Etik Araç Satışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vadili Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,411
V

vadili

Ziyaretçi
Sayın Arkadaşlar,
Araç ararken hiç kimse bana aracım hasarlıdemedi (bir kişi hariç ).Bu olay beni rahatsız etti.
Arkadaşlar bizler toplum olarak bu kadar dejenere mi olduk.Artık toplumumuzda güven bitti mi?
ne yapmamız lazım,
bu etik anlayışı toplumumuza yeniden kazandırmak için ne yapmamız gerek
Çocuklarımıza nasıl iyi örnek olabiliriz

GENEL KAZA İSTATİSTİKLERİ
YIL KAZA SAYISI ÖLÜ SAYISI YARALI SAYISI
---------- ----------------- -------------- -----------------
2005 620.789 4.505 154.086
2006 728.755 4.633 169.080
2007 825.561 5.007 189.057
2008 950.120 4236 184.468
2009 1.034.435 4300 200.405

Bu kadar kaza ve aracım hasarlı diye beyan eden kaç kişi ?

Etiketler
Ynt: Etik Araç Satışı

nedense araç alırken herkes temiz arazi araçları için arazi yüzü görmemiş arıyor vede ölu fiyatına satarken üzerine üç beş masraf edip bi sürü para istiyor başkasının malını alırken para etmeyen model yada marka kendileri alınca yada satınca değerebiniyor (şu atasözü aklıma geldi kimse benim yoğurdum ekşi demez )ama birazda insaf denen olay var kime sorulsa aracını aldığı fiyatı saklar nedense ucuz yada pahalı fiyatını sır gibi saklar örnekler çoktur (kendilerince aracı aldığı fiyat öğrenilirse yarın satarken kimse o ha kardeş üç paraya aldın on para istiyorsun demesinler diye heralde)birde kendileri araçlarını sattıktan sonra gerçek fiyatı söylerler nedense birilerini aldatmak yada hakkından fazla para almak hoşlarına gider bunda sattığı kişinin haberi olacağınıbilselerde yaparlar yada olmıyacağını zannederler böbürlernirler ben hep en ucuza alırım en pahalıya yada yaptığım (akaryakıt ve yağ değişim ücretinide içine koyup )masraflarla gezdiğim kar kaldı (buda yalandır hep 3-5 kar vardır.)Çünkü para tatlıdır.Bunu gerçek kulanıcı marka yada spor meraklısı yapmaz sadece öyle gözüken yapar onun için iyi marka yoktur iyi araba yoktur iyi kelepir fiyat vardır.

vadili' Alıntı:
Sayın Arkadaşlar,
Araç ararken hiç kimse bana aracım hasarlıdemedi (bir kişi hariç ).Bu olay beni rahatsız etti.
Arkadaşlar bizler toplum olarak bu kadar dejenere mi olduk.Artık toplumumuzda güven bitti mi?
ne yapmamız lazım,
bu etik anlayışı toplumumuza yeniden kazandırmak için ne yapmamız gerek
Çocuklarımıza nasıl iyi örnek olabiliriz

GENEL KAZA İSTATİSTİKLERİ
YIL KAZA SAYISI ÖLÜ SAYISI YARALI SAYISI
---------- ----------------- -------------- -----------------
2005 620.789 4.505 154.086
2006 728.755 4.633 169.080
2007 825.561 5.007 189.057
2008 950.120 4236 184.468
2009 1.034.435 4300 200.405

Bu kadar kaza ve aracım hasarlı diye beyan eden kaç kişi ?

sorularınıza cevap EVET dejenere olduk, 3 kağıtçıyız, dolandırıcıyız, büyük çoğunluğumuz böyle olduğuna göre genelleme de yapmamızda bi sakınca yok...damarlarımızda akan ASİL TÜRK KANIDIR.

bu etik anlayışı toplumumuza yeniden kazandırmak için ne yapmamız gerek..... demişsiniz....

sadece yasaların çıkması için toplu bir hareket başltılabilir başka bişey olmaz...

yeni bikaç araç almış birine benziyorsunuz yazdıklarınızdan onu çıkardım...boşa kendinizi yormayın, çaba sarfetmeyin, başka bişeye kafayı yorun ve alışmaya, kazıklnmamaya bakın...işin karşı tarafındakinin işi kazıklamak, sizin işiniz kazık yememek...bu dengeyi unutmayın...takla atmış ve perte çıkmış bir araç alma ihtimaliniz var o nedenle dikkatli olun... olaylara iyi tarafından bakmayı öğrenin, mesela...boyası falan orjinal bir araç aldığınızda çizilse bile çok üzülürsünüz, ama daha önce boyandığını öğrenince bu kadar üzüntü yaratmaz, amaaannnn nasıl olsa boyalıydı dersiniz gibi ;D

