı Sırada Yarışacak

Türkiye Yarı Finalde 26'ncı Sırada Yarışacak

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenecek 52'nci Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Kenan Doğulu, ''Hartwall Areena'' stadında 10 Mayıs'ta yapılacak yarı finalde 26'ncı sırada sahneye çıkacak.

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) tüm üyelerine naklen aktaracağı ve saat 22.00'de başlayacak olan yarı finalde ilk olarak Bulgaristan "Water" adlı şarkı ile yarışacak.

İnternet sitelerinde favori gösterilen Kenan Doğulu ise "Shake It Up Şekerim" ile 26'ncı sırada sahneye çıkacak.

28 ülkenin katılacağı yarı finalde en fazla oy alan ilk 10 ülke, 12 Mayıs'ta yapılacak finale kalacak ve geçen yıl finalde ilk 12'ye giren ülkelerin temsilcileriyle birlikte yarışacak.

Finalde ilk yarışmacı Bosna Hersek'ten Maria olacak.

Yarı finalde ülkeler şu sırada sahneye çıkacak:
1. Bulgaristan
2. İsrail
3. Kıbrıs Rum kesimi
4. Beyaz Rusya
5. İzlanda
6. Gürcistan
7. Karadağ
8. İsviçre
9. Moldova
10. Hollanda
11. Arnavutluk
12. Danimarka
13. Hırvatistan
14. Polonya
15. Sırbistan
16. Çek Cumhuriyeti
17. Portekiz
18. Makedonya
19. Norveç
20. Malta
21. Andorra
22. Macaristan
23. Estonya
24. Belçika
25. Slovenya
26. TÜRKİYE
27. Avusturya

Etiketler
İşte Eurovision Klipleri

Yaklaşan Eurovision Şarkı Yarışması'nda yarışacak ülkelerin şarkılarının klipleri büyük ilgi çekiyor.

İŞTE KENAN DOĞULU VE EUROVISION RAKİPLERİ

Türkiye Kenan DOĞULU Shake It Up Shekerim
Bulgaristan E.TODOROVA & S.YANKOULOV Water
İsrail TEAPACKS Push The Button
Güney Kıbrıs Evridiki Comme Ci, Comme Ça
Belerus Koldun Work Your Magic
İzlanda Eiríkur HAUKSSON Valentine Lost
Gürcistan Sopho Visionary Dream
Karadağ Stevan FADDY Ajde Kroci
İsviçre DJ Bobo Vampires Are Alive
Moldova Natalia BARBU Fight
Hollanda Edsilia ROMBLEY On Top Of The World
Arnavutluk Frederik NDOCI Hear My Plea
Danimarka DQ Drama Queen
Hırvatistan DRAGONFLY feat. Dado TOPIC Vjerujem U Ljubav
Polonya THE JET SET Time To Party
Sırbistan Marija ŠERIFOVIC Molitva
Çek Cumhuriyeti KABÁT Mála Dáma
Portekiz Sabrina Dança Comigo (Vem Ser Feliz)
Makedonya Karolina Mojot Svet
Norveç Guri SCHANKE Ven A Bailar Conmigo
Malta Olivia LEWIS Vertigo
Macaristan Magdi RÚZSA Unsubstantial Blues
Estonya Gerli PADAR Partners In Crime
Belçika The KMG's LovePower
Slovenya Alenka GOTAR Cvet Z Juga
Avusturya Eric PAPILAYA Get A Life Get Alive
Latvia BONAPARTI.LV Questa Notte
Bosna Hersek Maria ŠESTIC Rijeka Bez Imena
İspanya D'NASH I Love You Mi Vida
İrlanda DERVISH They Can't Stop The Spring
Finlandiya Hanna PAKARINEN Leave Me Alone
Litvanya 4FUN Love Or Leave
Yunanistan Sarbel Yassou Maria
İsveç THE ARK The Worrying Kind
Fransa LES FATALS PICARDS L'amour À La Française
Rusya SEREBRO Song #1
Almanya Roger CICERO Frauen Regier'n Die Welt
Ukrayna Verka SERDUCHKA Dancing Lasha Tumbai
İngiltere SCOOCH Flying The Flag (For You)
Romanya TODOMONDO Liubi, Liubi, I Love You
Ermenistan Hayko Anytime You Need

Eurovision Provasında Shake İt Up Şekerim'den İlk Kareler

Eurovision Provasında Shake İt Up Şekerim'den İlk Kareler

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenecek 52'nci Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Kenan Doğulu, ikinci provasında teknik sorunlar yaşadığını söyledi.