3-5 kiş daha evet bu konu şöyleydi böyleydi diye yazar o kadar...yediği yada yırttığı kazık anılarını anlatır falan filen.... burda bazen sıkıntılı araç versiyonları hakkında yazı yazarken bile problem çıkıyor, vatandaş almış aracı benim arabamı niye karalıyorsun diyor...mantalite bu yani...kendi malımız her zaman iyidir vs vs vs...

yanlış anlamayın sizin söylediklerinizi destekliyorum ama gereksiz bi konu...sadece katılıyorum ve destekliyorum, ama bişey yapamam, bişey değiştiremem...satıcının bile bile yalan söyledğinden eminim, adama soruyorum niye söylemedin diye bilmiyorum diyor ama sorguladığım tutanaklarda kendi imzası çıkıyor, napayım adamı dayak manyağı yapıp günümü mü zehir edeyim, sövünce rahatlıyormuyum, zaman ve para kaybım geri geliyormu?

velhasıl alışırsınız, rahat olun...

selam arkadaşım,
yeni araba almadım,herhangi bir şekilde kandırılmış değilim.
Araba almak için araştırıyordum,herkesin arabası gayet iyi doğrudur itirazım yok;fakat bir kişi hariç(arabasının kazalı olduğunu velhasıl detayıyle anlattı)
Niye hepimiz veya çoğumuz bunu yapmıyoruz veya yapamıyoruz.
Ben çok araba değiştirdim,kimseyi de kandırmadım ve şükür ki hiç kandırılmadım

işi bilen birileri ile araca baktınmı kazası varsa zaten yarım dakka sürmeden anlıyorlar. anca kendisini kandırır bunu yapan kişi.

off road aracı alıcaksam ve fiyatı muadillerine göre uygunsada kazalı aracıda alırım iyi toplanmışsa dert diil , ama her şekilde dürüst olmak lazım

simurg2' Alıntı:
nedense araç alırken herkes temiz arazi araçları için arazi yüzü görmemiş arıyor...

Ben de bunu anlamıyorum açıkcası.
Bence araziye girmiş bir araç daha bakımlıdır. Tabi sahibinin kim olduğu da çok önemli...
Eğer adam her arazi gezintisinin sonrasında sanayideyse, aracın periyodik bakımlarından daha çok bakım yaptırıyorsa.
Benim tercihim her zaman araziye girmiş araçtır.
Ne kadar değişen parçası olursa o kadar iyi benim için...

Ben satış ilanımda, "ARAÇ BEN DE OLDUĞU SÜRE BOYUNCA ARAZİDEN ÇIKMAMIŞTIR" yazmıştım.
2 gün içerisinde de satmıştım :smiley:

arazı aracı almak ıcın degıl ancak bızde antalyada bmw 320 almak ıcın gıttık.adamın bize dediği sağ ön çamurlukta bir karış boya var baska hata yok araçta dedi saolsun samimi bir bmw ustası abimize götürdük arac ortadan ıkıye eklenık cıktı .adama bunuda soyledık yuzsuz yuzsuz anlamamazlıktan gelıor..ne yazıkkı insanlar sahtekarlıkla para kazanabileceklerini sanıyorlar..

997799' Alıntı:
sorularınıza cevap EVET dejenere olduk, 3 kağıtçıyız, dolandırıcıyız, büyük çoğunluğumuz böyle olduğuna göre genelleme de yapmamızda bi sakınca yok...damarlarımızda akan ASİL TÜRK KANIDIR.

Tamamen katılıyorum, nedeni ve Asil Türk Kanı'na sahip olduğunu iddia eden, mangalda kül bırakmayanların ticaret mantığı da diğer alıntıdadır:

simurg2' Alıntı:
nedense araç alırken herkes temiz arazi araçları için arazi yüzü görmemiş arıyor vede ölu fiyatına satarken üzerine üç beş masraf edip bi sürü para istiyor başkasının malını alırken para etmeyen model yada marka kendileri alınca yada satınca değerebiniyor (şu atasözü aklıma geldi kimse benim yoğurdum ekşi demez )ama birazda insaf denen olay var kime sorulsa aracını aldığı fiyatı saklar nedense ucuz yada pahalı fiyatını sır gibi saklar örnekler çoktur (kendilerince aracı aldığı fiyat öğrenilirse yarın satarken kimse o ha kardeş üç paraya aldın on para istiyorsun demesinler diye heralde)birde kendileri araçlarını sattıktan sonra gerçek fiyatı söylerler nedense birilerini aldatmak yada hakkından fazla para almak hoşlarına gider bunda sattığı kişinin haberi olacağınıbilselerde yaparlar yada olmıyacağını zannederler böbürlernirler ben hep en ucuza alırım en pahalıya yada yaptığım (akaryakıt ve yağ değişim ücretinide içine koyup )masraflarla gezdiğim kar kaldı (buda yalandır hep 3-5 kar vardır.)Çünkü para tatlıdır.Bunu gerçek kulanıcı marka yada spor meraklısı yapmaz sadece öyle gözüken yapar onun için iyi marka yoktur iyi araba yoktur iyi kelepir fiyat vardır.