Doğulu, "Bazı teknik sorunlar canımı sıkıyor, ama bunlar provalar.Provalarda bu tür sorunlar yaşanır. İlk kez böyle bir salonda ve böylebir ortamda çalıştığımız için sorunlar olacaktır. Bu ikinci provamızoldu, ekibimiz bu tür sorunlar ile baş eder. Hepsi profesyonel ve herkese güveniyorum. Üçüncü provada herşey tam olacak" dedi.

Kenan Doğulu, Eurovision yarışmasının çok güzel ve büyük birorganizasyon olduğunu ve bu yarışmayı birinci olarak bitireceğini belirtti.

Doğulu, daha sonra da basın merkezine toplanan hayranları ile fotoğraf çektirip, imza dağıttı.

dogulu0hbr67.jpg

dogulu8hbr6657.jpg

dogulu5hbr66.jpg

Ynt: Eurovision 2007

AYDURAN' Alıntı:
Eurovision öncesi oylama yapılıyor...

http://www.escstats.com/chart07.htm

Sayfaya girdiğinizde "VOTING FORM" a tıklıyorsunuz.

1-12 arası tüm puanlara bir ülke adı yazmanız gerekiyor yoksa oylarınız geçerli sayılmıyor...
Anladıgım kadarıyla bu anketı yunanıstan duzenlıyor. eurovision un asıl ınternet sıtesınde yapılan ankette kenan dogulu acık farkla bırıncı olmustuu

kenna7hbr6785.jpg

Finlandiya'da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi 'Shake it Up Şekerim' adlı parçasıyla temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun tanıtım turu sürüyor. Doğulu, özel davette canlı performans gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından Helsinki'nin en lüks otellerinden Sheraton'da Finlandiya ve uluslararası basın ile yaklaşık 300 özel davetlinin katılımıyla bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi.

Kenan Doğulu, davetliler için özel bir canlı performans gerçekleştirdi. Doğulu, yarışma parçasını söylerken arka plandaki dev ekranda video klibi gösterildi.

kenanhbr68969.jpg

kenan0hbr66.jpg

Bunun yarı finali yarın olacak, değil mi ?!

Şarkı güzel olsaydı bile ( ki ben beğenmedim ) şu ''Türkçilizce'' olayı beni bir kat daha şarkıdan soğutuyor.

:D

Yok yahu, bizim şarkı da güzel değil,bir de sahneye ilk çıkan ülke Bosna, uyutacağız milleti şarkıyla.

TRT'nin verdiği numaradan oy göndermemiz mümkün olmadığı için yabancı ülkelerin yerel televizyonlarının verceği numarayla Shake İt Up Şekerim için oy göndermemiz mümkün.

Valla kim ne derse desın yarısmada yer alan sarkılara arasında en kulaga hoş gelen bızımkısı ;D

Zaten tüm eurovision'da kaliteli bir şarkı dinlemek zor,hatta imkansız oldu nerdeyse... Herkes bir yenilik yapma çabasında, amaç farklı olmak. Geçen sene birinci olanları unutamıyorum, o maskeli metal grup...

Onun için Şekerim parçamızın birinci olma ihtimali bile vardır. Ve olursa da şaşırmam.

diger şarkılarıda dınledım..bence bizimkide enaz onların şarkıları kadar güzel.ilk beşte olacagını düşünüyorum...avrupada yaşayan türklerın mesajlarına saglık dilemekten başka birşey gelmıyor elımden..güzel olacak.

Ülkeler hangi sırayla çıkıyor, bilen var mı ? Ya da, net olarak, Türkiye kaçıncı olarak sahnede ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.