Çok ayıp davranışlar bunlar, sabahtan akşama kadar da muhattap olduğumuz gerçekler.
Genel mantık şu: Kendisi satıyorsa '' Altın'', başkasından satın alıyorsa '' Hurda''.

Saygılar,

Barış

Geçmiş yıllara göre kaza sayısı neredeyse 2 katına çıkmasına rağmen ölü sayısında düşüş var. İlerleyen teknolojinin bir sebebi herhalde...

Araçlarda güç ve güvenlik önlemleri arttıkça kendisini daha güvende hisseden sürücüler daha fazla sürat yapıp daha fazla riske giriyorlarmış, bu nedenle kaza sayısı artıyormuş. Bilimsel bir rapordu bu bir yerde gördüm.

Bu başlık yaralarımı deşti. Disco veya suzuki almak için aylarca araştırdım (önceki süreç hariç). Fakat sizinde bahsettiğiniz olaylar neticesinde son baktığım araçtan sonra kızıp, gittim 0 araç aldım. Adamların hiç kazası yok dediği aracın 3 kaza kaydı çıktı, 10 binde dediler lastikleri bitikti vs. vs.
Şimdi araç çizilse içim gider biliyorum. Ayrıca disco 2 sevdamda pek küllenmiş değil. Mutlumuyum? bilmiyorum

Ben de arabamı veya motorumu satarken hiç bir şeyi saklamam, o yüzden her zaman zor satarım.
İlan sitelerinde sürünür de sürünür.

"En ucuza en iyiyi satınalma" fikri, "her malın bir değeri olduğu" gerçeğinin geri plana atılması, "para bende, öyleyse güç de bende" zihiniyeti tüm işleri zorlaştırıyor.

Gerçek bu.

Arkadaşlar gerçekten işin özü şu, satıcıların sütüne kalmış herşey. Sanayide hepimizin bir sürü tanıdığı vardır, her türlü dalaverenin alasını yapabiliyorlar. Kendi gözlerimle gördüm bir aracın yarısının hurdadan alınıp ekleme yapıldığını, kesim ve birleşim yerlerinden yapılan eklemeleri mümkün değil siz bulamazsınız.

Sütü temiz insan da bu devir de zor arkadaşlar ya, siz düzgün araç aldığınızı zannedersiniz, taki satana kadar, aracı satarken alıcılar (işten anlayanlar) işi çözüyor sizde şok oluyorsunuz.

Bir de sizin bilginiz olmayışınızdan dolayı olay da size patlıyor sahtekar siz oluyorsunuz.

Ya gerçekten zor durum, çık işin içinden çıkabilirsen.

Gerçekten insanlarda hiç utanma kalmamış adam araç 80 bin km diyor baktırıyorsun 280 binde çıkıyor allahtan hala dürüst insanlar kalmışta yeni aldığım araç eski sahibinin dedği her şey çıktı kmsi kaportası herşeyi bakımlı ve dört dörtlük çıktı hatta yakıt deposu bile full çıktı ;D kendisine çok teşekkür ederim

Birde böyle satıcılar yüzünden, alıcı insanlarında kafası çok karışıyor.
İlanda yazıyorsun aracın tüm özelliklerini. Kazasız, değişenik yok, şu kadar parça boya var, orginal ... bin km'de...
Sonra arayıp tek tek soruyorlar en baştan. Bu doğru mu değil mi diye...
İnsanların birbirlerine hiç güveni kalmadı hiç...

ict3055' Alıntı:
Birde böyle satıcılar yüzünden, alıcı insanlarında kafası çok karışıyor.
İlanda yazıyorsun aracın tüm özelliklerini. Kazasız, değişenik yok, şu kadar parça boya var, orginal ... bin km'de...
Sonra arayıp tek tek soruyorlar en baştan. Bu doğru mu değil mi diye...
İnsanların birbirlerine hiç güveni kalmadı hiç...

En güzeli DEFENDER alıp satmak, KM korkusu yok, HASARSIZLIK korkusu yok, hemen hemen herşeyi belli zaten, MOTOR ve YÜRÜYEN AKSAM sağlamsa, diğerleri sana kalmış.

Dikkat edilecek şeylerde belli zaten, fiyatlarına baktığınzda her ne kadar aksesuar o kadar para.

Yanılıyormuyum? :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR